31 Jul 2012 @ 7:48 e m 

Regnit och lite småkallt vid torpet då får man tända lite brasor, bland det mysigaste som finns. Vi brukar starta upp en brasa i öppna spisen, sen tänder vi lite ljus och bara myser när sommarkvällen drar in.

Herr katt trivs verkligen och samlar möss och andra kryp på rad, han lever verkligen upp när han får vara här ute och verkligen får leva riktigt kattliv. I stan släpper vi inte ut honom så det här är även hans semester.

20120731-194743.jpg

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 31 Jul 2012 @ 07:56 e m

EmailPermalinkComments (2)
Tags
Tags: , ,
Categories: Torpet
 30 Jul 2012 @ 9:34 e m 

Snap_2012.07.30_21h23m07s_003

Tillväxtverket verkar ha haft riktigt trevligt, sen 2010 har man partat upp över 7 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar, man undrar om dom fått storhetsvansinne samt idiotskalle för hur kan dom tro att sånt här kan ske utan att förr eller senare komma fram till media?

Det finns bara en sak att göra när sånt här sker och det är att sparka samtliga som är ansvariga för slöseriet, det kan inte vara rimligt att personer som handskas med skattemedel ska kunna komma undan sånt här!

Vad gör egentligen Tillväxtverket, utför dom något nyttigt överhuvudtaget eller rinner det bara pengar genom deras fickor utan att samhället får något tillbaka? Själv har jag aldrig hört talas om denna myndighet.

DN, DN2, DN3

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 30 Jul 2012 @ 09:34 e m

EmailPermalinkComments (1)
Tags
 30 Jul 2012 @ 7:03 e m 

Snap_2012.07.30_18h51m41s_002

så nu har jag äntligen hittat en liten Bluetoothhögtalare som jag gillar. Det blev en Nokia Play 360 som var precis lagom stor att ta med sig så nu kan jag skråla rejält när jag är iväg nånstans, bara att koppla mobilen och rocka på. Drifttiden på högtalaren är tio timmar innan den ska laddas, helt ok.

Det blev en smidig liten 3G router också, vi har vissa problem med mottagning och sånt ute vid torpet så istället för att jaga runt och leta mottagning därute så kan man leta upp en bra plats för routern sen är det bara att koppla upp sig till routern och surfa på, fem enheter kan vara anslutna samtidigt.

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 30 Jul 2012 @ 07:03 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 30 Jul 2012 @ 6:48 e m 

Audi

Audi hade ställt upp dessa “bollar” vid Christiansborgs slott och nog stack dom ut alltid, snyggt eller inte är väl en smaksak men inte passade dom in bland den gamla bebyggelsen och slottet. Nåja kul att kika in i dom var det i, den ena hade man visning av Audi e-tron Spider som var riktigt snygg och läcker. I en av dom andra så visade man en produktionsbil med internet i, när man satt i bilen så visades det man surfade på i taket på sfären. I den tredje så visade man upp en ram bara, runt bilen kunde man sen dra en skärm och den visade hur bilen såg ut “påklädd” på just det ställe där skärmen stog.

Nedan lite bilder på Audis e-tron Spyder som jag förstås inte kunde låta bli att plåta.

Audi-E-Tron-Spyder

Audi-E-Tron-Spyder2

Audi-E-Tron-Spyder3

Mer om bilen kan du läsa hos Autoblog

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 30 Jul 2012 @ 06:48 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: , ,
Categories: Bilar
 30 Jul 2012 @ 12:38 e m 

Nyhavn

Nyhavn

Nu är vi hemma igen efter att ha tillbringat en helg i Köpenhamn. Vi tog tåget ner och checkade in på hotellet Cabinn som låg bara 300 meter från järnvägsstationen och Tivoli. Vill man ha dt lugnt så är inte detta hottellet att rekommendera, det var ett herrans liv utanför och ljuden från Tivoli var höga så tål man inte det så ska man nog välja ett annat hotell, annars fanns inget att klaga på det var ett billigt hotell med fin standard, kanske aningen små rum.

 

På fredagen så började vi med att gå till Nyhavn, en öl och god mat stog på schemat sen satt vi bara och softade och tittade på folkmyllret runt omkring. Det var otroligt mycket folk från världens alla hörn samt gatumusikanter som spelade så gillar man inte ställen där man kanske får trängas lite så ska man nog hålla sig borta från Nyhavn under semestertiden.

