Bästa fotoframkallning

Bästa fotoframkallning 2022 – En STOR guide!

1. ICA Foto 2.  Önskefoto 3. MyFujifilm
Photobox / ICA Foto bästa fotoframkallning Önskefoto

MyFUJIFILM

Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Att framkalla bilder är idag enklare än någonsin. Idag räcker det att du laddar upp dina bilder till ett företag som framkallar bilder, och du kan sedan få dina bilder i fysiskt format. Det finns också mycket fler alternativ gällande stilar, papper och annat roligt som ger dig chansen att få dina foton exakt som du vill ha dem.

Nedan går vi igenom fem företag som erbjuder den bästa fotoframkallning i Sverige. Det här är seriösa verksamheter som erbjuder mycket i sitt utbud och som även erbjuder bra färgfoton och förstoringar.

Topp 5 bästa fotoframkallning 2022

1. Photobox ICA Foto

Photobox / ICA Foto bästa fotoframkallning

ICA Foto har ett samarbete med det stora fotoföretaget Photobox för att erbjuda dig att framkalla bilder så enkelt som möjligt. Det är ett omfattande utbud med olika produkter som erbjuds, så det finns något för alla hos dem. Utöver vanliga foton så finns det också en del andra alternativ om du har speciella ändamål för dina foton.

Om det däremot är helt vanliga foton du är ute efter så kommer du att ha gott om alternativ. ICA Foto erbjuder en mängd olika storlekar och även standardformat. Det här gör det möjligt att få traditionella foton som passar till de allra flesta ändamål. Det finns även möjlighet att förstora dina foton, om du till exempel ska hänga upp ditt foto på väggen och vill ha det i ett lite större format.

Andra format som finns tillgängliga är bland annat kvadratiska foton, retrostil och fotoremsor. Det här är mer specifika format som du kan ha användning för med ett par av dina foton. Med en lite mer unik stil så sticker dina foton också ut mer, vilket alltid är kul med ens kära minnen.

Det finns också mycket mer än vanliga foton som du kan framkalla. Det går också att få dina foton på exempelvis en mugg, eller så kan du ta flera av dina foton och skapa en kalender, fotobok eller ett kollage. Med alla de här alternativen så kan du använda dina foton till det mesta.

Priserna hos ICA Foto är också väldigt rimliga. Att få helt vanliga färgfoton är exempelvis väldigt billigt, även om du har flera dussin som ska framkallas. Om du däremot vill ha dina foton på något speciellt, exempelvis en canvastavla eller på en mugg, kommer det att kosta lite mer.

Totalkostnaden ligger däremot på en liknande nivå av vad en sådan produkt skulle kosta i butik. En canvastavla med ditt foto är alltså inte mycket dyrare än en helt vanlig canvastavla som du köper i en fysisk butik.

Se priset här!

2. Önskefoto

Önskefoto

Önskefoto är ett väldigt bra alternativ om du är ute efter billiga förstoringar bäst i test eller bara vill ha den bästa fotoframkallningen för ett rimligt pris. Man erbjuder en mängd olika alternativ och det finns inte heller många begränsningar gällande storlekarna som du kan beställa dina foton i.

Till att börja med har du vanlig fotoframkallning där du inte har någon gräns på hur många eller hur få bilder du måste beställa, men priserna börjar från 1,29 kr per foto. Då får du bilder antingen i standardformat eller i kvadratisk form. Storlekarna du kan beställa i varierar, men maxstorleken ligger på 13×18 cm. Om du däremot vill ha bildförstorning så är maxstorleken på 20×31.

Utöver vanliga bilder så kan du också beställa retrobilder som har en snygg vit kant och där du också kan ange en text som du vill ha under fotot. Det här är snyggt att sätta upp exempelvis på kylen eller vid kontoret.

När du beställer vanliga foton så kan du också välja bland en del olika extraalternativ. Dessa kan piffa till dina bilder en aning och ger dig chansen att få dina bilder exakt som du vill ha dem. Du kan till exempel välja att lägga till en vit kant runt fotot, vilket ger en bättre kontrast och framhäver bildens fokus.

Det finns också möjlighet att beställa vilket papper du vill att ditt foto ska komma med. Då kan du välja en glansig finish som ger mer lyster till dina foton. Det finns däremot också alternativet att beställa dina foton i matt papper för mindre reflektioner. Vilket som passar bäst beror mycket på vad du ska göra med fotot. Glansigt ser lite snyggare ut, men matta foton är bättre om du ska hänga upp dem.

Önskefoto erbjuder också andra fotoalternativ, exempelvis om du vill ha en fotobok, en väggdekoration eller en kalender. Det finns alltså gott om alternativ här och du kommer inte att ha några problem med att hitta något som passar dig.

Se priset här!

3. MyFUJIFILM

MyFUJIFILM

MyFUJIFILM är ett etablerat företag som erbjuder dig väldigt billiga foton. Om du är okej med lite mindre foton så kan du komma så lågt som 89 öre per foto. För lite större foton så ligger priset runt kronan eller strax över.

