30 Sep 2008 @ 8:22 e m 

Idol

Sitter och kollar Idol och fasar över vilken skitmusik dom väljer att sjunga, tycker dessutom att killarna är bra usla, fasen har jag vaknat på fel sida idag?

Aftonbladet

Läs även andra bloggares åsikter om

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 30 Sep 2008 @ 08:23 e m

EmailPermalinkComments (1)
Tags
Tags:
Categories: Musik, Tv
 30 Sep 2008 @ 7:17 e m 
Fingret

Alltså vissa accessoarer skapar genast ett behov, detta paraply utstrålar dominans och attityd och är självklart för den moderna mannen och kvinnan, passar ej till barn som på bilden *L*

Fuck the rain

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 30 Sep 2008 @ 08:07 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: , ,
Categories: Design, Prylar
 30 Sep 2008 @ 6:48 e m 

Ladies Night

Att dom orkar…..

Skrämmande beteende hos damer på "Ladies Night" tänk 10.000 tokiga vrålande damer med pirr i kroppen, fy fasen för att hamna mitt i den smeten. Jag kommer att ha mardrömmar om en sån situation. Ta bara damen som rekommenderade handtorken till att torka pungen, skrämmande är bara förnamnet *L*

Aftonbladet

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 30 Sep 2008 @ 06:48 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags:
Categories: Humor, Mina tankar
 30 Sep 2008 @ 6:16 e m 

Hamsterbil

Klart din hamster ska ha en bil, stoppa i det lilla djuret så får det sig en liten åktur. Som en liten bilbana, har du två hamstarar så kan du låta dom tävla. Sen är det bara att bjuda in polarna och starta lite spel runt det hela, du kanske blir rik på din hamster.

Petgadgets

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 30 Sep 2008 @ 06:16 e m

EmailPermalinkComments (1)
Tags
Tags: ,
Categories: Djur, Prylar
 29 Sep 2008 @ 9:37 e m 

Börsen rasar, banker kollapsar och allt för att man från början bollat med lån som varit orimliga. Det är skrämmande hur sårbart världens finansiella system är, det som ska vara drivkraften i vårat kapitalistiska system verkar funka mer som fia med knuff och styrs mer av rykten, spekulationer och orimlig girighet.

Självklart är det den lilla människan som får ta smällarna av bankernas dumheter, folk får gå från hem och hus i USA och man väntar bara på att kraschen ska slå till i Sverige. Det spekuleras i att Swebank ligger riktigt illa till, men som vanligt dementeras ryktena, allt för att inte skapa panik. Vad som är sant och vad som är rykten går snart inte att skilja på.

Själv har jag aldrig spekulerat i aktier eftersom jag aldrig tyckt om systemet i sig, att aktier kan sjunka som en sten på grund av rykten utan sanning påminner alltför mycket om lotto för att jag ska ge mig in i leken, ena dagen superrik, andra dagen pank, ja det är lite av aktiespelets värld.

Aftonbladet, DN, SVD

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 29 Sep 2008 @ 09:37 e m

EmailPermalinkComments (1)
Tags
 29 Sep 2008 @ 9:08 e m 

Första avsnittet av Färjan i kanal 5 gick av stapeln ikväll. Jag offrade Idol för att kika på alla pinsamma ögonblick som förhoppningsvis skulle dyka upp. Nä blev lite besviken, jag hade nog väntat mig mera. Avsnittet kändes tamt och lite trevande, men det kanske helt enkelt inte hände något speciellt just det dygnet.

Självklart blev knäppskallen som visade organet för restauranggästerna kvällens höjdpunkt, lite synd att dom mörkade ansiktet, han kunde gott ha blivit rejält utskrattad på den ort han kom ifrån. Nåja hoppas på mer pinsamheter nästa gång.

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 29 Sep 2008 @ 09:08 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: ,
Categories: Tv
 29 Sep 2008 @ 4:59 e m 

Wallpapers

Sugen på lite snygga bakgrundsbilder eller nya ikoner? Kolla in David Lanhams snygga prylar.

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 29 Sep 2008 @ 05:04 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 29 Sep 2008 @ 4:46 e m 

Det finns mängder med gratisprogram, men problemet är att dom ofta är på engelska. På svenska sharewarelistan så hittar du bara program på svenska.

