11 Okt 2016 @ 10:18 f m 

Screen Shot 2016-10-11 at 09.42.05

Readly är en tjänst som jag gillar skarpt, för 99kr kan man läsa en helsikes massa olika magasin och inte bara svenska utan många utländska också. Nu lägger man till ett par dagstidningar också vilket gör tjänsten ännu bättre. jag kommer nog aldrig helt sluta köpa tidningar, men det närmar sig alltmer att man läser det mesta på nätet. Man undrar förstås lite hur mycket förlagen tjänar på detta, kan inte vara många korvören. Nåja precis som musikbranschen så gäller det förstås att hänga med i karusellen…

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 11 Okt 2016 @ 10:18 f m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 11 Feb 2014 @ 2:43 e m 

Snap_2014.02.11_13h48m47s_001

Jämför innan du lånar pengar

Att låna pengar idag är något som mer eller mindre tillhör vår vardag, man kanske ska köpa bostad, ny bil eller kanske vill ta en resa m.m. Men vilken långivare ska man välja?

Att ta ett lån gör man inte bara sådär kan man tycka, självklart ska man kolla på marknaden över vad som erbjuds och framförallt vilka villkor som gäller. Att hoppa på något av alla dessa låneerbjudande som man ofta får via reklam på Internet kan kosta dig en rejäl slant i räntor och avgifter om du inte ser upp!

Det finns en uppsjö av olika låneaktörer på marknaden och när man tittar på räntor och avgifter så kan det skilja väldigt mycket, därför ska du använda sajter som Toppfinans.

Här får du tips om fördelaktiga lån hos olika aktörer med bra villkor, därför slipper du obehagliga överraskningar när du väl sitter där med ditt lån. Hos Toppfinans kan du direkt se vilka villkor som gäller och du kan även direkt välja det lån som passar dig, du klickar bara på knappen bredvid den låneaktör som du vill ha sen är det bara att följa instruktionerna.

Snap_2014.02.11_14h14m22s_002

Tyvärr finns det många oseriösa aktörer på marknaden och det är inte helt ovanligt med räntor på 30 procent och ibland högre än det, det innebär att ditt lån blir nästan dubbelt så dyrt som det belopp du lånade, så se upp och ta dig tid att jämföra låneerbjudanden.

Låna aldrig pengar om du absolut inte behöver, att ha lån innebär att man oftast en ganska lång tid sitter med en låneskuld som skall avbetalas varje månad, det gäller att man har en fast och bra inkomst som gör att man slipper hamna i knipa på grund av ett lån så tänk till en extra gång!

www.toppfinans.com

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 11 Feb 2014 @ 02:43 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 30 Jul 2012 @ 9:34 e m 

Snap_2012.07.30_21h23m07s_003

Tillväxtverket verkar ha haft riktigt trevligt, sen 2010 har man partat upp över 7 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar, man undrar om dom fått storhetsvansinne samt idiotskalle för hur kan dom tro att sånt här kan ske utan att förr eller senare komma fram till media?

Det finns bara en sak att göra när sånt här sker och det är att sparka samtliga som är ansvariga för slöseriet, det kan inte vara rimligt att personer som handskas med skattemedel ska kunna komma undan sånt här!

Vad gör egentligen Tillväxtverket, utför dom något nyttigt överhuvudtaget eller rinner det bara pengar genom deras fickor utan att samhället får något tillbaka? Själv har jag aldrig hört talas om denna myndighet.

DN, DN2, DN3

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 30 Jul 2012 @ 09:34 e m

EmailPermalinkComments (1)
Tags
 28 Jan 2012 @ 8:44 f m 

Bankerna är väldigt snabbat på att ta ut avgifter på precis allting samtidigt som man lägger ner bankkontor och minskar på servicen. Numer ska allting helst skötas via internet och vi går mot ett alltmer kontantlöst samhälle.

Det jag absolut vänder mig mot är att jag ska behöva tvingas betala én avgift för att kunna ta ut min lön, detta kan inte vara rimligt! Om nu bankerna inför en avgift för att ta ut pengar på bankomaten så hoppas jag att företagen på någotvis löser problemet och kan betala ut lönen utan att jag ska behöva få en avgift på den.

Måste säga att jag är väldigt trött på den här tjäna pengar hysterin som både banker och företag har idag, service och anställda struntar man i numer och ordet trygghet för anställda existerar knappt idag. Allt går ut på att aktieägarna ska få så stor utdelning som möjligt.

