Fotokalender bäst i test 2022 – Hitta bästa fotokalendern här!

1. Fotokalender A3 Klassisk 2. Fotokalender Kvadratisk 3. Fotokalender A4 Enkel
Fotokalender A3 Klassisk fotokalender bäst i test Fotokalender Kvadratisk

Fotokalender A4 Enkel

Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Alla har vi användning av en kalender. Det finns många datum och tider vi ska komma ihåg för födelsedagar, möten och tider till olika platser. Det är inte alltid lätt att komma ihåg det och många föredrar att ha en fysisk kalender. Med en fysisk fotokalender bäst i test så är det enklare att hålla reda på viktiga tider och datum.

Det här är framförallt bra att ha där hemma, och genom att skriva ned ett viktigt datum så kommer du ihåg det bättre än om du skriver in det i mobilen. Ska man nu använda en kalender så kan du lika gärna försäkra dig om att den är riktigt snygg och unik.

En fotokalender bäst i test låter dig själv välja vilka foton du vill ha i din kalender. Det här blir mer personligt och du kan till exempel använda foton på din familj, vänner eller vackra foton som du har tagit på semestern. Vi listar olika varianter av fotokalendrar som du definitivt bör titta mer på.

Topp 4 fotokalender bäst i test 2020

1. Fotokalender A3 Klassisk

Fotokalender A3 Klassisk fotokalender bäst i test

Den första vi ska kika på är en av de absolut finaste fotokalender bäst i test som finns på marknaden. Det är en A3 Klassisk, vilket innebär att den kommer i en standardstorlek å 30 x 40 cm. Det här är precis lagom stort för att man enkelt ska kunna se alla individuella rutor, samtidigt som storleken ger dig gott om utrymme för dina vackra foton.

Det här är en standardstorlek för kalendrar och är perfekt för alla hushåll. Vidare så gör rutornas storlek det enkelt att se varje datum eller tid som du har skrivit ned, utan att du ska behöva stoppa ansiktet fem centimeter från kalendern. Om du gillar det här formatet men föredrar en lite mindre storlek kan du istället titta på en A4 Enkel, som är ganska likvärdig.

När du ska beställa en A3 Klassisk fotokalender bäst i test så får du börja med att välja en design. Det här kommer troligtvis ta lite tid eftersom det finns väldigt många olika designer du kan välja.

Det blir däremot aldrig fel med en klassisk design, där du har en stor bild på övre halvan och sedan alla datum på den nedre halvan. Det här är simpelt och ser snyggt ut, och ger dig ett stort utrymme för dina foton.

Om du däremot vill experimentera lite så finns det ingen brist på alternativ. ”Boken om mig” är ett bra exempel, där får du gott om utrymme för dina foton och kan ha fler än ett per sida.

Designen ser lite mer modern ut men passar in i alla hem. ”Bildgaller” är nästan identisk och ger dig mycket utrymme för dina foton, perfekt om du har så pass många foton att det räcker för fler än ett foto per månad.

Om du däremot inte gillar den traditionella vita kalendern finns det flera bra alternativ. ”Svart tavla” är en väldigt snygg design som påminner lite om en griffeltavla.

Där får du en helt svart bakgrund med gråa rutor för dina datum. Dina foton som finns på den övre halvan kommer att sticka ut rejält, dina gäster kommer knappast att missa den här kalendern.

När du väl har valt din design är det dags att utforma din A3 Klassisk fotokalender bäst i test med dina egna bilder. Du väljer vilka du vill ha och väljer placeringen baserat på mallen du valde. När det väl är gjort ska du också välja eventuella tillägg. Du kan till exempel ha viktiga datum, födelsedagar och dylikt förtryckta. Då slipper du skriva ned det själv och det ser också mycket snyggare ut.

Du kan också välja vilken typ av papper du vill ha, allt från extra matt, standard och glansigt. Välj det du själv tycker ser snyggt ut och som passar ditt hushåll.

När du är klar så är det bara att beställa din A3 Klassiska fotokalender bäst i test. Det tar ett par dagar att tillverka den och sedan några dagar att skicka den, så runt en vecka eller strax över en vecka får du räkna med.

Se priset här!

2. Fotokalender Kvadratisk

Fotokalender Kvadratisk

Om du vill ha en mindre och mer kompakt kalender bäst i test, kan du kika på den kvadratiska modellen. Det här är den perfekta varianten för minimalisten. De allra flesta modeller kommer med endast dagarna markerade på sidan. Du har alltså inte en väldig massa rutor med stort utrymme.

Det här ger dig en mer kompakt kalender och gör att dina foton tar all uppmärksamhet. Det finns visserligen ett par designer där du får rutor, men dessa är då ganska små. Ett exempel på det är ”Stilrena Datum” där du får ett kompakt rutnät med alla datum. Du kan fortfarande skriva ned dina viktiga datum, men det blir ganska smått.