Priserna stiger däremot om du vill förstora dina foton eller om du är ute efter något speciellt, exempelvis InstaFotos som är lite dyrare. Då får du däremot chansen att ha en fin text under bilden eller en vacker ram i en färg du väljer. InstaFotos är en typ av retrostil som kommer i många olika format med gott om alternativ.

Kvaliteten på dina foton är hög och du behöver bara ladda upp foton med en bra bildkvalitet för att komma igång. Du har också en fast fraktkostnad på 65 kronor, oavsett hur många man beställer. Det här gör det enklare att räkna ut kostnaden för dina foton.

Om du däremot inte vill ha vanliga foton, finns det gott om alternativ för att få dina foton framkallade på annat. Även om man erbjuder den bästa fotoframkallning, finns det vissa tillfällen då du vill ha något mer. Du kan beställa en mängd andra saker än vanliga foton.

I utbudet finns det bland annat väggdekorationer där du kan få dina foton tryckta, almanackor, högtidskort och en mängd olika gåvor med foton tryckta på. Det här är perfekt för presenter till vänner, familj och andra närstående.

Med väldigt bra produkter och överkomliga priser så är MyFUJIFILM ett otroligt bra alternativ för att framkalla bilder bäst i test. Det finns något för alla här och du kommer absolut att hitta något som passar dina ändamål. Om inte annat kan du få bra framkallade bilder för ett väldigt lågt pris.

Se priset här!

4. Pixum

Pixum

Pixum är inte det billigaste alternativet i vår lista, men man erbjuder en av marknadens bästa fotoframkallning och håller fortfarande rimliga priser. När du framkallar bilderna genom Pixum får du det på bra fotopapper och det finns goda anpassningsmöjligheter om du är ute efter något speciellt.

Företaget använder sig av otroligt bra premiumpapper för alla sina foton, så du behöver inte betala extra för att få dina foton i så hög kvalitet som möjligt.

Pappret man använder har en tjocklek på 233 g/m2, vilket försäkrar att fotot håller länge och att det inte viks lika enkelt. Det här är inte bara viktigt för att förvara bilderna, det är också viktigt om du har planer på att skicka dem till någon.

Det går också att få förstoringar om du vill ha lite större foton. Det här är framförallt användbart när du ska använda bilderna till att hänga på väggen, eller om de ska användas till något bord där du vill ha ett lite större format. En större bild drar också till sig mer uppmärksamhet i rummet, vilket alltid är önskvärt.

Om du ska beställa många bilder, eller har planer på att ge bort dina foton, är det också aktuellt med Pixums egna fotobox. Då får du alla dina bilder i en vacker fotobox som har ett fönster på framsidan, då ser man också det första fotot i högen. När man sedan öppnar fotoboxen genom att ta bort den övre delen av ramen, kommer man enkelt åt alla andra foton i högen. Det här är perfekt om du ska ge bort dina foton till någon som present.

Det finns också en mängd andra varianter du kan beställa. Pixum erbjuder bland annat retrobilder som kommer i en försluten box, fine-art, fotodisplays och passbilder.

Det finns alltså allt du kan tänkas behöva för dina fotobehov. Kombinera det här med en bra kvalitet och ett rimligt pris så har du en av de bästa alternativen för fotoframkallning bäst i test.

Se priset här!

5. Smartphoto

Smartphoto

Smartphoto är ett företag som erbjuder fotoframkallning bäst i test samtidigt som man erbjuder den bästa servicen för sina kunder. Det här gör det till ett otroligt bra alternativ för den som vill ha ut mer än bara bra foton. Det här är också det rekommenderade företaget om du tror att du kommer att beställa foton ofta, eftersom det finns en del fördelar för den som gör det.

För vanlig fotoframkallning erbjuder man låga priser från 85 öre och uppåt. Det här är billigt men man får också räkna med att priserna går upp en aning när du beställer större format eller om du har några specifika krav på dina foton. Det finns även fotoförstoringar om du är ute efter riktigt stora foton, exempelvis för väggen där hemma.

Om det är vanliga foton du vill framkalla så finns det inte någon brist på alternativ. När vanliga foton inte duger så kan du även välja kvadratiska bilder, retrobilder, svartvita, panorama och mycket annat. Det finns något för alla ändamål här, så du kommer garanterat bli nöjd med utbudet.

Det går även att beställa helt andra saker för dina foton, exempelvis om du vill ha dem i form av ett häfte, i en vacker trälåda eller om du vill ha klassiska fotoremsor likt de du får i ett fotobås. Det går även att få dina foton i form av en fotobok, kalender eller en snygg canvastavla. Det går även att beställa andra typer av väggdekorationer med dina foton om du har något speciellt i åtanke.