Aftonbladet

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 28 Jan 2012 @ 08:44 f m

EmailPermalinkComments (1)
Tags
Tags: , ,
Categories: Ekonomi
 24 Jan 2012 @ 3:04 e m 

Det enda banker och företag tänker på idag är att maximera sina vinster för att aktieutdelningen ska bli så bra som möjligt. Kundfokus har man tappat i bankerna och företagen bryr sig allt mindre om dom anställda, minsta nedgång och man kickar folk istället för att utbilda och höja kompetensen hos dom anställda. Dessutom vill man att dom anställda ska göra allt mer utan att få någon löneökning.

När det gäller bankerna så styr man allt åt att kunderna ska sköta så mycket som möjligt själva men avgifter på allt tas ut och höjs regelbundet trots att man bantar på både kontor och kontanthantering. Vinsterna är skyhöga men kommer inte kunderna till del på något vis.

Nej hela samhället genomsyras av detta vinsttänkande och att mycket ska ha mer, medans lite ska ha mindre. Det blir allt större gap mellan rika och fattiga vilket jag tycker är oroväckande.

Aftonbladet

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 24 Jan 2012 @ 03:04 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 18 Jan 2012 @ 5:49 e m 

Snap_2012.01.18_17h45m18s_003

Ja det var ju muntert, jag ligger såklart väldigt bra till för att få kicken eftersom jag är bland dom sist anställda..hmm, nåja vi får väl se vad som händer, världen går inte under för att man får sluta ett arbete, bara att ta nya tag och hitta något annat, har man blivit arbetslös åtta gånger på raken så varför inte nio Ler

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 18 Jan 2012 @ 05:49 e m

EmailPermalinkComments (1)
Tags
 14 Nov 2011 @ 1:40 e m 

Snap_2011.11.14_13h32m50s_005

Nu säger Stockholms stad upp alla avtal med Carema och det var inte en dag för tidigt. Här borde även Alliansen få sig en rejäl funderare på om man verkligen ska privatisera allting. Det visar sig ganska tydligt att när det gäller vård och omsorg tillsammans med skolstädning osv, så blir det klart sämre och det är väl inte så konstigt med tanke på att det alltid handlar om företag som vill tjäna så mycket pengar som möjligt.

Nej Vård och omsorgsbiten ska kommunerna vara ansvariga för, även om det blir fel även där så tror jag dock att risken är bra mycket mindre.

Aftonbladet, DN, SVD

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 14 Nov 2011 @ 01:40 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 09 Nov 2011 @ 3:27 e m 

Det ena efter det andra uppdagas när det gäller dom privata företagen som driver äldreomsorg. Att finansbolag och andra driver dessa i rent vinstintresse gör förstås att dom som bor på äldreboendena blir drabbade på olika vis. Företag som Carema och andra är bara intresserade av att maximera vinsten och det gör att man inte drar sig för att dra in på både material och personal.

Personligen så tycker jag det är helt förkastligt att äldreomsorg ska drivas av företag som bara är ute efter att tjäna grova pengar, jag ser helst att kommunerna själva driver allt vad äldreomsorg heter, även om den inte alltid är perfekt i kommunernas händer heller, men jag tror dock inte att man kan missköta sig som t ex Carema gör.

Det kan inte vara meningen att äldre människor ska behöva utsättas för ren vanvård bara för att företag som Carema ska tjäna grova pengar som man inte ens skattar för i Sverige. Våra äldre har varit med och byggt upp vårt samhälle och bidragit till den välfärd som vi har idag, är det då inte rimligt att man får avsluta sitt liv på ett värdigt vis?

Ytterst ansvariga är förstås våra politiker som som satt igång hela karusellen genom att låta privata aktörer med vinstintressen driva äldreomsorg. Nej här måste ske en lagändring och dessutom ska äldreomsorgen vara människo värdig det är våra förbannade politikers skyldighet att se till!

Sen kan man undra hur många i Caremas tjänst som bara har gått och tigit, trots att man ser hur människor behandlats? hur står det till med deras samveten och hur klarar dom att arbeta med alla dessa brister framför ögonen, civilkuraget är inte alltid det bästa hos människor.