Så varför vill man ha en så liten fotokalender bäst i test som endast är på 20 x 20 cm? Det kan låta lite väl litet, men det är framförallt perfekt till kontoret. Den tar nästan ingen plats och kan lätt fästas bredvid din dator.

Eftersom det är en fotokalender så har du chansen att ha alla dina viktigaste foton med dig på jobbet. Då kan du till exempel ha med din familj även på jobbet, och konstant bli påmind om vad som driver dig till att arbeta så hårt.

Det finns gott om snygga designer som du kan välja bland, tills att du hittar en som passar ytan där du ska hänga upp den. Du kan till exempel titta på ”Konstellationer” som ger dig en svart bakgrund och ett mönster som föreställer kända konstellationer.

”Grön Dimma” ger dig en, ja, grön dimma på undersidan där alla datum finns, som sakta kryper sig upp mot ditt foto. Andra populära alternativ är ”Guldnål” som ger dig en lite lyxig känsla, eller ”Ljust och vackert” som kommer med ljusa färger som sticker ut mer, perfekt för dina mer färgglada foton.

När du har valt ut din design väljer du vilken typ av papper du vill ha, viktiga datum som du vill ha förtryckta och från vilket datum du vill ha din kalender. Du kan alltså välja om den ska börja med januari, eller en helt annan månad. Det kan vara användbart om du beställer din fotokalender bäst i test i mitten av året, då kan du börja med den dåvarande månaden.

Se priset här!

3. Fotokalender A4 Enkel

Fotokalender A4 Enkel

Om du vill ha en traditionell kalender, men lite mindre än den klassiska A3, så kan det absolut vara värt att titta på en A4 Enkel. Det här är en standardkalender men som är snäppet mindre med sina 20 x 30 cm i storlek. Modellen är i övrigt närmast identisk med A3 Klassisk, så det blir inga större skillnader där.

Med den mindre storleken måste du däremot tänka på hur dina foton kommer att se ut från ett avstånd. Du bör därför ta en design där bilden åtminstone tar upp halva kalendern, eller kanske mer än det. Annars blir fotot för litet och syns inte tydligt, så hoppa över designer som kommer med ramar runt fotot.

De bästa modellerna är troligtvis ”Klassisk kalender”, där bilden tar upp halva sidan, ”Stilrena datum” där fotot tar upp mer än halva eller en design som ”Bilder i fokus”, där kalendern främst består av bilden och endast har kompakta små datum utan rutor.

Exakt vilken modell du väljer är såklart upp till dig, men det är definitivt värt att fundera på hur bilderna ser ut när du väl har hängt upp din kalender. Det vore väldigt synd om du satte upp din nya kalender bäst i test och sedan så ser man knappt bilderna, på grund av en alldeles för liten design.

A4 är en bra storlek för mindre hem eller till kontoret. Det är tillräckligt stort och du får enkla rutor som du kan skriva ned viktiga datum på, men det är samtidigt inte onödigt stort och får lätt plats nästan var som helst i hemmet.

Precis som med de andra modellerna så får du med den här också möjligheten att välja mellan olika typer av papper. Glansigt papper ger dig en snygg stil för dina foton.

Andra föredrar den vanliga matta varianten som de allra flesta kalendrar har. Det finns även extra matt om du föredrar det. Du kan även få dina viktiga datum förtryckta om du vill det, då slipper du sitta och skriva ned alla datum för hand.

Se priset här!

4. Fotokalender A3 Enkel

Fotokalender A3 Enkel

Det finns ingen överdrivet stor skillnad mellan en A3 Klassisk och denna A3 Enkel fotokalender bäst i test. Den här varianten är mer minimalistisk och kommer med enklare designer. Det här är därför också en perfekt kalender att ge bort till vänner och familj.

Du har många olika designer att välja bland, men bland de bättre har du till exempel stora eller små varianter för foton. Den större tar foton upp ungefär 70–80% av din kalender, så du får maximalt utrymme för dina foton. Samtidigt är siffrorna mindre och du får då inget rutnät.

Om du däremot vill ha dina rutor så finns det standarddesignen där fotot tar upp lite under hälften av kalendern. Du kan då välja att ha en ram, som du får med ”Guldblomma” eller få en riktigt vacker effekt med ”Fotoeffekter” som ger dig en mycket mer unik stil på kalendern.

För en A3 Enkel har du också de designer som vi har nämnt tidigare. En ”Grön Dimma” ser riktigt snyggt ut med sin matta gröna färg, men en ”Guld och marmor” ger dina foton en vacker touch. Den guldiga ramen runt dina foton gör också att dina foton får en mer stilren design och gör så att de drar till sig mer uppmärksamhet.

