Fotoskrivare bäst i test

Fotoskrivare bäst i test 2022 – Hitta bästa fotoskrivaren här!

1. Epson 2. Canon 3. HP
Epson EcoTank ET-7750 fotoskrivare Canon PIXMA IX6850

HP DeskJet 3762

Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Är fotografi en av dina stora passioner? Då har du säkerligen ett flertal bilder som ligger i mobilen, kameran eller datorn. Istället för att låta dem ligga där och bli bortglömda kan du skriva ut dem, kanske rama in bilderna och hänga upp dem.

Det kan vara precis vad du behöver för att sätta samman din inredning. Idag behöver du dessutom inte skicka in dina bilder för att få dem utskrivna och sedan hemskickade flera dagar senare.

Det finns en rad med fotoskrivare som du kan köpa och använda själv. Flera av dessa produkter kostar dessutom inte skjortan, men precis som vid köp av andra produkter får du oftast det du betalar för. Vilken den bästa fotoskrivaren är varierar mellan personer, det beror bland annat på vilka behov du har och hur ofta du kommer använda skrivaren.

Vill du ha en ren fotoskrivare eller letar du efter en multiskrivare som du kan använda till mer? Vill du skriva ut stora eller små foton? Detta är frågor du bör ha svaret på innan du börjar leta igenom sortimentet som finns tillgängligt.

En sak du bör ha i tanken är att bläckstråleskrivare är de produkter som klarar av att skriva på fotopapper. Självklart kan du många gånger skriva ut bilder på vanligt papper, men de blir då inte lika bra och går inte att kalla för klassiska foton. En annan viktig sak att tänka på är bläcket.

Ju fler färger en skrivare klarar av desto tydligare kommer bilderna att bli. Men samtidigt kan det bli väldigt dyrt ifall du använder en skrivare som klarar en stor mängd färger, och skriver ut en stor mängd bilder.

Vi har tagit en titt på ett antal fotoskrivare som finns tillgängliga och valt ut dem vi anser vara bland de bästa på marknaden. Förhoppningsvis kommer en av dessa att vara just den fotoskrivaren du letar efter. Vi har även satt ihop en köpguide till dig som vill ha lite extra hjälp.

Topp 9 bästa fotoskrivare 2022

1. Epson EcoTank ET-7750

Epson EcoTank ET-7750 fotoskrivare

En av anledningarna till varför vi valde Epson EcoTank ET-7750 på första plats i vår bäst i test beror på bläcket. Med denna skrivare behöver du nämligen inte oroa dig för att bläcket ska ta slut mitt i ett projekt.

Det varar mycket längre jämfört med ett stort antal av alla andra liknande skrivare. Bläckbehållaren i denna skrivare sitter dessutom på framsidan istället för inuti vilket gör det väldigt lätt att fylla på.

Systemet som låter dig fylla på nytt bläck i en behållare istället för att byta bläckpatroner är relativt nytt för Epson. Du öppnar upp ett lock och placerar bläckflaskan upp och ner. Det är väldigt enkelt och bläckflaskorna är speciellt utformade så att du inte spiller.

En annan fördel med detta system är att du inte behöver oroa dig för att hälla i fel färg. Du kommer hela tiden ha bra koll på hur mycket bläck som finns i skrivaren. Bläcket är dessutom billigare jämfört med andra skrivare. Det följer med bläck när du köper skrivaren som sägs ska räcka till 3400 bilder.

Skrivaren använder sig av fem färger, en svart fotobläck, vilket ger fotoutskrifter en utmärkt detaljåtergivning. Skrivaren går att ansluta med WIFI och en App. Appen gör det bland annat möjligt för dig att skriva ut bilder från din mobiltelefon.

Se priset här!

2. Canon PIXMA IX6850

Canon PIXMA IX6850

Det här är en utmärkt fotoskrivare för dig som önskar kunna skriva ut A3 bilder och större utan att behöva betala en enorm summa. Detta är i första hand en klassisk skrivare, men klarar att skriva ut foton som blir väldigt fina. De har både klara färger och en fin skräpa.

