Digital fotoram test 2022 – Hitta bästa digitala fotoramen

1. Denver Frameo 15.6” 2.  Denver Frameo 10,1” 3. Denver Frameo 7”
Denver Frameo Digital fotoram 15.6” med wifi bästa digitala fotoram Denver Frameo Digital fotoram 10,1” med wifi

Denver Frameo Digital fotoram 7” med wifi

Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Med en digital fotoram har du möjlighet att visa upp dina bilder, utan att behöva skriva ut dem eller framkalla med hjälp av ett företag. Många av de digitala fotoramar som finns på marknaden idag låter dig använda dig av en USB eller ett minne för att kunna koppla ramarna till en enhet.

Den moderna tekniken har också sett till att det finns ramar där du för över dina bilder med hjälp av bluetooth och på så vis kan du byta fotografi i ramen när helst du känner för det.

Många av de nyare alternativ som finns är mer avancerade än gårdagens digitala fotoramar. Det är inte helt ovanligt att du kan hitta ramar som har unika funktioner och finesser, vilket bland annat kan vara videouppspelningar, mediaspelare eller radio.

Är du inte så teknisk av dig rekommenderar vi dock att du avstår från de mer avancerade alternativen och väljer en enklare modell. I detta bäst i test för bästa digitala fotoramen kommer vi att lista fem riktigt bra alternativ i olika prisklasser.

Här nedan hittar du fem stycken riktigt bra digitala fotoramar som du kan använda dig av i många olika situationer och tillfällen. Med en digital fotoram kommer du att kunna visa upp alla dina speciella och unika bilder, utan att behöva byta ut fotografier med jämna mellanrum.

Det finns många olika typer av ramar att välja mellan och alla har de sina unika egenskaper och funktioner. I vårt bäst i test kommer du bland annat att hitta fotoramar som kan spela upp videofilmer och där du kan lägga till bakgrundsljud, men du hittar också modeller som kan ändra design och utseende för att passa din personliga stil.

Innan du beställer hem eller köper en digital fotoram rekommenderar vi att du läser igenom hela vårt bäst i test och tittar på vår bäst i test köpguide. I köpguiden kommer du att få massor med bra information som kommer att hjälpa dig att välja ut den bästa digitala fotoramen för dina behov.

Vår bäst i test köpguide kommer bland annat att ge dig en insyn i hur en digital fotoram fungerar, men du kommer också att få veta mer om de olika storlekar och upplösning som finns.

I vanlig ordning börjar vi med vinnaren i premiumklassen. Därefter går vi vidare till mellanprisklassen och listar sist våra budgetvinnare. Observera att budgetmodellerna inte är sämre för att de är billigare. Visst kan de sakna några av de funktioner som de dyrare alternativen har, men de är fortfarande mycket bra, användarvänliga och högkvalitativa.

Topp 5 bästa digitala fotoram 2022

1. Denver Frameo Digital fotoram 15.6” med wifi

Denver Frameo Digital fotoram 15.6” med wifi bästa digitala fotoram

Den första vinnaren i vårt bäst i test som vi ska presentera är Denver Frameo Digital fotoram. Den här digitala fotoramen med Wi-fi passar den som är beredd att betala lite extra och som vill ha en digital fotoram med många olika finesser och funktioner.

Med Denver Frameo Digital fotoram kommer du att kunna skicka semesterbilder eller andra fotografier till hela släkten på bara ett litet kick och det bästa är att du inte behöver trassla med sladdar eller kablar. Du använder dig bara av ditt SD-kort eller skicka över bilderna med trådlöst nätverk.

Denver Frameo Digital fotoram är utrustad med den senaste tekniken och har därför en touchskärm med en IPS-panel. Fotoramen har också en full HD-upplösning, vilket säkerställer att alla dina bilder är på topp.

Ramen består av en skärm på hela 15,6 tum och här får du också lagring på hela 8 GB, vilket är väldigt mycket. Du kommer utan tvekan att få plats med alla de bilder som är extra speciella för just dig! Denver Frameo Digital fotoram stöder också SD-kort.