Torg

Amagetorv

Vi strosade vidare på Ströget och stannade till här och där och tog en kall öl, det behövdes verkligen eftersom det var över 30 grader varmt på fredan. Ströget är ett riktigt shoppingmekka så vill man handla så har man hamnat rätt, där fanns allt från dom fina märkesbutikerna till rena skräpbutiker. Ströget får man inte missa om man är i Köpenhamn, där fanns något för alla.

Musik

Gatumusikanter på Ströget

Var man än gick så fanns det gatumusikanter och andra som uppträdde längs Ströget och dom flesta var riktigt duktiga och värda att lyssna och se på.

Osynlige-mannen

Jag träffade på osynlige mannen Ler

Christiania2

På lördagen började vi med att besöka fristaden Christiania och det var inte likt något annat man sätt, första intrycket var att misären var hög men när man gick runt och kikade så fanns det mycket som var fint också.

Christiania3

Vackert målat hus där man sålde diverse växter.

Christiania4

Bostad i Christiania

Mitt i Christiania låg Pusher Street eller där fanns något som kallades The green zone. Där var det strikt fotoförbud och det fanns hela tiden folk som höll koll på turisterna så att dom inte fotograferade, anledningen var förstås att man helt öppet stog vid små stånd och bord och sålde gräs o hasch. Allt låg prydligt uppmärkt och synligt på borden så att kunden bara behövde peka på det han ville ha. Fullt med folk som handlade och sedan gick till något cafe för att röka på. Själv så köpte jag en t-shirt, två muggar och ett jättesnyggt armband som minne.

Nimb

Lördagskvällen tillbringade vi på Tivoli

Karusell

Om man jämför Tivoli med Gröna Lund och Liseberg så kan man säga att på Tivoli har man satsat mer på restauranger och fina miljöer, det fanns inte så väldigt mycket olika attraktioner att åka, men dom som fanns såg riktigt roliga ut.

Konsert

På sena kvällen så blev det konsert på tivoli, det var något danskt band som spelade reggae, det gungade ganska så bra.

Sammanfattningsvis kan man säga att vi hade riktigt kul o trevligt, en storstad jag varmt rekommenderar dig att besöka.

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 30 Jul 2012 @ 12:39 e m

EmailPermalinkComments (2)
Tags
Tags: , , ,
Categories: Resor
 26 Jul 2012 @ 6:23 e m 

Snap_2012.07.26_18h14m08s_009

Tänk att en bild på en småmullig tjej kan få sånt genomslag, debatten om det här med att vara tjock eller smal har gott hög på Facebook och det verkar som att det är nåt som alla har en åsikt om. Modevärlden och dess modeller är ju alltid trådsmala men hur många människor ser egentligen ut så? Dom sjuka smalhetsideal som modevärlden skapat är bara skit och det är synd att så många tjejer hamnar i smalhetsfällan och bara strävar efter att bli så smala som möjligt. Det finns något vackert hos alla människor oavsett om dom är tjocka eller smala.

Vi är alla olika och det vore väl trevligt om vi nån gång kunde acceptera det och inte stirra oss blinda på ideal som skapats av penningtörstande modehus och andra som bara har dollartecken i ögonen.

Aftonbladet

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 26 Jul 2012 @ 06:23 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: , , , ,
Categories: Allmänt
 26 Jul 2012 @ 6:11 e m 

Snap_2012.07.26_17h41m07s_008

Idag så var det en så kallad mellandag på semestern, det vill säga inget planerat så vi drog en sväng till Nyköping. Först så blev det lite gott käk nere i hamnen, perfekt ställe att bara sitta och njuta på av det vackra vädret samtidigt som man kan kolla in hamnlivet. Sen drog vi in till centrum och där hittade jag ett kanonfint regnställ som i normalfall var ganska dyrt men nu var det nedsatt till halva priset, man gråter inte precis när man gör fynd.

Nu laddar vi för morgondagen då vi drar till Köpenhamn, vi har bokat in oss på ett hotell bara 300 meter från Tivoli så vi har nära till många sevärdheter. Vi siktar på Ströget, Nyhavn, Christiania och lite annat om vi hinner med, i första hand så ska vi bara mysa och inte stressa oss fram. Blir att prova lite krogar när vi struttar runt och förstås ska vi in på några vinbarer och ölhak.