Med rimliga priser och hög kvalitet på framkallningen så blir du allt nöjd med Smartphoto. De erbjuder även en smartbonus på dina köp. Det här gör det framförallt billigare när du beställer foton ofta, eftersom du sparar in på varje köp. Om du vet med dig att du kommer beställa foton kontinuerligt bör du definitivt ta en titt på det här företaget.

Se priset här!

Köpguide för att framkalla foton bäst i test

Innan du beställer dina nya foton finns det en del saker du bör tänka på. Du vill trots allt inte sitta där och vara missnöjd med dina nya framkallade foton. Du har nu fått en lista med de fem bästa företagen i Sverige som erbjuder den bästa fotoframkallning man kan föreställa sig. Alla erbjuder smidiga alternativ och rimliga priser.

Till att börja med är det bra att förstå hur en fotoframkallning fungerar idag. Du lämnar trots allt inte in en fotorulle som du gjorde förr med gamla kameror. Idag så behöver du bara ladda upp dina foton till företaget och sedan försäkra dig om att fotot ser bra ut. För att försäkra dig om att dina framkallade bilder ser snygga ut kan det vara bra att försäkra dig om att de kommer med en hög upplösning, exempelvis från en systemkamera eller en bra mobilkamera.

Det är alltså enklare än någonsin för dig att beställa fysiska foton. Du kan sedan hänga upp dessa på väggen, ställa dem på ett bord i en vacker ram eller så kan du ge bort dina foton till närstående. Digitala bilder är enkla att förvara, men det finns troligtvis gott om foton som du vill ha i fysiskt format där hemma.

När du ska beställa dina foton är det däremot mer än bara storleken du ska välja. Det är också viktigt att du väljer ett format och en stil som passar ditt ändamål. Om du tänker sätta upp dina bilder på ett kylskåp, eller har planer på att sätta upp många bilder på en vägg, kan det till exempel vara snyggt med retrobilder. Dessa har en klassisk stil och du kan även välja att ha en text under bilden, exempelvis som beskriver var den är tagen.

Du kan även välja om du vill ha dina bilder kvadratiska eller i standardformat. Det här kan vara viktigt beroende på den upplösning som dina bilder har. Är dina bilder kvadratiska kommer det att se ganska illa ut om du väljer att framkalla dem i ett standardformat, eftersom upplösningen inte kommer att bli bra. Om du väljer en liggande bild som kvadratisk kan den istället se lite hoptryckt ut.

Du kan också välja att inte framkalla bilder alls, utan istället få dina bilder tryckta på olika saker. Det går till exempel att beställa vackra canvastavlor med dina foton på. Det här är snyggt och gör sig bra på väggen där hemma. Något du också kan göra är att beställa dina foton på en mugg eller samla ihop flera av dina bilder och framkalla dem som en fotobok eller kalender.

Det finns en del att tänka på innan man framkallar sina bilder, men det är i allmänhet mycket enklare idag än det var förr i tiden. Idag kan du göra allting direkt på din dator och det finns mycket mer anpassningsmöjligheter än det gjorde förr. Det här öppnar också upp för nya användningsområden för dina bilder.

När det kommer till priser så finns det en del skäl till att jämföra mellan olika företag. För vanliga standardfoton så är det oftast ganska billigt och du behöver inte oroa dig för kostnaden. Det som däremot kan bli dyrare är om du ska ha många bildförstoringar eller om du beställer dina foton i speciella stilar. Då kan priserna bli ganska höga, något du bör ha i åtanke innan du beställer några framkallningar.

Sammanfattning

Du vet nu vilka fem företag du bör titta vidare på om du ska börja framkalla dina bilder. De erbjuder alla den bästa fotoframkallning man kan begära, och för bra priser. Du har också fått en smart köpguide som gör det enklare för dig att ordna din framkallning så som du vill ha den. Med den här informationen är det säkrare att köpa dina bilder och det är en bättre chans att du faktiskt blir nöjd med dina snygga foton.

Det finns många olika företag att välja bland och det är såklart upp till dig att välja ett som passar dig. Smartphoto är exempelvis bra med deras smartbonus som du får på dina köp. Om du däremot är ute efter kvalitet över pris så kan det vara värt att titta på ICA Foto, Önskefoto eller MyFUJIFILM som alla tre erbjuder en hög kvalitet.

Alla fem alternativen är däremot säkra kort och du kommer att få högkvalitativa bilder. Om du också tänker på det vi gick igenom med dig i köpguiden så finns det ingen risk att dina foton ser konstiga ut på grund av en konstig upplösning på originalfotot.

När du har beställt dina foton kommer du också att få dem ganska snabbt. Oftast tar det en eller två dagar för dina foton att framkallas och sedan ett par dagar för att posten ska leverera dem, så som mest tar det en sju arbetsdagar att få hem dem. Ofta kan det däremot gå lite snabbare än så. Du kan sedan använda dina foton för att visa upp din familj eller vackra utsikter som du har fotograferat.