Svenska sharewarelistan.

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 29 Sep 2008 @ 04:46 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 29 Sep 2008 @ 12:22 e m 

Kanal 5 sänder ikväll klockan 20.00 det första avsnittet av realitysåpan "Färjan" och nu bävar vissa resenärer över vad dom gjort när tv fanns på plats. Att folk är otrogna på finlandsbåtarna är nog ingen större nyhet, självklart får dom skylla sig själva om dom hånglar upp nån framför kamerorna. Om man inte kan vara trogen när man kilar iväg på dessa spritutflykter ja då kanske man borde dra sig för att åka.

Aftonbladet

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 29 Sep 2008 @ 12:22 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 29 Sep 2008 @ 5:37 f m 

Svineriet inom kött och fågelhanteringn fortsätter, knappast något ovanligt att hygienen inte är det viktigaste för många producenter av livsmedel. Kanske inte så vanligt att det finns hundbajs i lokalerna dock.

Själv har jag arbetat en sommar på Kronfågel utanför Katrineholm, där förekom det ofta att kycklingdelar plockades upp från golvet och hamnade på bandet igen. Jag har till och med sett hur en kartong med Stinas kyckling rasat ut på golvet och sopats upp, för att sedan få en ny kartong.

Att hanteringen inte är 100 procentig hos matproducenter är nog mer vanligt än ovanligt sorgligt nog. Fast ofta handlar det nog inte om medvetet fusk, utan många gånger är det dom anställda som helt enkelt skiter i vad dom gör, så var det på Kronfågel.

Aftonbladet

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 29 Sep 2008 @ 05:37 f m

EmailPermalinkComments (1)
Tags
 28 Sep 2008 @ 5:54 e m 

Djulö

Dagen har bjudit på strålande väder och vi drog oss ut trots blåsten. Nu börjar verkligen färgen på träden att ändras till den där rödgula nyansen som får hela områden att spraka av färger.

Boat

En sväng ut till torpet blev det också, allt ska tömmas där, ni vet tv som ska hem och kylen som ska stängas av och massor med annat. Känns som vanligt vemodigt att sommaren är slut, men sånt är livet.

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 28 Sep 2008 @ 05:54 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags:
Categories: Foto, Konst, Kultur, Mina tankar
 28 Sep 2008 @ 5:43 e m 

London

Jason Hawkes tar helt underbara flygfoton, kolla bara hans London bild som är tagen på natten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
43 Things Tags: , , , , ,

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 28 Sep 2008 @ 05:44 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 27 Sep 2008 @ 7:54 e m 

Get Smart

Så då är det dags att kika på lite film ikväll. Get Smart verkar vara en småputtrig satirisk agentfilm som kanske skänker ett skratt. Maxwell Smart (Steve Carell), agent 86 för spionorganisationen CONTROL, bekämpar med hjälp av den mer kompententa agent 99 de onda styrkorna i KAOS. Filmen är inspirerad av den satiriska tv-komedin "Get Smart" från 60-talet, som skapades av bland annat Mel Brooks.

Fram med ostbågar och chips och dricka, dags att dyka ner i fåtöljen och dra på sig förstoringsglasen (Jo jag har såna, dom fördubblar skärmstorleken när man tittar).

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 27 Sep 2008 @ 07:54 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: , ,
Categories: Film, Kultur
 27 Sep 2008 @ 7:16 e m 

John Grisham

Idag så har bokhandeln fått besök av mig, jag måste helt enkelt trösta mig med något när resan till bokmässan i Göteborg blev inställd. John Grisham är en författare som jag alltid gillat, med böcker som Pelikanfallet (som filmats), Agenten, Domen, Domarens brev m.fl så har han en ständig plats i mitt hjärta. Hans böcker är alltid välskrivna och har ett lagom tempo, men framförallt är ofta hans politiska thrillers otroligt spännande och tänkvärda.