Eftersom det främst är en skrivare har den ett pris som inte är det allra värsta. Du kan använda denna skrivare till mer än dina foton och det är ett bra alternativ om du letar efter en skrivare till ditt hemkontor.

Canon PIXMA IX6850 använder sig av hela fem bläckpatroner. Det innebär ibland att det kan vara svårt att få rätt färg för de olika hudtonerna. Ska du skriva ut bilder på personer är det bra att du känner till detta. Men färgen skiljer sig samtidigt inte så mycket. Enligt tidigare köpare ser de endast en liten skillnad om de verkligen letar efter det.

Skrivaren har WIFI vilket gör det möjligt för dig att ansluta till skrivaren med din surfplatta eller mobiltelefon. Du behöver inte bråka med några kablar eller liknande. Att en fotoskrivare bör ha WIFI är idag en av de viktigaste egenskaperna med tanke på att det finns många som väljer att ta foton med endast sin mobil.

För att priset inte skulle bli det högsta saknar denna skrivare en display. Du styr den istället via ett program på datorn, precis som du gjorde med de äldre skrivarna. Ett sista plus med denna skrivare är att designen är väldigt enkel och snygg. Den kommer passa in med resten av inredningen, och skulle du inte hålla med kan du alltid placera den på ett ställe där den inte är helt synlig. Designen är nämligen kompakt vilket gör den lätt att ställa undan.

Se priset här!

3. HP DeskJet 3762

HP DeskJet 3762

På tredje plats i vårt bäst i test har vi valt att placera HP DeskJet 3762. Det här är en liten multifunktionsskrivare som kan hjälpa dig med allt från att skriva ut dina bilder till att kopiera och skanna dokument.

Det är en bläckstråleskrivare som är försedd med en färgbläckpatron och en svartfärgpatron. De är både väldigt enkla att byta ut när de skulle ta slut vilket är ett stort plus. Du slipper alltså sitta och försöka pussla ut hur allting ska sitta.

HP DeskJet 3762 har en liten och relativt kompakt design. Den går att ta med sig på semestern i resväskan om så skulle önskas. Du kan då skriva ut alla dina semesterfoton på direkten. Skrivaren klarar att skriva ut dina bilder i olika storlekar, som störst A4. Eftersom det är en multifunktionsskrivare klarar den självklart av andra saker, som kopiering och skanning.

Med tanke på allt den klarar av går denna skrivare att beskriva som en budgetversion. Du kan själv välja ifall du vill skriva ut dina bilder på vanligt papper, de blir dock inte lika bra som när du använder dig av fotopapperet från HP.

En sak du bör känna till är att utskrifterna kan komma med ränder ifall du skriver ut större bilder. Det bästa du kan göra då är att välja ett matt fotopapper. På så sätt får du tydligare bilder, men samtidigt kommer det gå åt mer bläck.

HP DeskJet 3762 stödjer både WIFI och molnutskrift. Det gör det lättare för dig ifall du vill skriva ut några bilder från till exempel sociala medier eller direkt från din mobiltelefon.

Se priset här!

4. Fujifilm Instax Mini Link

Fujifilm Instax Mini Link

Fujifilm Instax Mini Link är en liten, portabel och lättanvänd fotoskrivare som gör det möjligt för dig att skriva ut bilder från antingen en kompatibel kamera från Fujifilm eller från din mobiltelefon.

Skrivaren har en rad med trevliga funktioner, du kan till exempel styra den med gester. Ett exempel är att om du vänder skrivaren upp och ner skriver den ut den senaste bilden du tog.

Med hjälp av en app, som finns både för iOS och Android, kan du dessutom redigera bilderna och välja olika stilar. En annan funktion som vi tycker mycket om är att, med hjälp av appen, kan du välja en stillbild från ett videoklipp att skriva ut. Ytterligare en funktion vi gillar med denna fotoskrivare är att det finns en knapp på själva skrivaren som kan utlösa mobiltelefonens kamera.

Om du vill använda den här fotoskrivaren tillsammans med en kamera måste du välja en kompatibel Fujifilm-kamera. De modeller som fungerar är till exempel X100V, X-T4, X-T200 och liknande modeller som har WIFI.