Se priset här!

2. Denver Frameo Digital fotoram 10,1” med wifi

Denver Frameo Digital fotoram 10,1” med wifi

Nu är det dags att sänka sig lite mer i pris och titta på den första vinnaren i mellanpriskategorin i detta bäst i test. Här hittar du ingen mindre än Denver Frameo Digital fotoram 10,1” med wifi och fotoramen är perfekt för den som vill kunna koppla upp sig på wi-fi och skicka över bilder till släkt och vänner som en skojig överraskning.

Precis som namnet beskriver har Denver Frameo Digital fotoram 10,1” med wifi en skärm på 10 tum och du manövrerar den med hjälp av en IPS-panel och en smidig touchskärm. Touchskärmen är lika enkel att använda sig av som på en vanlig mobiltelefon och Denver Frameo Digital fotoram 10,1” med wifi passar därför både för nybörjare och mer erfarna digitala fotoramsanvändare.

Här kan du även ta emot bilder och hälsningar från dina familjemedlemmar eller redigera bilderna för att skriva fina meddelanden. Denver Frameo Digital fotoram 10,1” med wifi har en timerfunktion som gör att ramen stänger av sig under nattetid och även en inbyggd lagring på 8 GB. Denver Frameo Digital fotoram 10,1” med wifi har en upplösning på 1280 x 800 och har en tunn och elegant design.

Se priset här!

3. Denver Frameo Digital fotoram 7” med wifi

Denver Frameo Digital fotoram 7” med wifi

Det är inte alla som vill lägga ut tusenlappar på sin digitala fotoram och då kan vi rekommendera vår andra vinnare i mellanpriskategorin. Vårt bäst i test hade helt enkelt inte varit komplett utan Denver Frameo Digital fotoram 7” med wifi och därför känns denna fotoram som en självklar vinnare i sin kategori.

Här får du en mycket tunn och snygg fotoram som är digital och som ger dig en touchskärm på 7″. Touchskärmen är utrustad med en IPS-panel och tack vare det inbyggda trådlösa nätverket kan du använda dig av appar och wifi för att skicka över eller ta emot bilder.

För att ramen inte ska gå under natten och dra onödigt mycket ström eller batteri är Denver Frameo Digital fotoram 7” med wifi försedd med en automatisk avstängningsfunktion. Du kan dock själv ställa in när du vill att fotoramen ska stänga av sig och när den ska sätta på sig igen.

Här kan du använda dig av en lagring på 8 Gb som är inbyggd, men Denver Frameo Digital fotoram 7” med wifi kan också stödja SD-kort. I samband med din beställning får du med en nätadapter och upplösningen ligger på 1024 x 600.

Se priset här!

4. Google Nest Hub Smarta hem-controller

Google Nest Hub Smarta hem-controller

Nu är det dags att gå vidare till budgetkategorin i vårt bäst i test och den första produkt som vi vill nämna här är Google Nest Hub Smarta hem-controller. Google Nest Hub Smarta hem-controller benämns egentligen inte som en digital fotoram, utan är mer en digital röstassistent som du kan använda dig av i hemmet.

Orsaken till att vi valde att ha med den är för att den fortfarande kan spela upp videos, filmer från Youtube och bilder, men den fungerar också på många fler sätt än så.

Google Nest Hub Smarta hem-controller har en touchskärm som mäter 7 tum och erbjuder ett brett stöd av olika enheter som du kan styra i ditt hem. Tack vare den inbyggda mikrofonen och högtalaren kommer du att kunna styra hemmet eller kommunicera med familjemedlemmar från olika rum.

Google Nest Hub Smarta hem-controller kan också användas som en bra assistent i köket, t.ex när du vill läsa om smaskiga recept eller om du vill visa klipp från Youtube till småttingen så att du kan laga mat ifred.