I en fullsmockad rättssal i Mississippi återvänder en jury med en fällande dom mot ett kemiskt företag. Det är anklagat för att ha dumpat giftigt avfall i en småstads vattentäkt och orsakat en cancerepidemi. Skadeståndet är enormt och företaget överklagar till den delstatliga högsta domstolen, vars nio domare ska antingen stadfästa eller upphäva domslutet.
Ett rovdjur på Wall Street, Carl Trudeau, är företagets skakade huvudägare. Aktiekursen rasar och Trudeau är övertygad om att den kommande domstolsförhandlingen blir förödande för hans del. Om han inte agerar.
Det finnas bara en lösning på situationen. Att göra det till synes omöjliga: köpa sig inflytande, med andra ord en av domarplatserna. Kostnaden på några miljoner är inget problem för miljardären Trudeau. Men går det i praktiken att genomföra? Är inte det juridiska systemet en ointaglig bastion där den blinda rättvisan har oinskränkt makt?
Trudeau är dock desperat. Förmögenheten och framtiden stÃ¥r pÃ¥ spel. Genom sina politiska torpeder lägger han ett intrikat nät kring en ung, ovetande domarkandidat, som finansieras, manipuleras och marknadsförs …

Caesar

Den andra boken som fick följa med hem blev Caesar av Adrian Goldsworthy. Efter att ha sett tv-serien Romeså har jag fått ett intresse av att veta mer om en av tidernas största män. Det ska bli intressant att läsa om människan bakom masken, för det är trots bara vad han gjort som blivit känt. Man glömmer ofta bort att det fanns en människa med känslor och tankar bakom maktens ansikte.

Julius Caesar är en av de skickligaste härförarna genom tiderna. Han var en karismatisk ledare, charmör och slipad politiker. Den dramatiska historien om honom har fascinerat generation efter generation. Caesar är känd för att ha korsat Rubicon, för uttrycket Veni, vidi, vici och för sin kärlekshistoria med den egyptiska drottningen Kleopatra.

I denna biografi sätts Caesar in i ett större sammanhang. Adrian Goldsworthy beskriver målande det turbulenta samhälle Caesar levde i och formades av. Byggd uteslutande på förstahandskällor är detta den första biografin på många år som behandlar samtliga aspekter av Caesar politikern, härföraren och mannen i en och samma volym.

Caesar är det kompletta verket om Julius Caesar, som på bara trettio år gick från att vara helt okänd till att bli en av Roms mest inflytelserika män, med makt att på eget bevåg störta hela den romerska republiken. När han i mars år 44 f Kr mördades av uppretade senatorer härskade han över ett jättelikt imperium.

Författare är Adrian Goldsworthy, som tidigare skrivit Kejsare och generaler (2006) och Puniska krigen (2003). I både Sverige och Storbritannien har Goldsworthy hyllats av recensenterna och anses av många vara en av de mest lovande brittiska militärhistorikerna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 27 Sep 2008 @ 07:16 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 27 Sep 2008 @ 2:30 e m 

Jag måste ha fått fnatt, idag så inhandlade jag en ny överrock modell ull med spännen och lite knappdetaljer. En mycket elegant och snygg sak som jag tillråga hittade på Dressman. Lova nu att inget säga, att handla på Dressman är knappast godkänt i dom medvetnas kretsar.

Nu är det den tredje överrocken för i Ã¥r, kanske mÃ¥ste börja hejda mig en aning…..

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 27 Sep 2008 @ 02:30 e m

EmailPermalinkComments (1)
Tags
Tags: , ,
Categories: Design, Mode, Stil
 27 Sep 2008 @ 2:16 e m 

Mediamarkt

Mediamarkt köpte upp Elgigantens prissänkta tv-apparater och sålde i sin egen butik. Absolut inget ovanligt att dessa elektronikjättar kämpar mot varandra med lite ovanliga metoder. Marknaden är stenhård och varje fult knep som kan norpa kunder från konkurenten är tillåtna.

Aftonbladet

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 27 Sep 2008 @ 06:10 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 26 Sep 2008 @ 7:14 e m 

dubai

Jag funderar på semester, Dubai verkar lagom exotiskt. Ett helt overkligt ställe där allt bara handlar om störst, bäst och vackrast. Dessutom har nog du och jag varit med och betalat en del av denna galenskap genom all bensin vi köpt.

Självklart tänker jag ta in pÃ¥ hotell Atlantis där rummet jag väljer kostar 170.000kronor per natt. Jag mÃ¥ste nog kolla om min vaktmästarlön räcker…avbetalning kanske?