Vi anser att det här är en av de bästa skrivarna för alla som vill ha en liten och enkel skrivare. Den har ett inbyggt batteri och kräver inga bläckpatroner. Bläcket sitter redan i fotopapperet.

Enligt flera recensioner och bäst i test är detta en av de mest populära skrivarna runt om i världen. Den går att få tag på, på flera hemsidor, både svenska och utländska. Detsamma gäller fotopapperet till skrivaren.

Fujifilm Instax Mini Link har en utskriftshastighet på ungefär 12 sekunder vilket är utmärkt. Du behöver alltså inte sitta och vänta flera minuter på att få en fysisk kopia av dina bilder. Upplösningen är 800 x 600 och det inbyggda batteriet räcker till 100 utskrifter. När batteriet tar slut är det bara att ladda skrivaren med USB-kabeln som följer med.

Se priset här!

5. Polaroid Hi-print Portabel fotoskrivare

Polaroid Hi-print Portabel fotoskrivare

Detta är en fotoskrivare från det populära märket Polaroid. De är kanske mest kända för sina kameror som skriver ut foton direkt när du tar bilder. Här kommer dock en fotoskrivare som är anpassad till att skriva ut bilder direkt från din mobiltelefon. Bilderna är 54 x 86 millimeter, ungefär lika stora som ett kreditkort, och är självhäftande.

Du ansluter lätt din mobiltelefon till skrivaren med Bluetooth. Det finns dessutom en app till både Android och iOS där du kan redigera dina bilder, lägga till ramar och filter om så önskas.

Denna fotoskrivare använder sig inte av klassiska färgpatroner, här sitter istället färgen redan i fotopapperet. Batteriet sägs räcka till ungefär 20 utskrifter, sedan är det bara att ladda upp den igen med USB-kabeln som medföljer eller med en mobilladdare.

När utskriften sker kommer skrivaren använda sig av värme vilket skyddar färglagret på bilderna. Det gör dina foton vattentåliga. En utskriftsprocess tar cirka en minut.

Anledningen till varför vi valde att ta med denna fotoskrivare i vårt bäst i test beror bland annat på att den är liten och lätt att använda. Du kan lätt ta med dig den överallt och skriva ut foton du tar när du är ute på äventyr.

Se priset här!

6. HiTi P310W

HiTi P310W

Det är en bra fotoskrivare som ger dig bilder med en utmärkt fotografisk kvalitet. Den ger bilderna fantastiska detaljer och korrekta färger. Alla bilder är dessutom skyddade mot fukt och smuts. Du kan skriva ut bilder från minneskort, dator samt andra smarta enheter.

Denna fotoskrivare följer HiTi Digitals tradition med just fotoskrivare för kräsna användare. Företagets vision är enkelt förklarat att endast göra en sak, men att göra den utmärkt. Denna skrivare laddas snabbt och lätt med papper och färgband. En ask med fotopapper innehåller vanligtvis 60 papper och levereras med färgband för samma antal utskrifter. Det ser till att du aldrig får slut på en viss färg.

Denna fotoskrivare går dessutom att använda tillsammans med appen Prinbiz. Skrivaren har WIFI och med hjälp av appen kan du styra vad du vill skriva ut. Du kan även lägga till egna designer och ramar till dina bilder. Texter går också att lägga till om så önskas.

Det kan vara trevligt ifall du behöver speciella bilder för ett visst event eller kanske en födelsedagsfest. Det är även möjligt att skriva ut bilder direkt från minneskort. Du måste dock sätta in minneskortet i en enhet som du sedan kan koppla till skrivaren, eller en mobiltelefon/surfplatta där du använder appen Prinbiz.

När du skriver ut bilder med denna fotoskrivare kommer de skrivas ut med en sublimeringsteknik. Denna teknik ser till att alla bildpunkter i bilderna återges med den rätta färgnyansen. Efter det får bilden en ”Overcoating”, vilket är ett skyddande lager som skyddar bilden mot smuts, damm, repor, fingeravtryck samt fukt. Det sägs vara möjligt att hälla vatten över en bild och gnugga på den utan att färgerna försvinner.