Aftonbladet, DN, VLT, Sydsvenskan

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 09 Nov 2011 @ 03:27 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 03 Nov 2011 @ 8:12 e m 

Snap_2011.11.03_20h04m56s_003

Nordea ska banta sin personal med 2000 personer samtidigt får VD en lyxlya och en superpension värd 100 miljoner kronor. Den styrelse som godkänt det här borde sparkas ut omgående! Bankerna verkar inte ha nån som helst känsla för hur man beter sig, höjdarna får jättelöner och lyor medans kunderna får högre avgifter och 2000 pers sparkas, när ska man sätta stopp för den här typen av avtal som dyker upp gång på gång i bankvärlden?

Aftonbladet, SVD

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 03 Nov 2011 @ 08:12 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 04 Aug 2011 @ 3:38 e m 

Snap_2011.08.04_15h28m02s_019

Många av världens länder är i ekonomisk kris och självklart påverkar det börsen. Kurserna rasar och småspararna flyr med sina slantar. Aktiehandel är inget jag kommer att ge mig på, tycker det är märkligt att aktiehandeln påverkas av rena rykten och annat utan att det behöver finnas nån verklighet bakom, känns som rena lotteriet. Visst finns det dom som tjänar grova pengar på börsen men börsen är i mina ögon rena lotteriet och då är dom flesta förlorare.

Om jag nu skulle satsa på aktier så skulle jag välja företag som är välskötta och stabila. Sen tror jag att man måste satsa långsiktigt och inte ge sig in i spekulationskarusellen.

Aftonbladet, DN, SVD

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 04 Aug 2011 @ 03:38 e m

EmailPermalinkComments (2)
Tags
Tags: , ,
Categories: Ekonomi
 13 Jun 2011 @ 4:39 e m 

Snap_2011.06.13_16h29m31s_005

Det verkar vara rena lyxlirarlivet att vara politiker idag, resor hit och dit på skattebetalarnas bekostnad och sällan spar man på krutet när det gäller kostnader, att man sen sällan kan visa upp något resultat av resorna är en helt annan femma. Det förklarar man bort med nån halvluddig formulering. Man kanske resonerar som så att det blir lite storm men den går snart över och skattebetalarna är så lama och protesterar inte så det stör.

Jag borde nog ha satsat på en politikerkarriär, tänk vilka lyxresor man kunnat åka på och löner och pensioner beslutar ju politikerna själva om så där har man sitt på det torra. En och annan muta kunde man säkert ta emot och bostadsköer och sjukvårdsköer behöver man inte heller bry sig om, kan det bli bättre?

Aftonbladet

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 13 Jun 2011 @ 04:39 e m

EmailPermalinkComments (1)
Tags
Tags: ,
Categories: Ekonomi, Politik
 04 Maj 2011 @ 1:49 e m 

Snap_2011.05.04_13h32m17s_004

Aktier verkar vara rena lotteriet att köpa, kurserna styrs många gånger inte av logik utan kan ändras bara på grund av ett rykte. Har man lite hum om det hela och en hel del is i magen så kan man nog göra sig en hacka, jag känner några som lyckats ganska bra men då sitter dom också klistrade och följer kurserna varje dag för att kunna köpa och sälja vid exakt rätt tillfälle.

Själv så har jag aldrig provat mer än att jag har lite sparande i aktiefonder men man behöver ju inte vara speciellt aktiv med en fond som banken sköter. Jag har kikat lite på diverse sajter där man kan följa kurserna och försökt sätta mig in i det hela men inte så lätt eftersom man många gånger inte förstår dom ord som används osv. En bra nybörjarguide är förstås av nytta att gå igenom innan man börjar att satsa sin surt förvärvade slantar.

Man får väl läsa sig till en del och sen kolla filmen Wall Street så man lär sig hur slipstenen ska dras Ler

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 04 Maj 2011 @ 01:49 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 11 Apr 2011 @ 8:43 f m 

Snap_2011.04.11_08h30m37s_007

Nu backar regeringen lite när det gäller sjukförsäkringen och ändrar reglerna, bland annat blir det större utrymme för individuella bedömningar och man kan ju bara hoppas att sjuka ska slippa hamna i kläm och kastas ur sjukförsäkringssystemet. Jag gillar att dom som är nollklassade inte ska behöva tvingas till socialen, utan har en möjlighet att få annan ersättning. Nu är det bara att hoppas att det fungerar i praktiken.