Mat

Självklart äter jag en god middag i den något simmiga matsalen, har dom hamburgare månne? Atlantis verkar helt klart hålla samma standard som den övriga galenskapen i Dubai.

Det som är lite förvånande är att man i arabländerna inte verkar ha något att invända mot all lyxen. Religionen i området brukar fördömma allt som har med girighet och överflöd att göra, jag undrar stilla vad ett land som Iran säger om galenskapen.

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 26 Sep 2008 @ 07:15 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: , , ,
Categories: Brott och straff, Humor
 26 Sep 2008 @ 5:32 e m 

Ja nog är världen galen. En tioåring fick tag i en bil och gav sig ut på en tur i 90 knyck, Ett svenskt syskonpar i London försökte smita från polisen och sprang rakt ut framför bilarna och blev påkörda. En man valde att visa organet för gästerna mitt under tv-inspelning, det hela utspelade sig på Viking Lines MS Cinderella.

Är det världen som blir galnare eller är det jag som är konstig?

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 26 Sep 2008 @ 05:32 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags:
Categories: Brott och straff, Humor
 25 Sep 2008 @ 7:45 e m 

Bokmässa

Jag skulle ha varit på bokmässan i Göteborg på lördag, men tyvärr blev resan dit inställd på grund av för få deltagare. Att ta tåget är inte att tänka på. 1200kr med tåg från Katrineholm till Göteborg är hutlöst. Nu blir det istället att åka till bokmässan i Örebro. Den 15 november är det dags på Örebro slott. Anna jansson och Håkan Nesser är några av dom författare man kan träffa.

Bokmässan i Örebro

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 25 Sep 2008 @ 07:45 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: ,
Categories: Böcker, Kultur
 25 Sep 2008 @ 7:02 e m 

Bentley

Om man nu vill ha en dator som ingen annan har så kan man väl bygga en själv. Om man nu är för lat eller okunnig så kan man istället välja att köpa en bärbar från Bentley.

120.000kronor kostar underverket och den kommer bara att tillverkas i 250 exemplar. Ego for Bentley

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 25 Sep 2008 @ 07:24 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 25 Sep 2008 @ 6:54 e m 

Nu har man tydligen lyckats enas inom alliansen om förbättringar av FRA-lagen. Själv är jag skeptisk eftersom luddigheten fortfarande är stor och det talas inget om att Svensson inte ska undantas på något vis vad jag kan förstå.

En specialdomstol ska inrättas. Den ska ge tillstånd till signalspaningsuppdrag som FRA får av regeringen och försvaret, vilka ska sitta i den domstolen?

Signalspaningen ska vara avgränsad till vissa trafikstråk och innan tillstånd ges ska även syftet med spaningen uppges till domstolen. Vad menas med trafikstråk och vad får stråket innefatta?

Det ska finnas en möjlighet för personer som har varit utsatta för signalspaning att få det prövat om den skett på felaktiga grunder. Hur ska man veta att man varit avlyssnad?

Nej frågetecknen är allför många i mina ögon och jag vill verkligen få en djupare förklaring av vad varje punkt innebär.

Aftonbladet, Aftonbladet2, DN, DN2, SVD, SVD2

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 25 Sep 2008 @ 06:54 e m

EmailPermalinkComments (4)
Tags
 24 Sep 2008 @ 8:27 e m 

Crimenews

Om du gillar att läsa om nya och gamla brott så är sajten Crimnews en guldgruva. Dagligen uppdateras sidan med vad som händer i ett antal av våra städer. Det finns en mängd olika kategorier att välja på samt specifika brottsfall.

Så här skriver man själva om sajten. "Crimenews.se är en sajt som bevakar vad som rapporteras i medier och från myndigheter om brott, straff och kriminalitet. Nyheterna publiceras i tidsordning med senaste nytt först. Ämnesområdet är stort och tanken är att läsaren ska kunna få en heltäckande och förhoppningsvis nyanserad bild av vad som händer inom området.

Sajten blir en genväg till vad som rapporteras i annan media för dig som vill läsa om vissa fall, en viss typ av brott eller bara få en allmän överblick.
Sajten tar också upp olösta svenska brottsfall , både gamla och nya, Stulna bilar och båtar efterlyses av Larmtjänst där allmänheten kan hjälpa till med tips.
Varje dag publiceras en tv-tablå som gör det enkelt för dig att se vilka tv-serier, deckare och dokumentärer som kommer sändas.
Framöver kommer du även kunna läsa senaste nytt om deckare och annan litteratur i ämnet.
Sajten drivs av journalisten Suzanne Kordon.