Naturligtvis kommer du även att kunna visa upp bilder från dina enheter och på så vis kan man säga att Google Nest Hub Smarta hem-controller också fungerar som en digital fotoram. För den som vill ha en klassisk digital fotoram rekommenderar vi dock ett annat alternativ!

Se priset här!

5. Hama Digital fotoram 8”

Hama Digital fotoram 8”

Hama Digital fotoram 8” är det tveklöst bästa alternativet för den som vill ha en bra och högkvalitativ digital fotoram, utan alldeles för mycket funktioner och finesser. Som sista vinnare i vår budgetkategori hittar du därför den här utmärkta fotoramen från Hama.

Hama Digital fotoram 8” har ett elegant och slimmat format som gör att den passar lika bra i arbetsrummet på kontoret som på nattduksbordet bredvid sängen. Inställningarna är mycket enkla att förstå sig på och därför kan man även säga att Hama Digital fotoram 8” passar bra för nybörjaren eller för den som inte är så tekniskt lagd.

Hama Digital fotoram 8” kan läsa in både USB-minnen och SD-kort och visa antingen stillbilder eller bildspel efter dina önskemål. Tyvärr erbjuder den dock ingen funktion som gör det möjligt för dig att titta på filmer, men med hjälp av fjärrkontrollen behöver du åtminstone inte ställa dig upp när du vill att ramen ska byta fotografi.

Menyn finns på 17 olika språk, vilket även inkluderar svenska. Här kan du också se vad det är för tid och vilket datum det är. Hama Digital fotoram 8” har en upplösning på 1024 x 768 och mäter 200 x 56 x 165 mm.

Se priset här!

Köpguide för bästa digitala fotoram

En köpguide kan vara riktigt bra att använda sig av för att det ska bli lättare för dig att bestämma vilken fotoram som kommer att ge dig störst användning och glädje. Även om du har använt dig av en digital fotoram tidigare kan det vara svårt att veta vilken du ska välja, speciellt då utbudet blir större för nästan varje dag som går.

I vår bäst i test köpguide för bästa digitala fotoramen kommer du att hitta all information som du behöver för att hitta den bästa ramen till dig eller varför inte att ge bort i present?

Innan den digitala fotoramen uppfanns hade man inget annat alternativ än att framkalla bilder hos ett företag för att sedan sätta in dessa i en helt vanlig ram. Det är väl egentligen inget fel med det, men efter ett tag kan det bli ganska trist att titta på samma bilder dag ut och dag in.

Ville man byta bilder var man då tvungen att plocka ner fotografierna och ramarna, för att montera isär dessa och sedan sätta in en ny bild. Det förutsatte såklart att man hade fler bilder att sätta in. Att framkalla kunde ta lång tid och engångskameror behövde köpas in. Som tur är befinner vi oss inte längre i denna tid och att ta fotografier har aldrig varit enklare.

Vem behöver en digital fotoram?

Frågar du oss skulle vi vilja säga att en digital fotoram lämpar sig bäst för den som vill kunna visa upp fotografier, men samtidigt kunna byta på ett snabbt och enkelt sätt. Den passar även bra för den som tycker att det är svårt och jobbigt att behöva anpassa fotografier efter ramen, eller vice versa, och som vill ha en ram som lämpar sig för alla olika storlekar, utan att man ska behöva klippa och klistra för att få det rätt.

Har du aldrig hört talas om en digital fotoram? Ingen fara! Du är inte ensam, men innan du tar dig vidare i vår bäst i test köpguide behöver vi först se till att reda ut vad en digital fotoram faktiskt är. Enkelt förklarat kan man säga att en fotoram som är digital fungerar precis som vilken fotografiram som helst, men med några få (men stora) skillnader.

Den digitala fotoramen gör det möjligt för dig att föra över ett flertal fotografier till ramen och sedan låta ramen skifta mellan dessa med hjälp av ett litet klick.

Med det menar vi att du kan se en bild i ramen när du går och lägger dig, men på morgonen är det ett helt annat fotografi där. Det gör det möjligt för dig att variera så mycket som möjligt och samtidigt kunna visa upp alla dina nära och kära, eller varför inte dina bästa semesterbilder från åren?