Aftonbladet, DN, SVD, Expressen

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 11 Apr 2011 @ 08:43 f m

EmailPermalinkComments (2)
Tags
 05 Apr 2011 @ 4:33 e m 

Snap_2011.04.05 16.20.39_001

Ja nu riskerar vi att få kraftigt höjda nätavgifter dom närmaste åren samtidigt som elbolagen gör rekordvinster och betalar orimliga och oskäliga bonusar till sin höga chefer. Jag anser att regeringen bör gå in och stoppa detta elvansinne som pågår, priset stiger orimligt och samtidigt ska löntagare hålla igen när det gäller löneökningar.

Nej nu får det vara nog med detta elvansinne som pågår regeringen måste stoppa eländet!

Aftonbladet, Expressen, SVD, DN, Elupproret

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 05 Apr 2011 @ 04:33 e m

EmailPermalinkComments (2)
Tags
 04 Dec 2010 @ 8:22 f m 

Norrmännen har lite av samma problematik som vi har i Sverige när det gäller elen, den blir dyrare och dyrare och höjdarna inom bolagen tjänar storkovan pÃ¥ vÃ¥r bekostnad…

Som vanligt har det varit trassel med kärnkraftverken här i Sverige vilket gör förstås att priset åker upp. När kärnkraften infördes så pratade man så fint om att det skulle innebära billig el för konsumenterna men det ser man inte mycket av.

VG

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 04 Dec 2010 @ 08:22 f m

EmailPermalinkComments (4)
Tags
Tags:
Categories: Ekonomi
 02 Dec 2010 @ 3:37 e m 

Pantbanker känner dom flesta till men nu dyker en tjänst upp där du kan pantsätta din bil när du behöver pengar. Systemet kallas för pantkredit eftersom du kan fortsätta att använda bilen fast den är pantsatt. Kan du sen inte betala tillbaka lånet så får bilen helt enkelt säljas. Du kan låna upp till 25.000kr.

Företaget bakom det hela heter Carcash och iden har man fått från USA där det funnits ett tag. Lånevillkoren är tuffa och räntan hög så det här är inget man vill rekommendera direkt. den effektiva räntan är 180% och efter 45 dagar blir du av med bilen om du inte pröjsat tillbaka.

Snap_2010.12.02 15.29.32_010

Carcash

Dagens Media, Expressen

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 02 Dec 2010 @ 03:37 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 30 Okt 2010 @ 8:23 e m 

Arkelsten

Först så blev hon bjuden på en resa av Shell och självklart kastade sig media över henne och nu visar det sig att diverse bostadsaffärer inte gått riktigt moraliskt till väga. Det som förvånar mig är att alla dessa rikemanstyper inom politiken inte verkar ha nån förståelse för att folk reagerar när dom tar genvägar som inte vanliga Svensson kan. Det finns en mycket vill ha mer mentalitet hos många av dom välbetalda politikerna som jag har väldigt svårt för, kanske är så att makten förblindar så till den grad att man tror att man är lite förmer och därför självklart har rätt till lite genvägar, eller också är det ren dumhet.

Jag har förstås ingen aning om hon gjort något direkt olagligt men det tycker jag spelar mindre roll, jag blir i alla fall förbannad över att dessa högt uppsatta människor inte kan följa dom regler och moraliska värderingar som man själva väntar sig av folket.

Aftonbladet, SVD, Expressen

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 30 Okt 2010 @ 08:23 e m

EmailPermalinkComments (1)
Tags
 20 Sep 2010 @ 3:50 e m 

Ã…kesson

Inte nog med att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen man får en rejäl slant på kuppen. Närmare bestämt 17,5 miljoner i partistöd.

Aftonbladet, Utlandskommentarer, SVD

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 20 Sep 2010 @ 03:50 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 12 Sep 2010 @ 11:36 f m 

Sossarna kanske skulle låtit bli att bära runt på Vänstern och Miljöpartiet.

Det ser ut som att Socialdemokraterna kommer att göra ett riktigt katastrofval om man nu ska tro på opinionsmätningarna. Förmodligen blir det så eftersom att jag har svårt att se att man gång på gång skulle ha fel.

Jag har en känsla av att vi kommer att få se både den ena och den andra bytas ut i den Socialdemokratiska toppen och det kommer att behövas en rejäl genomgång på hur politiken ska formas och framföras i framtiden.