Huruvida du bör välja en A3 Enkel eller en A3 Klassisk är så klart upp till dig. Båda är väldigt lika och kommer med samma designmöjligheter, så det är ingen större skillnad i resultatet som du får med dessa modeller.

Större modeller som dessa är perfekta för hemmet, men det kan också platsa i gemensamma utrymmen på jobbet. A3-modeller passar i de allra flesta situationer och med ett rutnät som är hyffsat stort så kommer det inte heller att vara svårt att se vad som står.

När du valt din design ska du då ange vilka datum du vill ha förtryckta. Kom ihåg att faktiskt ange alla födelsedagar i hushållet eller för dina kollegor, men också viktiga dagar som årsdagar och liknande. Du får då dina datum snyggt angivna på ett professionellt sätt som matchar kalenderns design.

Då får du verkligen en fotokalender bäst i test som får inte bara en unik stil, utan som är praktisk för att komma ihåg alla viktiga datum som du behöver tänka på.

När du har gjort det så är det dags att välja vilken typ av papper du vill ha. Med en A3 Enkel har du samma alternativ som med andra modeller. Den vanliga matta varianten är den mest populära, men det finns ingenting som säger att du måste välja samma stil som alla andra gör. En blank och glansig yta kan vara snyggt för dina foton och för en lite snyggare kalender. Annars kan du välja den extra matta om du föredrar det.

Se priset här!

Köpguide för fotokalender bäst i test

Innan du börjar beställa din fotokalender finns det en del saker du bör tänka på. Till att börja med pratar vi här om en fotokalender bäst i test, så du behöver ordna lite snygga foton.

Du behöver minst 12 foton för en kalender, men det finns designer som låter dig ha flera foton per månad. Det är såklart upp till dig vad du väljer att ha, men det är viktigt att du ordnar lite foton innan du börjar designa din nya kalender.

Kom ihåg att dina foton måste ha en ganska hög upplösning så att de faktiskt ser bra ut på din kalender. Gärna ska det vara högupplösta foton tagna med en kamera, men en modern smartphone kan också ta högkvalitativa bilder som ser bra ut när de är tryckta på papper.

Något du också måste göra innan du beställer en fotokalender är att sätta dig ned och skriva ned alla viktiga datum. Börja med att skriva ned födelsedagarna för alla som kommer att använda kalendern, så att ingen känner sig utanför. Sedan bör du gå över andra viktiga dagar, exempelvis årsdagar och andra dagar som är värda att fira.

När du har gjort allt det så kan du börja beställa din nya fotokalender bäst i test. Om du redan har valt ut dina foton och skrivit ned dina viktiga datum kommer det här att gå ganska snabbt. Troligtvis tar det inte mer än en kvart, men det beror lite på hur snabbt du väljer ut en design. Det finns ganska många att välja och det är lätt att få beslutsångest.

Du får sedan din kalender inom ett par dagar. Ofta får man räkna med upp till tre dagar för produktionen, och sedan max fem vardagar för att den ska dyka upp i brevlådan. Leveranstiden beror lite på hur snabb posten är.

Sedan är det bara att hänga upp din kalender. Alla modeller vi har gått igenom ovan kommer med en färdig hängare. Det är alltså inget hål i pappret eller så, utan en riktig hängare är ditsatt så att kalendern inte riskerar att gå sönder eller slitas helt i onödan. Det här gör det också enkelt att byta månad när det är dags.

Sammanfattningsvis om fotokalendrar

Bara för att vi idag har smartphones och datorer ska man inte tro att en fysisk kalender är helt onödigt. Genom att skriva ned saker i en kalender så kommer man enklare ihåg saker. Samtidigt är det riktigt snyggt med en fotokalender där man själv har valt ut alla foton. Man får också något vacker att hänga upp där hemma eller på kontoret.

Samtidigt ska du inte fastna i tanken att du måste använda foton på vänner och familj. Du kan istället använda foton som du själv gillar, exempelvis på sevärdheter eller semesterbilder. Det finns inte heller något som säger att du inte kan använda bilder från nätet som du uppskattar. Det finns egentligen inga begränsningar här förutom din egen fantasi.

En fotokalender bäst i test kommer i olika storlekar beroende på vad du själv föredrar. Om du däremot inte vet vilken storlek du ska välja, blir det sällan fel med en A3 Klassisk eller A4 Enkel. Dessa är standardmodeller för kalendrar och fungerar i de allra flesta situationer. För trånga ytor, exempelvis ett litet kontor, blir det sällan fel med en kvadratisk kalender som tar upp lite plats.