Visst skulle man kanske kunna tro att man har spöken i huset som byter ut bilderna, men så är inte fallet och tur är väl det. Den digitala fotoramen är helt enkelt utrustad med en teknik som gör denna funktion möjlig.

Marknaden erbjuder mängder med olika typer av fotoramar som du kan välja mellan och de allra flesta har en klassisk design som får dem att efterlikna vilken vanlig ram som helst. Sen finns det naturligtvis de som är mer ”space:ade” och som är utrustade med bland annat fjärrkontroll och pekskärmar.

Hur byter den digitala fotoramen bild?

Att kunna ha möjlighet att byta bilder i ramen på ett snabbt och enkelt sätt är troligtvis den främsta orsaken till varför digitala fotoramar har blivit så populära. Nu behöver du inte längre printa ut eller framkalla dina bilder för att du ska kunna ha dem synliga och visa upp dem i ditt hem.

Det innebär bland annat att du sparar in på en hel del tid, men du sparar även in på fotopapper och miljö. Om du använder dig av en digital fotoram med bluetooth kommer du att kunna föra över bilder direkt från din mobil eller din dator till fotoramen, medan andra först vill att du ska föra över bilderna på ett minneskort.

Det vanligaste är att du för över ett flertal bilder till ramen och därefter låter den byta ut dessa per automatik. Det finns dock de ramar där denna finess inte är tillgänglig och där du behöver byta ut bilderna på egen hand. I dessa fall brukar det dock medfölja en kontroll till ramen så att du inte behöver kliva upp eller gå fram till den varje gång du önskar ett nytt fotografi. Det kanske kan låta krångligt, men sanningen är att en digital fotoram inte bara är praktisk, den är faktiskt mycket rolig att använda sig av.

Tittar man på bildkvaliteten kan skillnaderna dock vara väldigt stora. Ett vanligt missförstånd är att de digitala fotoramarna har en skarpare och bättre bildkvalitet, men så är inte alltid fallet. I de flesta situationer är det faktiskt så att vanliga fotopapper har en mycket skarpare bild, men med hjälp av de framsteg som tekniken tar så kommer detta snart att vara ett minne blott.

Vill du känna dig säker på att du får en så bra bildkvalitet som möjligt rekommenderar vi att du satsar på en digital fotoram som är lite dyrare. De dyrare alternativen brukar vanligtvis ha en bättre ljusstyrka och upplösning, jämfört med de billigare varianterna.

I detta bäst i test kommer du att hitta flera olika typer av digitala fotoramar med olika funktioner och i olika prisklasser. Vi såg till att verkligen välja ut våra produkter med omsorg till vårt test, för att säkerställa att det finns en produkt för alla.

Fördelar och nackdelar

Oavsett vilken produkt det är som du ska köpa kommer du snabbt inse att det finns både fördelar och nackdelar. Detta gäller för i stort sett allt som finns här i världen och inför ett köp är det extra viktigt att du har koll på vad som gäller. En av de största fördelarna med en digital fotoram är att du kommer kunna växla mellan dina olika bilder.

Det gör att du kan byta bilder när som helst och matcha dessa med årstiden utanför fönstret, din rådande inredningsstil eller varför inte ditt humör. På högtider kan du ta fram dina käresta minnen eller varför inte ha en bild på dig och din partner på alla hjärtans dag. Är det vovvens födelsedag? Då är det bara byta att till hundens finaste porträtt!

Idag använder sig majoriteten av alla människor av en smartphone och det betyder att man har de flesta bilder tillgängliga i sin mobiltelefon. Det är dock en stor skillnad på att titta i mobilen och titta i en digital fotoram.

I mobilen är bilderna mindre, men de kommer inte heller att få vara en del av inredning på samma sätt. I en digital fotoram kan du själv titta på bilderna i ett större format, men du kan också visa upp dina bästa bilder för gäster som kommer på besök.