Jag tror att det finns en stor tveksamhet kring att man valt att samarbeta med Miljöpartiet och Vänsterpartiet, i mina ögon hade man nog vunnit på att stå på egna starka ben. Lars Ohly och vänstern förknippas fortfarande med kommunism och Miljöpartiet känns fortfarande aningen flummiga och jag tror en del är väldigt tveksamma till deras politk och vilja att chockhöja bensinskatten m.m.

Jag trodde i min enfald att Alliansen skulle åka dit på sina försämringar för dom arbetslösa och sjuka men det verkar nästan som dom flesta bara ser sin egen plånbok och lovprisar dom skattesänkningar som Alliansen gjort, är det så att folk blir allt mer fokuserade på sin egen situation och helt enkelt inte bryr sig om andra längre?

Även om man har arbete nu så kan man i framtiden bli arbetslös och sjuk och då kan man undra om det är lika roligt att rösta på Alliansen.

Arbetslinjen som Alliansen lanserade har heller inte gett resultat och trots att man menar att Socialdemokraterna är ett bidragsparti så har man även ett eget system där folk hamnar i olika faser av arbetslöshet och får bidrag för det, det snackas snyggt om att man behöver aktivitet som arbetslös och kikar man på dom som hamnat i fas tre så undrar man hur det systemet kan hänga ihop med Alliansens politik. Här i Katrineholm finns det ett antal personer som går i fas tre och det innebär att personen får aktivitetsstöd och den som står för aktiviteten får ungefär femtusen kronor i månaden för att hålla igång en arbetslös. Nu vet jag av erfarenhet att många helt enkelt går hemma och inte gör ett skvatt trots att man ska vara i aktivitet och t ex föreningen bara öser in stålar. Det här är knappast ett vettigt system som ger några jobb.

Nej jag gillar inte Alliansen eftersom dom helt fokuserar på att hela tiden ge dom som redan har mer och dom som inget har mindre det rimmar illa med min uppfattning om att man måste även se till att dom som är utsatta får en dräglig tillvaro, att försämra ekonomin för en arbetslös eller sjuk så till den milda grad att man inte klarar hyran och uppehälle är absolut inte rätt väg att gå för att få människor att resa sig och ta nya tag, snarare så gör det att många sjunker allt djupare i dyn.

Aftonbladet, Expressen, SVD, DN, VG

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 12 Sep 2010 @ 11:36 f m

EmailPermalinkComments (2)
Tags
 10 Sep 2010 @ 3:05 e m 

tåg

Jag var en av dom som fick känna på hur SJ och Banverket fungerade i vintras och blev förvånad över hur dåligt allt fungerade. Ständigt försenade tåg och mer eller mindre trasiga tåg varje dag och man undrade förstås om man totalt sket i allt vad underhåll heter.

I ett sånt läge så får då Trafikverket minskade anslag vilket borde innebära att man kommer att få ännu mera problem att sköta allt underhåll eller? Borde man inte storsatsa och se till att vi får en järnväg värd namnet?

Det stora tågrånet

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 10 Sep 2010 @ 03:05 e m

EmailPermalinkComments (2)
Tags
 11 Aug 2010 @ 8:17 f m 

Mat

Jag har smakat och sett en del av maten som serveras på äldreboenden och sjukhus och förstår att många inte vill äta den. I Katrineholm fixar man dock käket själva på olika kök i kommunen och sen körs den ut med bil så den ligger inte förpackad och åker Sverige runt.

"När maten väl hettas upp ska den ätas inom 15 minuter och mat som blir över måste förstöras, därefter betraktas den som riskavfall."

Det är märkligt att många sjuka och äldre ska serveras mat som knappt är människovärdig föda, det är inte rimligt att det ska behöva vara så. man kan inte bara hålla på och spara in i all oändlighet.

Har en känsla av att maten på våra fängelser är fasen så mycket bättre än den mat som många inom äldreomsorgen och vården tvingas äta.

Aftonbladet

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 11 Aug 2010 @ 08:17 f m

EmailPermalinkComments (1)
Tags
 08 Jul 2010 @ 3:13 e m 

Alliansen går ut med mera valfläsk och ger miljarder i kommunalt extra statsbidrag, utbildningssystemet ska även få en dosör. Det jag undrar är varför lärarna ska få nån form av bonussystem? Vem ska avgöra om en lärare är kvalitativt duktig och hur? Hur ska bonusen se ut?