Crimenews

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 24 Sep 2008 @ 08:27 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 24 Sep 2008 @ 6:11 e m 

Whyred

Whyred har slagit upp portarna till sin nya webbshop. Här finns kläder, skor och accessoarer. Har alltid gillat deras kläder och nu har dom en riktigt snygg sida som speglar deras produkter och design.

Whyred

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 24 Sep 2008 @ 06:11 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 24 Sep 2008 @ 5:53 e m 

Kackerlacka

Läser att kackerlackorna ökar i Sverige och det är inte trevligt. För ca 20 år sedan så drabbades hyreshuset där vi bodde, det slutade med att vi fick flytta ut en helg när Anticimex fick sanera hela huset. Man fick spruta nåt starkt medel som stank ve o fasa samt var väldigt starkt. När vi kom tillbaka hade alla växter och fiskarna i akvariet avlidit, huga!

Det visade sig att en bil som åkte runt på gårdarna och sålde ris hade lyckats smitta ner flera områden med dom små krypen. Marigt att bli av med dom när dom etablerat sig. Jag smakade på en kackerlacka i Thailand och dom är godare än vad dom ser ut *L*

Aftonbladet

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

43 Things Tags: , , , , ,

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 24 Sep 2008 @ 05:53 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 24 Sep 2008 @ 12:14 e m 

mobiler

Förr pratades det mycket om barnarbetare och hur hänsynslöst man utnyttjade dom. Nu verkar den diskussionen ha bytts ut mot hur dom anställda har det som tillverkar mobiltelefonkomponenter. Arbetsveckor på över 80 timmar och ingen betald övertid är väldigt vanligt, sen tvingas man hålla ett vansinnigt tempo för att få tillgång till bonusar som betalas ut. Allt för att kunna få tillgång till det absolut nödvändigaste för att överleva.

Moralen hos företag som Samsung, LG, Apple, Sony Ericsson verkar inte alltför hög när det gäller hur dessa människor har det i sin vardag på arbetsplatsen. Förmodligen är det prisraset på elektronik dom senaste åren som gör att tillverkarna måste hålla ner kostnader till max, då får den lilla människan lida för att vi som har det lite bättre ställt ska kunna shoppa allt billigare mobiler. Jag betalar gärna några kronor extra om jag vet att tillverkarna ser till att deras anställda har drägliga förhållanden.

Läs mer hos Pc för alla

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 24 Sep 2008 @ 12:18 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 23 Sep 2008 @ 8:07 e m 

Äntligen ett ordentligt kedjebrev!

Till skillnad mot normala kedjebrev så kan du inte förlora något, du
kan
bara vinna!!!!
Skicka bara detta Email vidare till 9 vänner.

Instruktioner :
Packa ner din man i en stor kartong. Glöm inte att
göra lufthål och skicka honom till personen överst på listan.

Snart så kommer ditt namn att vara överst på listan och då kommer du
att få 823 542 män.

Statistiskt så kommer det att finnas:
0,5 – 1 Mr World
2,5 – 3 Toppmodeller
463 Idrottsstjärnor
3 234 Sjövilda män
20 198 Män som gör allt Du begär
40 197 Män som står sig hela natten

Totalt så kommer du att erhålla 64 294 män som är mycket påhittigare,
läckrare och mer potenta än skrothögen som du redan har. Och bäst av
allt så kommer garanterat ditt originalpaket inte tillbaka till dig.

VARNING
Bryt inte detta kedjebrev.
En kvinna som gjorde det fick tillbaka sin man
i samma gamla morgonrock men mycket elakare än förut efter att ha suttit i
en papplåda i 3 veckor. Dessutom så blev hon tvungen att skicka sin
nya Toppmodell, som precis hade flyttat in, till sin vän. Du
måste tro på detta Email. Det är ett utomordentligt bra sätt att förbättra
livet utan tråkiga fotbollsmatcher, jobbiga middagar och långa
diskussioner om städning. Medan jag sänder detta Email så har kvinnan
som är nummer 6 på listan redan erhållit 837 män och hon har 452 oöppnade
paket i hallen.