Väljer du en fotoram som är relativt modern kommer du med största sannolikhet att få tillgång till wi-fi uppkoppling. Denna funktion hittar du främst på de fotoramar som är mer avancerade.

Tack vare denna finess kommer du att kunna skicka bilder till ramen på bara ett litet kick och ramen ser sedan till att visa fotografiet direkt. Vill du göra något extra busigt och roligt kan du till och med skicka bilder till andras fotogalleri, till exempel om du vill låta farmor eller mormor se vad barnen har för sig på semesterresan.

Ytterligare en stor fördel med de digitala fotoramarna är att du har möjlighet att spela upp videos och filmer. Detta gäller dock inte för alla modeller så det är viktigt att du läser igenom vårt bäst i test och eventuella produktbeskrivningar noga om du väljer att handla online.

Är du ute efter att kunna spela upp videos på din digitala fotoram kommer du att bli mycket besviken om du får hem en produkt som inte kan leverera detta. Här är det inte bara dina egna filmer som gäller, exempelvis filmer från träningar och tävlingar eller när du var ute med vänner. Du kan till och med spela upp videos från Netflix eller varför inte ditt favoritklipp från Youtube.

En ram med olika designer

Även om det inte gäller för standardmodellerna så finns det faktiskt digitala fotoramar där du kan välja mellan olika designer. På detta sätt kan du skapa den mest personliga ram som möjligt och få fotoramen att passa in i just ditt hem.

Väljer du en sådan modell kommer du exempelvis att kunna ha en häftig retrokänsla, eller varför inte en minimalistisk och stilren design. För ett mer estetiskt intryck kommer du även att kunna byta färg på ramen.

Hur skönt skulle det inte vara att slippa byta ut dina ramar i hemmet för varje gång du väljer en ny inredningsstil? Till julen kommer du exempelvis att kunna ha en snygg mörkröd ram och till sommaren kan du välja en ljusare och mer solig färg.

Designer och färger kan också förändras beroende på vilket humör du är på. I vårt bäst i test har vi valt ut modeller som vi verkligen tror kommer att uppskattas och som har visat sig hålla en mycket hög kvalitet. Även de fotoramar som vi har listat som vinnare i vår budgetkategori är högkvalitativa och fungerar riktigt bra.

Vad kostar en digital fotoram?

Hur mycket en digital fotoram kommer att kosta dig är svårt att säga. Orsaken till detta är helt enkelt eftersom det finns så många olika typer av modeller och tillverkare att välja mellan. Hade det bara funnits två olika typer av ramar på marknaden hade det naturligtvis varit lättare att säga ett exakt pris, men nu kan man lika gärna fråga sig ”hur långt är ett snöre?”.

Tittar man runt i de olika butikerna, både de fysiska och de butiker som finns online, kan man dock se att de allra flesta digitala fotoramar ligger någonstans mellan 700 kronor och upp till 1500 kronor.

Sen finns det naturligtvis även de modeller som är billigare och de alternativ som är dyrare. Vilken ram du väljer beror främst på hur mycket du är beredd att betala för din digitala fotoram. Vårt bäst i test listar de bästa alternativen i både budget, mellan och premium-prisklassen.

Vi rekommenderar således att du börjar med att bestämma hur mycket du vill betala för din digitala fotoram. Genom att veta ditt ungefärliga pris kommer din beslutsprocess att vara mycket enklare och effektivare.

Det är onödigt att sitta och titta på fotoramar som kostar över 2000 kronor, när din budget egentligen bara håller för billigare alternativ. Det finns fotoramar för alla plånböcker, så vi är säkra på att du kommer att hitta en som passar just dig.

Vilken fotoram är bäst?

Att säga vilken digital fotoram som är bäst är lika svårt som att säga hur mycket en digital fotoram kommer att kosta. Precis som när du ska köpa vilken produkt på marknaden som helst är det ditt eget behov och dina önskemål som kommer att vara avgörande i frågan.