Jag har fortfarande inte hört mycket om stöd för dom arbetslösa och sjuka, det behövs fortfarande insatser där. Ta t ex fas tre jobben som innebär att arbetslösa ska strutta runt och göra meningslösa uppgifter som bara gynnar dom som har fas tre anställda. I föreningslivet är det guld värt att ta en fas tre snubbe, föreningen får 225 kronor om dagen för att ha en person gående och dessutom skattefritt.

I föreningen som jag är ordförande för så får vi in tiotusen i månaden på detta sätt, snacka om att vi gräver guld, men inte ger det den som är anställd nån utveckling eller jobb.

Fler av dom jag känner till går helt enkelt hemma eftersom man helt enkelt inte har sysslor åt dom, kommer ihåg moderaternas motvilja mot plussjobben och ALU jobben, men det här är precis samma sak fast med annat namn.

Jag börjar undra hur man ska kunna hålla alla löften om mer pengar, man verkar ha spenderbyxorna på men till slut måste väl fickorna vara tomma eller ska det lånas igen?

Aftonbladet, Arbetslösheten fortsätter att stiga under 2011, Expressen, DN, SVD

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 08 Jul 2010 @ 03:13 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 11 Jun 2010 @ 12:26 e m 

En av femton vill inte anställa småbarnsföräldrar och det låter väl aningen lite i mina öron. Om jag var arbetsgivare och ställs inför valet att anställa en småbarnsförälder eller en som inte har barn så kan ni väl gissa vad man väljer om nu båda har lika bra kompetens, ja jag skulle nog kunna tänka mig att anställa den utan barn även om kompetensen var lite lägre. Som egen företagare så ser man så klart om sitt eget hus i första hand.

Det är så att som företagare, speciellt om man är småföretagare så är det oerhört viktigt att man hittar rätt person, annars kan det innebära att företaget helt enkelt går omkull på grund av dom kostnader som det är idag att ha någon anställd. Det är inte konstigt att många helt enkelt inte vågar anställa fast dom kanske skulle behöva.

Alla som har småbarn är förstås inte jämt borta från jobbet på grund av ungarna, många lyckas nog fixa det mesta med diverse hjälp för att slippa vara borta eftersom det kostar i plånboken, men risken är dock högre än att någon utan småbarn är borta.

Aftonbladet

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 11 Jun 2010 @ 12:26 e m

EmailPermalinkComments (2)
Tags
 04 Jun 2010 @ 3:30 e m 

Zeitgeist

Dokumentären Zeitgeist som kom 2007 har uppmärksammats mycket och är ständigt aktuell. Filmen handlar om en kommande ekonomisk kollaps och får väl anses vara väldigt aktuell med tanke på Grekland. Kika på den och uppföljaren på hemsidan.

Uppföljaren visar att vÃ¥rt ekonomiska system är dödsdömt och att det värsta är att vänta…brrrrr

Zeitgeist

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 04 Jun 2010 @ 03:30 e m

EmailPermalinkComments (1)
Tags
Tags: , ,
Categories: Ekonomi, Film, Länktips
 23 Maj 2010 @ 8:23 e m 

Snap_2010.05.23 19.51.16_008

Många är tveksamma till att använda kreditkort eller sitt bankkonto på nätet, anledningen är förstås att man är rädda för att någon ska komma åt kortuppgifterna eller bankkontouppgifterna. Man läser titt som tätt om människor som blivit av med pengar på olika sätt när man använt sitt kort.

En bra lösning är att använda tjänster som Payson som tillhandahåller säkra betallösningar och betalsystem då riskerar du inte att bli lurad och av med en massa pengar.

Säkra kortbetalningar med Paysons betalsystem innebär att du helt enkelt sätter in det belopp som ska överföras eller användas vid köp på ett konto hos Payson. du slipper lämna ut några uppgifter till den du köper av och riskerar därmed att inget kan hända med ditt kort. Payson håller pengarna tills både köpare och säljare är nöjda, därefter byter pengarna ägare.

Payson är även en bra lösning om du ska skicka pengar till någon, det krävs bara att personen har en E-post adress för att det ska funka. E-postadressen funkar sedan som ett kontonummer på Payson.

Insättningar hos Payson kan göras via kredit eller betalkort (Visa, Mastercard), från din internetbank eller bankgiro.

Några sajter där du kan använda Payson är bland annat Tradera, Eniro, Moderna Museet, Iphonebutiken m.m. En fylligare lista hittar du på Paysons sida.