Nu får vi bara hoppas att SJ sköter sig så att vi kommer fram som tänkt Ler

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 26 Jul 2012 @ 06:11 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: , ,
Categories: Resor
 26 Jul 2012 @ 10:26 f m 

Snap_2012.07.26_10h10m57s_007

Den 2-åriga dottern hade inget giltigt pass, då väljer föräldrarna att bara dra med flyget till Grekland. Varför vissa skaffar barn kan man verkligen undra….

Jag har en känsla av att föräldrarna kommer att ångra sig bittert när dom kommer tillbaka, den här historien har upprört hela Polen och dessutom riskerar dom åtal.

Aftonbladet, Fakt.pl

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 26 Jul 2012 @ 10:26 f m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: , ,
Categories: Allmänt
 25 Jul 2012 @ 5:35 e m 

Tittut

När man säljer nötter och sånt så får man lätt nya vänner Ler

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 25 Jul 2012 @ 05:35 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: , ,
Categories: Dagens Foto, Djur, Foto
 24 Jul 2012 @ 10:16 f m 

Vacker-orm

Visst är dom vackra på avstånd Ler

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 24 Jul 2012 @ 10:16 f m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: , ,
Categories: Dagens Foto, Djur
 24 Jul 2012 @ 9:55 f m 

djungel

Fjärilshuset i Hagaparken är väl värt ett besök, man har en djungelmiljö med tropiskt klimat som gör att fjärilarna kan leva där året om. Det är ganska så häftigt att få vandra omkring bland dom och man har självklart bra förutsättningar för lite fina foton. Sommartid så kan man sitta ute i små öppna paviljonger och ta en fika, blir det för trist så kan man hyra en Segway och puttra omkring på.

fjäril

Fjärilar

Grodan

Inte bara fjärilar utan det fanns lite andra trevliga varelser också.

vacker-fjäril

PÃ¥-handen

Trevligt när man får närkontakt.

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 24 Jul 2012 @ 09:55 f m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 23 Jul 2012 @ 1:38 e m 

Fordrally

Midnattssolsrallyt hade i år matstopp vid Ericsbergs slott straxt utanför Katrineholm. Självklart var man tvungen och åka dit för att få se lite klassiska bilar. Här får ni bilder på några av klassiska bilarna.

Tina-Thörner

Tina Thörner medverkade.

Frogeye

classiccar

Merca

Saaben

Skoda

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 23 Jul 2012 @ 01:38 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 23 Jul 2012 @ 12:29 e m 

Fartyg

Förra veckan var vi en sväng till Stockholm och först o främst så var det Skansen som lockade. Regnet hängde över oss men konstigt nog klarade vi oss helt från det, på Söder hade man haft skyfall och tydligen mängder med översvämningar. Man får väl säga att vi hade tur med vädret.

Handfågel

En liten talgoxe behagade landa hos min sambo, alltid lika roligt att få närkontakt med fåglar och djur.

kroko

Sambon tyckte att det var passande att jag körde in huvet i det fina gapet Ler

Lo

Lodjur är väl nästan omöjligt att få på bild i vilt tillstånd, så glad blev jag att man äntligen kunde få en bild på en även om den lever i fångenskap.

Lappuggla

En vacker lappuggla satt fint och kikade, tyvärr ville han aldrig ha huvet så att jag fick med båda ögonen, man kan inte få allt Ler

Myskorre4

Det var fullt med halvtama ekorrar och råkade man nu ha en nöt med sig så blev dom väldigt närgångna.

Myskorre6

Solande-Lemur

Ser väl härligt ut när denna fina Lemur solar.

Berguv

En vacker Berguv

The-old-days

Bland husen satt människor i gammal klädsel och gjorde diverse sysslor.

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 23 Jul 2012 @ 01:01 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: , ,
Categories: Djur, Foto, Resor
 23 Jul 2012 @ 10:31 f m 

Corvette

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 23 Jul 2012 @ 10:31 f m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 22 Jul 2012 @ 11:21 e m 

Hövagnen

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 22 Jul 2012 @ 11:21 e m

EmailPermalinkComments (1)
Tags
Tags: , ,
Categories: Foto
 22 Jul 2012 @ 6:41 e m 

fjäril

Vacker fjäril som jag tyvär inte vet namnet på. Bilden är tagen på Fjärilshuset i Haga.