Med vänliga hälsningar,
En riktig vän …

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 23 Sep 2008 @ 08:07 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: ,
Categories: Humor
 23 Sep 2008 @ 7:31 e m 

högtalare

Bra ljud är skönt för öronen, tänk dig dessa bjässar på 280 kilo styck till ett pris av 180.000 dollar. Det vill till att man har en hisklig anläggning i övrigt för att få dessa att ljuda till fullo.

Kika på en video om högtalarna här. Grande-utopia-em

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 23 Sep 2008 @ 07:31 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: , ,
Categories: Design, Prylar
 23 Sep 2008 @ 7:08 e m 

sprit

Smugglare brukar ofta vara mästare på att hitta på nya sätta att få fram det dom vill. Tänk att tejpa ihop en massa plaströr och låta spriten flöda från ryssland till Estland, Man undrar som vanligt hur dom kläckte iden. 6200 liter flödade fram innan ligan åkte dit, så det kanske inte var så smart ändå?

Aftonbladet

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 23 Sep 2008 @ 07:08 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 23 Sep 2008 @ 6:08 e m 

Ännu en galning med vapen har gått lös på en skola och dödat tio oskyldiga människor. Att det på ett år händer sånt här i Finland är oroväckande, man funderar självklart på när vi drabbas i Sverige.

Att sånt här händer i USA har vi nästan vant oss vid, men det känns inte så konstigt med tanke på alla vapen som finns ute i samhället. Man har en väldigt liberal syn på vapen och för dom flesta är det en baggis att skaffa om man inte redan har.

Jag känner inte till hur vapenlagarna ser ut i Finland men helt klart är att man nog får skärpa dom. I Sverige är det inte speciellt svårt att komma över vapen heller, det räcker med att bli medlem i en skytteklubb och sen är det inte långt till licens.

Jag blir väldigt illa berörd av dessa dåd, som alltid är det helt oskyldiga människor som får sätta livet till.

Aftonbladet

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 23 Sep 2008 @ 06:08 e m

EmailPermalinkComments (1)
Tags
 23 Sep 2008 @ 9:13 f m Todays catch

Originally uploaded by waveriderswede


Not much

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 23 Sep 2008 @ 09:13 f m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Categories: Uncategorized
 22 Sep 2008 @ 9:24 e m 

Prima

Nu har SVT lanserat sin Webb-TV kanal Prima. Du kan se några av dom tv serier som gjort succe genom åren. Så här skriver man själva om satsningen:

"Nu har vi samlat våra svenska tv-serier i en egen kanal, Play Prima. I Play Prima kan du se tv-program av högsta kvalitet, direkt i din webbläsare. Kanalen erbjuder den bästa tekniska kvalitet som finns på webben i dag. Tekniken bakom är vi ensamma om i Sverige och vi vågar påstå att du inte kommer bli besviken över varken bild- eller ljudkvalitet.

Play Prima erbjuder dig därmed ännu bättre möjlighet att följa dina favoritserier när det passar dig, utan att behöva ge avkall på upplevelsen. Utsändningen anpassar sig efter din uppkoppling och datorkapacitet för att ge bästa möjliga tittarupplevelse. Du kan lätt koppla ihop din dator med TV-skärmen (hör med din tv-handlare om hur du gör) och titta som om det var vanlig tv, eller så kryper du bara upp i soffan med laptopen i favoritfåtöljen och njuter!"

Aftonbladet

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 22 Sep 2008 @ 09:27 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 22 Sep 2008 @ 8:46 e m 

Tidningar

Att läsa diverse magasin kostar en slant om man ska köpa dom, men självklart finns alternativ på nätet. På Mygazines kan du läsa blaskor som PC World, PC för alla, PC Magazine, American Photo, Outside, Guitar Player, Discover, Airways, ja det spelar ingen roll vilken typ av tidning du är intresserad av, här hittar du säkert en favorit! Nya nummer skannas in och läggs upp hela tiden, man undrar hur länge denna sajt överlever, knappast lagligt.

Vpulp

Är du bara intresserad av svenska tidningar så har Vpulp en del godis. Här hittar du tidningar som Digital Foto, Res, Sköna Hem, Golf, Poker, Nöjesguiden, Damernas Värld, inte senaste numret men annars riktigt bra, man önskar dock att utbudet vore större.

