05 Dec 2010 @ 11:42 f m 

Sitter och läser om Mona Sahlins ideer om vad som måste göras för att Socialdemokraterna åter ska bli att räkna med och blir lite förvånad eftersom dom förslag hon nämner mer eller mindre känns som moderat politik. Kan det vara så att sossarna helt enkelt spelat ut sin roll?

Vad ska egentligen sossarnas politik ha för innehåll? Att skatterna sänkts under Alliansens styre är väl knappast någon ledsen över och att röra sänkningen kan nog kosta mer än det smakar. När det gäller arbetslösheten så lyckades inte sossarna speciellt bra på det området heller, men nog kändes det tryggare att vara arbetslös under sossarnas makttid. Nu föreslår Mona att A-kassan ska vara tidsbegränsad och rör sig därmed mot Alliansens politik. Är det egentligen någon som tycker att det är konstigt att det bör vara en stor skillnad mellan a-kassa och arbete, visst ska det väl löna sig rejält att gå från arbetslöshet till arbete? Men a-kassan får heller inte vara så låg att den stjälper människor.

Jag tror att man kommer att få stora problem med att forma en politik som kan locka tillbaka den stora väljarkåren, folk har det helt enkelt väldigt bra just nu och ser knappast något skäl till att byta block. Så länge Sverige går bra och ekonomin tillåter konsumtion och välmående så tror jag knappast att folket vallfärdar till sossarna, för vad kan dom egentligen erbjuda som skulle vara bättre?

Att sossarna skulle lyckas bättre med att få ordning på ungdomsarbetslösheten och integrationen av invandrare m.m tror jag inte alls på. Det har man inte lyckats med förut och lär knappast göra det i framtiden heller eftersom det knappast finns någon superenkel lösning på problemet.

Alliansen har infört lärlingssystemet som innebär att ungdomar har en möjlighet att få komma in och lära sig ett yrke, dock till lägre lön men det är väl inget konstigt att man får betalt efter kunskap?

När det gäller integration av invandrare så kanske man bör ställa högre krav på invandrarnas egen insats precis som man gjort med dom arbetslösa? Att lära sig svenska är väl inte ett orimligt krav t ex. När man pratar om lärlingssystemet så kanske en variant av det även skulle kunna fungera för invandrare?

Aftonbladet, SVD, DN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Posted By: Lars-Ove Törnebohm
Last Edit: 05 Dec 2010 @ 11:47 f m

EmailPermalink
Tags


 

Responses to this post » (One Total)

 
Post a Comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge


 Last 50 Posts
Change Theme...
 • Users » 1
 • Posts/Pages » 8,770
 • Comments » 21
Change Theme...
 • VoidVoid « Default
 • LifeLife
 • EarthEarth
 • WindWind
 • WaterWater
 • FireFire
 • LightLight

About  No Child Pages.

Bloginfo  No Child Pages.

Fotografer  No Child Pages.