Ta inte chansen att bli lurad när du ska handla på nätet med en sån här tjänst kan du vara säker på att slippa obehagliga överraskningar.

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 24 Maj 2010 @ 09:35 f m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 19 Maj 2010 @ 9:12 f m 

Fredrik Reinfeldt pratar om att han levt på små marginaler, man undrar förstås hur små dom var? Jag undrar om han haft så knapert att hur han än vänder och vrider på det inte får ekonomin att gå ihop? Det är en verklighet som många arbetslösa, sjukskrivna och låglönearbetare får upleva i Sverige 2010.

Dessa politiker har ingen aning om hur det är att månad efter månad få pussla med ekonomin och hela tiden försöka planera inköp så snålt som möjligt. Reinfeldt behöver väl aldrig fundera på sin ekonomi, i såna fall är det väl bara angenämna bekymmer. Bara lite funderingar på morgonkvisten..

Aftonbladet

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 19 Maj 2010 @ 09:12 f m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: , ,
Categories: Ekonomi, Politik
 18 Maj 2010 @ 5:48 f m 

Den ekonomiska krisen har dundrat över Europa och länder som England och Grekland har fått känna av det rejält och får gå med stora sopkvasten. Jag är rädd för att detta bara är början och att fler länder kommer att följa.

Jag tycker det visar på en väldig inkompetens hos dom styrande att man helt enkelt låter sina länders finanser braka åt skogen totalt innan det dras i handbromsen, det är precis som att man blundar när tecken på att ekonomin försämras dycker upp.

Jag är ingen expert på området ekonomi, men man reagerar på hur svaga fundament ländernas ekonomier står på. Kanske dags att stänga aktiebörsen eftersom man får känslan av att allt styrs av spekulation och pengahunger.

Aftonbladet, SVD

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 18 Maj 2010 @ 05:48 f m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: ,
Categories: Ekonomi, Politik
 03 Maj 2010 @ 11:46 f m 

Dom Rödgröna har nu lagt sin skuggbudget och vinnarna är helt klart dom svaga grupperna i samhället. Försvaret ser ut att vara den stora förloraren och där väntar en hårdbantning, behöver vi ett starkt försvar?

Tobak och alkohol ska beskattas hårdare, därmed kan vi vänta oss en högre dos smuggling av dom ädla varorna, redan idag så kan man köpa både smuggelsprit och cigg som är insmugglat i varenda håla i vårt avlånga land.

Sen har vi då bensinskatten som förstås kommer att stiga, det kommer som vanligt att slå mot dom som bor på landsbygden. För inte lär väl landsbyggdsborna få ta del av nån utökad kollektivtrafik?

Man tänker också satsa på fler hyresrätter och det är bra, alla har helt enkelt inte råd att köpa bostadsrätt eller villa. Se bara till att satsa på ungdomslägenheter och studentlägenheter som inte blir svindyra att hyra.

Aftonbladet, E24, SVD, Maud Olofsson, DN

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 03 Maj 2010 @ 11:46 f m

EmailPermalinkComments (2)
Tags
 02 Maj 2010 @ 2:13 e m 

Mona

Dom Rödgröna lovar höjd skatt för alla utom pensionärer, arbetslösa och sjukskrivna, man trallar därmed vidare på sin rättvisepolitik. Jag som arbetslös ser det som ett plus förstås. Även om jag får ett arbete så är jag beredd att betala lite extra i skatt för att bidra till den välfärd som så fint håller på att monteras ned. Självklart är jag inte förtjust i alla skatter man höjer men jag vill ha en sjukvård, skola och trygghet som är värd namnet när jag väl behöver den.

Man kan lugnt kalla detta valet för skattekrig, Rödgröna vill höja och Alliansen sänka…

Aftonbladet, SVD, DN

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 02 Maj 2010 @ 02:13 e m

EmailPermalinkComments (2)
Tags
 01 Maj 2010 @ 11:14 f m 

Miljardregnet fortsätter, partierna överträffar varandra i löften, räkna med skattehöjningar om Rödgröna sopar hem valet. Nu senast handlar det om att halvera skatteklyftan mellan pensionärerna och löntagarna. det verkar finnas hur mycket pengar som helst det här Ã¥ret….konstigt…

Aftonbladet, Expressen, DN, SVD

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 01 Maj 2010 @ 11:14 f m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 28 Apr 2010 @ 9:27 f m 

Dom rödgröna tänker höja bensinskatten med 49 öre vilket förstås inte känns välkommet, det kommer att innebära att många tvingas ställa bilen eller kanske göra sig av med den helt. Man funderar på hur människor med långa avstånd ska klara den extra kostnaden, det gynnar sannerligen inte dom som vill bo utanför storstäderna och det rimmar lite illa med tanken om en levande landsbygd.