Fotoskrivaren HiTi P310W har dessutom stöd för ID- och Pass-fotoformat. Det kan vara smidigt när du behöver skriva ut ett fotografi för ditt körkort, om du gör en visumansökan eller behöver förnya ditt ID.

Fotopapperet och färgband som används till denna fotoskrivare är tillverkat av ett högkvalitativt material. Det tillverkas utan toluen, vilket är ett skadligt ämne samt skapas i solpaneldrivna fabriker.

Se priset här!

7. HP Officejet Pro 9014 

HP Officejet Pro 9014

Det här är en lättanvända bläckstråleskrivare som låter skriva ut mer än endast bilder. Den är kompatibel med alla dina enheter och går att använda trådlöst. Skrivaren fungerar lika bra att använda från din mobiltelefons kamera som från molnet. Men en av anledningarna till varför vi valde att lägga till denna i vårt bäst i test beror på dess stora bläckpatroner.

Det kommer göra det billigare i längden för dig som skriver ut fler foton och/eller dokument. Du slipper nämligen köpa nya färgpatroner lika ofta som för andra fotoskrivare. Trots att detta inte är en ren fotoskrivare så har den möjlighet att skriva ut rätt bra bilder i storlekar upp till A4.

En annan faktor som vi verkligen gillar med HP Officejet Pro 9014 Multifunktionsskrivaren är att den har flera anslutningsmöjligheter, den går att använda med USB, telefonen och WIFI. Förutom att skriva ut bilder kan du även använda den till att faxa, kopiera och skanna dokument.

Det gör denna skrivare perfekt för hemkontoret. Skrivaren är dessutom relativt snabb, den klarar av att skriva ut 22 sidor på en minut, den kan även faxa eller kopiera 35 dokument utan någon manuell hantering. Kort sagt går denna multifunktionsskrivare att beskriva som en bra kontorsassistent.

Se priset här!

8. HP Envy Photo 6230 All-in-one

HP Envy Photo 6230 All-in-one

På åttonde plats i vårt bäst i test har vi valt ytterligare en multifunktionsskrivare. Denna kommer från HP och kan hjälpa dig att både kopiera, skanna och skriva ut foton både med WIFI och Bluetooth.

Trots att detta är en multifunktionsskrivare fungerar den relativt bra som en fotoskrivare. Det är en bläckstråleskrivare vilket innebär att när du skrivare ut foton kommer de få verklighetstrogna färger.

Du kan dessutom ansluta den till WIFI, det innebär att du snabbt och lätt kan skriva ut bilder från dina enheter och sociala medier. Formatet på fotoutskrifterna kan bli A4-stora. Den storleken är ett bra alternativ ifall du vill hänga upp dina bilder på väggen.

En stor fördel med denna skrivare är att du inte behöver köpa bläck själv när det börjar ta slut. Skrivaren har nämligen en funktion som tar hand om det. Du behöver endast välja mellan de tillgängliga utskriftsplanerna, de baseras på hur många dokument/bilder du skriver ut varje månad, sedan meddelar skrivaren HP automatiskt när bläcket börjar ta slut.

Denna personliga bläckassistent skickar sedan HP-originalbläckpatroner hem till dig. Förutom att det är lätt och smidigt kan du även spara en del pengar på detta. Både återvinning och leverans ingår i priset och du bestämmer själv när du vill avsluta tjänsten.

Se priset här!

9. HP Officejet 7110

HP Officejet 7110

Det här är en stilren bläckstråleskrivare som lämpar sig till alla möjliga tryckmaterial. Den fungerar till exempel perfekt för att skapa broschyrer, nyhetsbrev, affischer, kuvert och självklart bilder. Storleken på utskrifterna är allt från en vykortsstorlek upp till A3+. Detta är ett perfekt alternativ för dig som har ett hemmaföretag eller letar efter en bra bläckstråleskrivare för hemkontoret, den skapar fina bredformatsutskrifter till ett mycket bra pris.