När du ska välja en fotoram som är digital måste du titta på vad det är för funktioner som du tycker är viktiga och som du kommer att ha störst användning för. Genom att lista dina önskemål är det lättare för dig att hitta en fotoram som är bäst och som verkligen kommer att komma till användning.

Är du mycket teknisk av dig och vill ha många funktioner rekommenderar vi att du tittar närmare på de modeller som är vinnare i mellan- och premiumprisklassen. Vill du däremot undvika för avancerade finesser och inte vill betala för mycket för din fotoram är vinnarna i budgetkategorin ett bättre alternativ. Kom ihåg att det inte finns några rätt eller fel.

En digital fotoram som är bäst för din vän kanske inte passar dig lika bra, och vice versa. Se därför till att du läser igenom produktbeskrivningarna noga och att du säkerställer att modellen har allt det som du förväntar dig av din ram.

De digitala fotoramar som vi har valt ut till vårt bäst i test är de som vi anser är de bästa. Vi såg till att göra noggrann efterforskning och detaljerade tester för att se att ramarna verkligen höll måttet och att de var så smidiga och enkla som vi tycker att de ska vara.

Testet gick ut på att se hur snabba de digitala ramarna var, men vi tittade också på funktionaliteten och hur användarvänliga de är. Vi tittade även på hur bra skärpa de olika ramarna hade och hur upplösningen såg ut, samtidigt som vi bedömde storleken. För oss är det viktigt att fotoramar har en lämplig storlek så att de kan få plats i de utrymmen där de vanligtvis brukar stå, t.ex. i bokhyllan eller i fönsterbrädan.

Hur fungerar en digital fotoram?

Har du inte använt dig av en digital fotoram tidigare kan det vara svårt att veta hur de fungerar. Sanningen är att det inte finns något svar som passar till alla, utan här rekommenderar vi att du istället läser igenom de produktbeskrivningar som vi har i vårt bäst i test.

Skulle det vara så att du är intresserad av en fotoram som vi inte har listat kan det vara en god idé att söka fram så mycket information om produkten som möjligt, förslagsvis via nätet. På så sätt kan du få all information som du behöver för att veta hur just din specifika fotoram kommer att fungera.

I vårt bäst i test kommer du naturligtvis också att få mycket bra information. Här kommer du bland annat att få veta hur stor skärm som fotoramen har och om den drivs med hjälp av ett batteri eller inte. Vissa digitala fotoramar har batterier, medans andra istället drivs med hjälp av en strömkälla.

Det här är viktig information som vi tycker att du bör ha innan du ska göra ditt val, för att säkerställa att du får en digital fotoram som du verkligen kommer att bli nöjd med.

Är det så att du vill hitta en fotoram som är så billig som möjligt kan du alltid hålla utkik efter erbjudanden, reor eller rabatter. Genom att göra på detta sätt kan du få den produkt och modell som du vill ha, men till ett mycket billigare pris.

Storlekar på digitala fotoramar

En mycket vanlig fundering är hur stora digitala fotoramar är, men vi kan garantera att det inte finns någon form av standardstorlek som du kan förlita dig på. På marknaden kan du hitta ramar som är väldigt väldigt små, men det finns också de ramar som mäter 32″. Det betyder alltså att du kan få en digital fotoram som är lika stor som en mindre TV.

Tittar man på de allra minsta fotoramarna som finns idag så kommer dessa i nyckelringsformat. De är också designade för att fungera som nyckelringar, vilket betyder att du kan ha med dina fotografier utanför dörren om du så skulle önska. Dessa ramar är tillverkade för att lämpa sig för nycklar eller varför inte att sätta på din väska eller portfölj som en snygg detalj.

Vilken storlek som du väljer kommer att vara avgörande för upplösningen. Väljer du en av de minsta ramarna kan du räkna med en upplösning på cirka 128 x 128 pixlar. Tittar man på den storlek som kommer efter brukar dessa vara cirka 2,8″.