TV och filmsajter finns det i mängder där du kan titta gratis, jag listar mina favoriter.

Movielabtv

Movielab.tv – Här hittar du nya biofilmer och mycket annat godis, en guldgruva för filmälskaren

TV-Video

TV-Video.net – Guldgruva för dig som gillar serier, här kan du kika pÃ¥ Rome, Lost, Heroes, House, The 4400, 24, The Sopranos och mycket mer.

Simpsons

Watchthesimpsonsonline – Kolla mängder med Simpsons avsnitt.

Här kommer några fler sajter:

Channel Chooser

Joox – massor med filmer att kolla.

Primetime Rewind

Streamick РKikka p̴ BBC, Discovery, SC FI Channel och mycket mer.

TV-Squad

Joost – Har en del svenskt.

Factualtv – Dokumentärer och fakta.

Quicksilverscreen

Surfthechannel – MÃ¥nga bra serier.

Det finns många fler ställen att kolla på nätet, sök på Google och finn.

Gloo

Är du sugen pÃ¥ ett avsnitt av The office eller Top Gear, ja dÃ¥ kan du kika in pÃ¥ gloo.nu och betala per avsnitt. Priserna varierar, men mellan 9kr och 29 kr per avsnitt ligger det pÃ¥. Första tjänsten vad jag vet där du betalar per avsnitt. Det finns möjlighet att kika pÃ¥ en del gratis, när jag kollade var det ett avsnitt ur ”Gynekologen frÃ¥n Askim”.

Här är några av dom serier du kan se: Blackpool, Extras, Gameplay, Hustle, Life on Mars, Little Britain, Murder in mind, The office, Top Gear m.fl.

Företaget som driver gloo.nu heter RBS (Rörlig Bild Sverige AB) och ägs av Aftonbladet, Schibsted Sverige och Svenska Dagbladet.

Aftonbladet, Aftonbladet2

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 22 Sep 2008 @ 08:47 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: , , ,
Categories: Film, Länktips, Nöje, Tv
 22 Sep 2008 @ 8:35 e m 

Student

Att många studenter lider av kroniskt dålig ekonomi är ingen nyhet, det tar Ted valentin vara på och öppnar Studentrabattkartan. här ska du kunna rota upp ställen i olika städer där rabatter för studenter ges. Användarna tipsar själva och recenserar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 22 Sep 2008 @ 08:35 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: ,
Categories: Ekonomi, Länktips
 22 Sep 2008 @ 6:44 e m 

Allt är inte guld på nätet. Prylportalen listar dom tio mest oanvändbara och meningslösa sajterna.

Prylportalen

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 22 Sep 2008 @ 06:47 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Categories: Internet, Länktips
 

Budget

 
 22 Sep 2008 @ 6:27 e m 

Budget

32 miljarder i skattesänkning rimmar illa med hur ekonomin ser ut idag. Kommunerna får allt svårare att driva runt äldreomsorgen på ett människovärdigt sätt och där behövs tillskott för mer personal och bättre kost för dom äldre.

Skolorna är otroligt slitna och kan knappast kallas för en bra arbetsmiljö. Eleverna har ofta gamla och felaktiga böcker, mer pengar här tack! Även på matsidan så sparas det in.

Sjukvården kämpar år efter år med besparingar och sjukhus läggs ner. När ska personal och människor få känna sig trygga med vården? Några kronor tack!

Jag är heldre utan skattesänkning och ser att vården, skolor och äldreomsorg får ett rejält tillskott, än att jag ska få några kronor extra. vi ska vara rädda om välfärden i Sverige. Jag tror ingen är intresserad av att få det som i USA där din inkomst helt styr hur du behandlas, inga pengar, ingen vård.

Aftonbladet

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 22 Sep 2008 @ 06:27 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags

 Last 50 Posts
Change Theme...
 • Users » 1
 • Posts/Pages » 8,770
 • Comments » 21
Change Theme...
 • VoidVoid « Default
 • LifeLife
 • EarthEarth
 • WindWind
 • WaterWater
 • FireFire
 • LightLight

About  No Child Pages.

Bloginfo  No Child Pages.

Fotografer  No Child Pages.