HP Officejet 7110 erbjuder en trådlös nätverksanslutning. Du kan dessutom styra den genom en app på din surfplatta eller mobiltelefon. Utskrifthastigheten får ett plus och färgutskrifter ger fina detaljer och snygga färger med en slät yta, även om du skriver ut på vanligt papper.

Ytterligare ett plus med HP Officejet 7110 är att den får plats med 250 ark i sitt pappersfack. Du behöver alltså inte fylla på den hela tiden även om du skriver ut stora volymer.

Se priset här!

Köpguide för fotoskrivare

Om en av de fotoskrivare vi listat i vårt bäst i test är den du letat efter behöver du kanske inte mer hjälp. Men känner du dig fortfarande osäker eller vet inte vilken information som är viktig kan denna köpguide vara den hjälpen du behöver. Här har vi sammanställt den informationen som vi anser är viktigast för att välja den rätta fotoskrivaren.

Vilka behov har du?

Det allra första du måste svara på när du letar den bästa fotoskrivaren för dig är vilket behov du har. Det blir nämligen lättare att hitta en fotoskrivare när du vet vad du behöver och vilka funktioner som är viktiga.

Ifall du väljer en fotoskrivare utan att ta en noga titt på alla funktioner är risken stor att du blir missnöjd. Ett stort antal funktioner kan nämligen vara lika irriterande som för få funktioner. Så tänk efter noga på om du behöver en enklare skrivare eller en multiskrivare som går att använda till mer än endast att skriva ut foton.

Storlek på utskrifterna

En annan sak du bör bestämma dig för är hur stora utskrifterna ska vara. Den vanligaste och mest populära fotostorleken är 10 x 15 centimeter. Om det är den storleken du vill ha kan du klara dig med nästan vilken fotoskrivare som helst.

Vill du däremot ha möjligheten att variera vilket format fotonen har måste du välja en skrivare som klarar av detta. Det finns fotoskrivare som klarar av de flesta storlekar, men tänk efter noga på vilken storlek på dina utskrifter som är viktigaste innan du väljer.

Hastigheten på fotoskrivaren

Hur snabbt en skrivare skriver ut foton är också en sak du bör tänka på. De flesta vill gärna få sina utskrifter snabbt istället för att behöva vänta flera minuter för varje kopia de skriver ut. På grund av detta är det därför viktigt att du tar en titt på fotoskrivarens utskriftshastighet.

Hastigheten kan dock variera beroende på om du skriver ut i svartvitt eller färg, samt om du ska skriva ut texter eller endast foton. Men i produktbeskrivningen för de flesta fotoskrivare kommer du kunna läsa om hastigheten och välja den som passar dig.

Trådlösa fotoskrivare

De moderna fotoskrivarna har en funktion som gör det möjligt för dig att skriva ut trådlöst. Vissa klarar till och med av detta på distans om du skulle vilja det. Fotoskrivare som fungerar trådlöst eller med kabel är, precis som alla andra egenskaper, något du måste välja själv vilket alternativ du tycker bäst om.

De skrivare utan kablar är många gånger lättare att hantera och tar inte upp lika mycket plats, men det finns alltid en chans att det krånglar lite när du använder trådlöst. Det du bör hålla utkik för är om skrivaren erbjuder WIFI, det gör det i de flesta fallen möjligt för dig att skriva ut foton utan någon kabel. Vissa skrivare fungerar dessutom tillsammans med en app, du kan då styra din skrivare från din mobiltelefon.

Upplösningen

En annan funktion/egenskap som är viktig att du tänker på är upplösningen. Den bestämmer enkelt förklarat du skarpa dina bilder blir när du skriver ut de. Du som söker en fotoskrivare för mindre bilder kan i de flesta fallen klara dig med en skrivare som har ett lägre antal pixlar.

Men ska du göra stora utskrifter och önskar en knivskarp skärpa behöver du en så bra upplösning som du kan hitta. Det finns flera alternativ oavsett vad du söker efter, och i olika prisklasser.

Pris för fotoskrivare

Priset har för många stor betydelse. Dyrare fotoskrivare har många gånger högre kvalitet, men samtidigt är det inte alla som har möjlighet att lägga ut en större summa. Det finns flera aspekter du måste tänka på i samband med priset.