Aftonbladet, SVD, DN

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 28 Apr 2010 @ 09:27 f m

EmailPermalinkComments (1)
Tags
 27 Apr 2010 @ 7:25 f m 

Dom rödgröna satsar på vård, omsorg och skola och det finns väl inte mycket att säga om det, helt klart är att den satsningen behövs. I Katrineholm har man länge och väl nu fått banta, banta, banta och det är dags att få ett stabilt läge där man får arbeta med dom frågor som riktar sig mot kärnverksamheten och inte bara stirra sig blind på sparkraven.

Nu vill jag också få veta hur man tänker ta tag i arbetslösheten som fortfarande inte har minskat med Alliansens så kallade arbetslinje. Dom rödgröna har ju aggresivt angripit "arbetslinjen" så det vore väl trevligt att få veta vad dom Rödgröna har att komma med som är så mycket bättre.

Själv så tror jag det är rätt väg att utbilda människor, införa lärlingsplatser och att inte vrålsänka A-kassan det gör bara att människor till slut ger upp, att dagligen behöva bekymra sig om sin ekonomi stärker knappast människor i deras jakt på jobb, skapar bara panik och ångest. Har man inte sin ekonomiska trygghet så fungerar man inte på något område, allt blir bara en stor oro.

Hur ser det då ut med integritetsfrågorna, var ligger partierna i frågan om FRA-lagen, fildelning och annat som låter myndigheter kliva in i människors liv, Vore himla trevligt att få ett tydligt svar i dom frågorna.

Aftonbladet, SVD

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 27 Apr 2010 @ 07:25 f m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: ,
Categories: Ekonomi, Politik
 18 Apr 2010 @ 5:48 e m 

Snap_2010.04.18 17.33.30_004

På fabriken i Kina där Microsoft´s Xbox tillverkas verkar förhållandena allt annat än bra. 30 graders värme och femton timmars arbetspass låter i mina öron som ren tortyr, att gå på muggen under arbetstid är självklart inte tillåtet. Lönen är 3.50 i timmen, inte så konstigt att många lägger sin tillverkning i länder som Kina.

Som vanligt har företagen som lagt sin tillverkning i Kina ingen som helst aning om att det var så illa och ska genast göra en undersökning.

Aftonbladet

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 18 Apr 2010 @ 05:48 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: , ,
Categories: Ekonomi, Nyheter
 13 Apr 2010 @ 7:48 f m 

Snap_2010.04.13 07.39.50_002

Ja nog skrattar Lars G Josefsson hela vägen till banken. Tänk att gå i pension och få 59 miljoner kronor, inte så dumt. Visst har han sett till att Vattenfall gjort rejäla vinster men han har banne mig inte gjort ett skit för att elkunderna ska få el till rimliga priser. Det handlar bara om att använda oss konsumenter som kassako.

Aftonbladet

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 13 Apr 2010 @ 07:48 f m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: , ,
Categories: Ekonomi
 05 Apr 2010 @ 9:58 f m 

Snap_2010.04.05 09.50.26_001

Nu tänker skatteverket slå klorna i dom största bloggarna och kolla upp om det inte finns anledning för bloggarna att skatta lite för alla gratis förmåner som man tydligen får. Det är tydligen en hel del prylar och annat som dessa proffsbloggare får mottaga, vi får väl se om bloggarna nu slutar att skriva om sitt gratisliv.

Fasen jag vill ocksÃ¥ ha lite gratisprylar, behöver nya kalsingar…

E24

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 05 Apr 2010 @ 09:58 f m

EmailPermalinkComments (2)
Tags

 Last 50 Posts
Change Theme...
 • Users » 1
 • Posts/Pages » 8,770
 • Comments » 21
Change Theme...
 • VoidVoid « Default
 • LifeLife
 • EarthEarth
 • WindWind
 • WaterWater
 • FireFire
 • LightLight

About  No Child Pages.

Bloginfo  No Child Pages.

Fotografer  No Child Pages.