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 22 Jul 2012 @ 06:41 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: , , ,
Categories: Dagens Foto, Foto
 21 Jul 2012 @ 2:54 e m 

Fordrally

har varit ute vid Ericsbergs slott och kollat in en massa gamla bilar som deltar i Midnattssolsrallyt. Mängder med läckra oldies som puttrade omkring i en sabla fart. I slottsparken fanns även servering och en utställning med lite nyare rallybilar samt ett gäng traktorer.

Saabclassic

Extra roligt är det förstås om man piffar till allt lite tidsenligt som den här damen, hon gasade rejält också må ni tro.

vill du veta mer om rallyt så hittar du det under länken nedan.

Midnattsolsrallyt

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 21 Jul 2012 @ 02:54 e m

EmailPermalinkComments (1)
Tags
 21 Jul 2012 @ 9:29 f m 

Myskorre6

Myskorre7

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 21 Jul 2012 @ 09:29 f m

EmailPermalinkComments (2)
Tags
Tags: , ,
Categories: Djur, Foto
 21 Jul 2012 @ 8:22 f m 

Spindel

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 21 Jul 2012 @ 08:22 f m

EmailPermalinkComments (3)
Tags
Tags: , ,
Categories: Dagens Foto, Foto
 20 Jul 2012 @ 8:21 f m 

Lappuggla

En vacker lappuggla som man kunde komma nära på Skansen.

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 20 Jul 2012 @ 08:21 f m

EmailPermalinkComments (1)
Tags
 19 Jul 2012 @ 9:04 e m 

Lo

Att fota lodjur i det vilda är väl bara en dröm som aldrig kommer att bli verklighet, men besöker man Skansen så kan man i alla fall få ett fint foto på dom. Krabaten på bilden var ett väldigt ungt lodjur som råkade visa sig precis när jag dök upp, annars så ligger dom tydligen mest och sover, gärna dolt också.

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 19 Jul 2012 @ 09:04 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: , , ,
Categories: Djur, Foto
 19 Jul 2012 @ 8:28 e m 

Snap_2012.07.19_20h26m14s_002

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 19 Jul 2012 @ 08:28 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: , , ,
Categories: Humor
 19 Jul 2012 @ 6:51 e m 

vakt

I Stockholm verkar vakterna vara riktigt moderna, denna vakt rullade omkring på Biblioteksgatan.

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 19 Jul 2012 @ 06:51 e m

EmailPermalinkComments (1)
Tags
Tags: ,
Categories: Allmänt, Foto
 19 Jul 2012 @ 6:41 e m 

PeroAnneli

Haft ett par riktiga kanondagar i Stockholm med vännerna Per och Anneli. Skansen o Grönan besöktes förstås och sen blev det massor med ölstopp på olika ställen. Vi hade tur med vädret hela tiden och slapp nästan helt regn. Nu fortsätter semestern med nya äventyr, vi får väl se var vi drar nästa gång…

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 19 Jul 2012 @ 06:41 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: , ,
Categories: Allmänt
 19 Jul 2012 @ 6:15 e m 

Myskorre5

Härlig ekorre på Skansen som verkligen var en hungrig typ…

Myskorre

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 19 Jul 2012 @ 06:15 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: , , , , ,
Categories: Djur, Foto
 19 Jul 2012 @ 5:39 e m 

Myskorre4

På Skansen träffade vi på den här lilla krabaten som vi gav en mandel, sen höll vi inte på att bli av med den Ler

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 19 Jul 2012 @ 05:39 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 16 Jul 2012 @ 6:02 f m 

Sommarkväll

Igår kväll så gav vi oss iväg med våra vänner Per och Anneli ut på en liten fototur på kvällen. Mängder av rådjur och hjortar fick vi se och det är en fröjd att bara sitta och titta på dom vackra djuren när dom rör sig i naturen. Vädret var så där som en svensk sommarkväll ska vara och det är man väl direkt inte bortskämd med hitills denna sommar.

På-Ängen

Blev inte så många rådjur på bild denna gång men en stackare lyckades jag fånga med kameran.

Värmbol

Lugnets plats.

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 16 Jul 2012 @ 06:02 f m

EmailPermalinkComments (1)
Tags
Tags: , , , ,
Categories: Djur, Foto, Katrineholm, Natur
 16 Jul 2012 @ 5:54 f m 

Grävling

Igår när vi var ute på kvällen för en liten fotosafari så hittade vi den här kraken på vägen, stackarn hade blivit överkörd och bara lämnad på körbanan. Är det något man gör om man råkar köra på ett djur så är det att stanna och lägga ner djuret i diket i alla fall, att bara lämna det på körbanan är otroligt dåligt!