Billigare skrivare kan till exempel kosta mer i längden eftersom de kan kräva nya färgpatroner mer ofta jämfört med dyrare. Färgpatronerna kostar då en hel del. Det kan alltså bli billigare att lägga ut en lite större summa på en högkvalitativ skrivare och på så sätt slippa köpa nya patroner lika ofta.

Genom att ta en titt på vad det kommer att kosta att använda en fotoskrivare under en längre tid kan du hitta det billigaste alternativet. Du kollar då på både skrivarens pris och vad det kommer att kosta att köpa alla tillbehör, som färgpatroner och fotopapper.

Är en fotoskrivare något för dig?

Känner du dig fortfarande osäker på om du ska köpa en fotoskrivare eller inte? Det är kort sagt ditt val. Men du som gillar att fotografera och önskar ha möjligheten att skriva ut dina bilder hemma kan få bra användning av en riktig fotoskrivare.

Det finns flera av hög kvalitet som ger dig superskarpa foton som du sedan kan omvandla till tavlor eller annan typ av art. Med dagens teknologi finns det dessutom möjlighet att omvandla dina bilder till affischer, eller lägga till detaljer på bilderna innan de skrivs ut.

Genom att ha tillgång till allt detta slipper du skicka in dina bilder och få de framkallade kopiorna hemskickade. Allting går mycket snabbare. Du kan dessutom justera de efter dina önskemål på direkten.

Ett tips på om du känner dig tveksam är att ta en titt på

multifunktionsskrivare. Dessa kan du nämligen använda till mycket mer än endast foton. Du kan kopiera dokument, scanna och vissa erbjuder till och med fax. Du som har ett litet kontor hemma kan verkligen få användning av en multifunktionsskrivare.

Olika typer av skrivare

Det finns flera alternativ på skrivare när du letar efter en som klarar av att skriva ut foton. Vilket alternativ som passar dig bäst beror helt enkelt på vad du är i behov av.

Vill du endast ha en enkel fotoskrivare som inte erbjuder några andra funktioner eller vill du ha en multifunktionsskrivare som bjuder på allt du kan tänka dig behöva? Här kommer lite kort om olika skrivare och vad de har att erbjuda. Förhoppningsvis hjälper det dig att bestämma vilken typ som är den bästa fotoskrivaren för dig.

  • Fickskrivare – Detta är ett av de nyaste och mest intressanta alternativen när det kommer till fotoskrivare. Det är en liten typ av skrivare som, precis som namnet antyder, passar att placera i fickan eller väskan. De skriver ut fina bilder i ett litet format. En fickskrivare är ett perfekt alternativ om du snabbt och lätt vill dela fysiska foton direkt efter de tagits. I vårt bäst i test har vi tagit med denna typen av skrivare, i alla fall de alternativen vi anser vara bland de bästa. Dessa skriver ut foton som har en storlek som går att jämföra med ett kreditkort.
  • Kompaktskrivare – Det här alternativet går att beskriva som ett steg upp från fickskrivarna. Storleken på fotonen som skrivs ut med hjälp av en kompaktskrivare har ett format på 10 x 15 centimeter vilket är den klassiska fotoalbumsstorleken. Dessa skrivare är anpassade till att endast skriva ut foton. Så om du letar efter en fotoskrivare som inte erbjuder några andra alternativ kan detta vara perfekt. De är dessutom relativt små i storleken och lätta att hantera.
  • Bläckstråleskrivare – En bläckstråleskrivare är ett av de bästa alternativen om du letar efter en skrivare som kan skriva ut både dokument och foton. Den här typen av skrivare har ofta en kompakt design och täcker alla utskrifter du kan tänkas behövas göra hemma. Den använder sig av bläckpatroner som ger en ledande färg på både dokument och foton. Kostnaden för denna skrivare är vanligtvis relativt låg, men färgpatronerna kan kosta en hel del. Speciellt eftersom de måste bytas ut ganska ofta om du har mycket att skriva ut.
  • Laserskrivare – En laserskrivare passar bäst för dig som vill skriva ut dokument av högre volymer. Denna skrivare är lite större jämfört med bläckstråleskrivare, men om du behöver en fotoskrivare för större volymer, eller för stora mängder dokument, kan en laserskrivare vara det bästa alternativet. Denna skrivare använder sig av tonerkassetter istället för flytande bläck, en tonerkassett innehåller då ett pulver som omvandlas under utskriften. Skrivaren ger väldigt tydlig grafik och texter på sina utskrifter samt kan vara billigare i längden. Det beror på att du inte behöver köpa nya bläckpatroner lika ofta.
  • Allt-i-ett-skrivare – Om du letar efter en skriva som kan göra mer än endast skriva ut foton och dokument bör du leta efter en allt-i-ett-skrivare, eller multifunktionsskrivare. Med en sådan skrivare kan du nämligen skriva ut, kopiera dokument, faxa och skanna. Det här är det allra bästa alternativet om du har ett hemkontor eller driver ett företag. En sak som är viktig att tänka på är att denna typen av skrivare är många gånger dyrare än andra. Men för de flesta är priset värt det med tanke på hur många funktioner du får tillgång till.