Den här storleken kan vara otymplig att ha på nycklarna eller på byxorna, men de är utmärkta att ha med i jackfickan om du vill visa kollegorna några fina bilder på barnen eller på det nya sommarhuset som du har köpt. Upplösningen för en digital fotoram på 2,8″ brukar vanligtvis ligga på 320 x 240.

Nästa storlek i ledet är fotoramar som är cirka 3,5″. Den här storleken lämpar sig bäst för den som vill ha en fotoram som liknar de vanliga fotografiramarna i design och utformning. En fotoram på 3,5″ passar riktigt bra i fönsterbrädan eller varför inte på nattduksbordet bredvid sängen.

Är du intresserad av de större modellerna så kan vi informera om att det finns digitala fotoramar som mäter hela 8 tum, 9 tum, 12 tum, 15 tum, 19 tum och 32 tum. Ett bra alternativ för de allra flesta är att välja 8 tums skärmarna, eftersom dessa är tillräckligt stora för att visa bilden tydligt och har oftast en upplösning på 800 x 600 pixlar. En digital fotoram på 32″ kan komma med en så hög upplösning som 1366 x 768 pixlar, precis likt en vanlig tv.

Så laddar du upp bilder
Hela syftet med att ha en digital fotoram är att du ska kunna visa upp bilder och då är det naturligtvis viktigt att du vet hur man går tillväga för att ladda upp dessa. Hur man går tillväga kan dock variera mycket mellan de olika modellerna och tillverkarna. Tittar man på de digitala fotoramar som är mest grundläggande brukar man främst använda sig av en USB-port och ett internminne.

Det betyder att du bara behöver använda dig av den medföljande USB-sladden för att koppla in din fotoram i din dator. En flash-enhet visar sig och det enda du behöver göra är att välja ut de bilder som du vill ha och dra och släppa dessa i mappen för ramen. När minnet är fullt kommer du att få information om detta. Hur mycket minne du kommer att ha är också varierande, men det vanligaste är att det ligger någonstans mellan 8 MB och upp till 4 GB.

Den moderna tekniken har idag sett till att många av de digitala fotoramar som finns kommer med en kortläsare som är inbyggd eller som fungerar tillsammans med ett SD-kort. Det gör det möjligt för dig att bara trycka in kortet i din digitala fotoram efter att du har fört över de bilder som du vill ha. När det kommer till digitala fotoramar med inbyggda kortläsare brukar dessa också vara försedda med en USB-port. Har du ett tomt kort kan du lägga in detta i ramen och sedan använda dig av din USB för att föra över bilder.

De lite dyrare och mer avancerade modellerna kan ha tillgång till bluetooth eller Wi-fi. Det gör att du kan koppla upp din fotoram till det nätverk som du har i hemmet, alternativt ett nätverk på din mobiltelefon eller på en annan dator som du har tillgång till. Det gör att du snabbt och enkelt kan skicka över bilder på bara några sekunder.

Dessa modeller kan också ha en e-postadress kopplade till sig. Fördelen med detta är att dina familjemedlemmar och vänner kan skicka bilder till dig som visar sig på ramen, vart i världen de än befinner sig. Hur härligt skulle det inte vara att låta mor- och farföräldrar se första dagen på förskolan för barnbarnet eller dela ett vackert minne med någon du håller kär?

Summering
Med hjälp av en snygg och häftig digital fotoram kan du visa upp dina allra viktigaste och finaste minnen. Fotoramarna kan ställas in så att du kan välja mellan olika designer eller bakgrunder, samtidigt som de kan spela upp både filmer och videos från Youtube eller andra sidor på nätet.

Med hjälp av vårt bäst i test kommer du att få information om fem stycken digitala fotoramar som vi tycker fungerar riktigt bra och som har visat sig ha en hög upplösning och en mycket bra användarvänlighet. Vi rekommenderar att du läser igenom produktbeskrivningar noga innan du väljer och att du satsar på att hitta en modell med de funktioner och egenskaper som är viktiga för dig!