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 16 Jul 2012 @ 05:54 f m

EmailPermalinkComments (1)
Tags
 16 Jul 2012 @ 4:46 f m 

Tror ni min arbetskamrat blir trackad för sin hÃ¥rfärg 🙂

image

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 16 Jul 2012 @ 04:46 f m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: , ,
Categories: Allmänt
 15 Jul 2012 @ 8:42 e m 

Snap_2012.07.15_20h39m43s_002

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 15 Jul 2012 @ 08:42 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: , , ,
Categories: Humor
 15 Jul 2012 @ 10:45 f m 

Snap_2012.07.15_10h33m29s_001

Wordfeud och Rumble är riktigt poppis att lira på mobilerna men jag tröttnade ganska snabbt på att leka med ord. Tror istället jag ska prova spelet Songpop som helt enkelt går ut på att gissa låten. Det gäller att vara riktigt snabb eftersom tiden räknas, har man lika många rätt som sin motspelare så är det alltså den som tog kortast tid på sig som vinner.

Spelet finns både till Android och Iphone och är gratis.

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 15 Jul 2012 @ 10:45 f m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 13 Jul 2012 @ 8:26 e m 

Snap_2012.07.13_20h15m11s_001

Nu har jag då bytt min Samsung Galaxy S1 mot den nya S3 och man kanske inte tror att skillnaden ska vara så stor men jag säger bara oj!

Det första man lägger märke till är den helt underbara skärmen som nu blivit större, allt är så där kristallklart som man vill ha det och det gäller även när man tittar på bilder och kikar på film. Det andra man lägger märke till är snabbheten och avsaknaden av microlagg, det vill säga allt går mjukt och fint när man sveper och allt laddar väldigt snabbt, det gäller även när man installerar något. Även kameran har höjt sig flera klasser när man jämför med S1, kvaliten på bilderna är avsevärt bättre och nu finns fotolampa och blixt vilket man verkligen saknade på första modellen.

Självklart finns det fler skillnader men jag har bara hunnit skrapa lite på ytan så det här är väl bara mitt första intryck. Jag kan bara säga att jag hitills är väldigt nöjd med luren och med en prislapp på 6 000kr så är det väl bara vad man förväntar sig.

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 13 Jul 2012 @ 08:26 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 08 Jul 2012 @ 5:55 e m 

Blomma

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 08 Jul 2012 @ 05:55 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
 07 Jul 2012 @ 11:00 e m 

Skymning

Idag har det varit riktigt kvalmigt men fram på kvällen drog det in lite svalka och då passade vi på att ge oss ut en sväng. Vi tog en tur mot Östra Vingåker och kikade vid en liten fågelsjö där det var livat bland fåglarna, dessutom var det riktigt vackert när solen började sänka sig.

Vägen

Vi passerade Claestorp slott och detta foto visar vägen upp mot slottet.

rådjuret

När man åker mot Östra Vingåker så är man garanterad på att få se rådjur, hjort, älg och olika fågelarter, tyvärr räcker inte mitt objektiv riktigt till då dom oftast syns på långt avstånd men denna krabat var hyfsat nära.

Hare2

En lat hare låg brevid vägen och brydde sig inte när jag klev ur för att fota den.

Katten

Detta ovanliga djur lyckades jag fånga med kameran Ler

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 07 Jul 2012 @ 11:00 e m

EmailPermalinkComments (0)
Tags
Tags: , , ,
Categories: Foto
 07 Jul 2012 @ 6:52 e m 
 

Det fick banne mig bli latmat idag. Ibland funderar jag på vad man käkade som latmat innan pizza fanns i Sverige, kan inte komma ihåg det. hamburgare kanske?

Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 07 Jul 2012 @ 06:52 e m

EmailPermalinkComments (1)
Tags
Tags: , ,
Categories: Mat och recept

 Last 50 Posts
Change Theme...
 • Users » 1
 • Posts/Pages » 8,770
 • Comments » 21
Change Theme...
 • VoidVoid « Default
 • LifeLife
 • EarthEarth
 • WindWind
 • WaterWater
 • FireFire
 • LightLight

About  No Child Pages.

Bloginfo  No Child Pages.

Fotografer  No Child Pages.