Såhär valde vi ut vår lista med fotoskrivare

När vi började leta efter vilka fotoskrivare vi ville ta med i vårt bäst i test tog vi först en titt på vad som fanns tillgängligt på några utvalda hemsidor. Sedan läste vi igenom produktbeskrivningarna och om de olika produkterna fått betyg från tidigare köpare. Därefter läste vi recensioner från både kunder och tidigare testare.

Vi läste information om de olika fotoskrivarna från flera källor för att få en så tydlig bild som möjligt. Kundrecensionerna är väldigt viktiga att titta på. Det beror på att de skrivs av personer som har testat skrivarna och sedan berättat exakt vad som är bra och mindre bra med de olika alternativen.

Dessa recensioner är många gånger mycket ärligare jämfört med att endast läsa igenom produktbeskrivningen.

De produkter vi valt ut är sådana som vi tror kommer passa både dig som är amatör och dig som söker en riktigt högkvalitativ fotoskrivare. Vi jämförde alla intressanta fotoskrivare med varandra för att sedan välj ut de vi ansåg är bäst. Vi försökte också ha i åtanke vad du som kund har för behov och sådant.

Summering

En fotoskrivare kan vara ett trevligt köp för dig som älskar att ta bilder och gärna vill ha fysiska kopior. Det kan dock kännas som en relativt dyr investering, framförallt om du använder den regelbundet och måste köpa fotopapper plus färgpatroner ofta.

På grund av detta är det väldigt viktigt att du är noga när du letar efter den bästa fotoskrivaren för dig. En bra fotoskrivare ger dig möjlighet att skriva ut både små och stora foton, beroende på vad du vill ha. Det finns små fickskrivare som skriver ut foton som har samma storlek som kreditkort och de som skriver ut A4-bilder. De större varianterna är perfekt om du vill hänga upp dina bilder på väggen.

Du bör därför välja den skrivare som har hög kvalitet och god användarvänlighet samtidigt som den passar din budget. Materialet som du måste köpa till skrivaren kan i längden bli rätt dyrt, så ta en titt på detta innan du väljer skrivare. En dyr skrivare kan i vissa fall ha billigare tillbehör jämfört med en fotoskrivare som är billig.

Innan du börjar leta efter den bästa fotoskrivaren är det dessutom bra om du känner dig säker på vilken typ du behöver. Om du vill att skrivaren ska erbjuda mer än endast att skriva ut foton kan det vara en bra idé att ta en titt på vilka alternativ som finns tillgängligt.

Vi hoppas verkligen att vårt bäst i test har hjälpt dig med att hitta den bästa fotoskrivaren för dig. Vi har försökt ta med en variation med fotoskrivare till blandade priser för att alla ska hitta den som passar dem bäst. Om inte så har förhoppningsvis vår köpguide gett dig tips på vad du måste tänka på och gjort det lättare för dig att leta vidare. Ett tips är att du skriver ner en lista på vilka egenskaper och funktioner du behöver och sedan ta det därifrån.