Kameraryggsäck bäst i test 2022 – Hitta bästa kameraryggsäcken här!

1. YuanWen 2. Mantona 3. YuHan Oxford
DSLR ryggsäck från YuanWen kameraryggsäck bäst i test Mantona utomhusväska

YuHan Oxford

Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Om du äger en kamera, exempelvis en DSLR, är det otroligt viktigt att du är försiktig med den. Även om dessa kameror ofta håller ganska väl, räcker det ändå med att tappa den i marken för att den ska gå sönder. En sprucken lins kan bli väldigt dyr att byta ut och kan lätt hända om du är ute och reser.

För att skydda dig bör du därför äga en kameraryggsäck som är bäst i test. De behöver inte vara dyra och det finns olika modeller beroende på hur och var du ska resa. Nedan listar vi de 10 bästa modellerna på marknaden och information om vilka ryggsäckar som passar dig.

Topp 10 kameraryggsäck bäst i test 2022

1. DSLR ryggsäck från YuanWen

DSLR ryggsäck från YuanWen kameraryggsäck bäst i test

För en riktigt snygg kameraryggsäck bäst i test behöver du nog inte titta mycket längre än denna från YuanWen. Den här ryggsäcken kommer i canvastyg och finns i färgerna grått, grönt och kaki. Den har en ganska traditionell ryggsäcksdesign men innandömet är väldigt praktiskt.

När du öppnar upp framsidan på den har du ett praktiskt fack med justerbara väggar. Dessa kan du fästa med kardborrband och agerar som fack för dina olika kameradelar. Dessa väggar agerar också som mjuka kuddar, så även om du råkar tappa den, kommer delarna att ha en mycket bättre chans att hålla. Att den ska vara stötsäker är en självklarhet om du ska ha något så känsligt som en kamera i den.

Tack vare det tåliga canvastyget så är den här väskan också vattentät, så regn och rusk är inga problem för din kamera så länge den ligger i väskan. Canvas är också ett otroligt hållbart material, så den håller länge och kommer inte att slitas sönder av minsta lilla.

Ett annat stort plus med den här ryggsäcken är att den är multifunktionell. Visserligen är den menad för en kamera och fungerar även bäst för det, men det finns inget som hindrar dig från att använda den för annat känsligt material. Den lilla väskan du hittar inuti väskan kan till exempel också rymma en mindre laptop på 13 tum.

Det är också en snygg väska och om du tar bort vadderingen inuti går det bra att använda den i vardagen för dina andra saker. Du kommer därför att ha användning av den här även när du inte ska transportera din kamera.

Det är en kameraryggsäck bäst i test som är lite dyrare än andra modeller i listan, men för pengarna får du en hel del. En stötsäker, hållbar och vattentät kameraryggsäck bäst i test är väldigt viktigt till att börja med. Att du sedan får en riktigt snygg ryggsäck som går att använda till mycket annat är bara ett till plus.

Se priset här!

2. Mantona utomhusväska

Mantona utomhusväska

Mantona är ett varumärke som du kommer att bli bekant med i den här listan, då vi har flera av deras produkter bland favoriterna. Det är ett bra märke som kommer med hållbar förvaring till din kamera, och dessa kommer i många olika stilar.

Till att börja med har vi en Mantona utomhusväska. Det här är troligtvis ett av de säkraste alternativen i vår lista och kommer med ett yttre av hårdplast. Det här är egentligen mer en säkerhetsväska och kan användas för mycket mer värdefulla saker än en kamera, men den råkar vara perfekt för just känsliga delar som linser.

När du öppnar upp den här väskan möts du av skumgummi som du anpassar efter delarna. Det kommer flera olika delar med så att det alltid ska finnas något som passar ditt syfte. När väskan väl är stängd så finns det ett minimalt utrymme för delarna att röra på sig, vilket gör det väldigt svårt för delarna att gå sönder. Så även när olyckan är framme kommer dina kameradelar att ha en otroligt stor chans att klara sig.

Väskan är som sagt fokuserad på säkerhet och det finns ingenting som hindrar dig från att använda den för att transportera andra värdesaker. Vidare finns det möjlighet att använda ett hänglås. Det här kan vara användbart då din kamera är av värde och det skulle kunna minska risken att den blir stulen.

Denna kameraryggsäck bäst i test kommer i flera olika storlekar där den minsta är väldigt liten. Om du har många kameradelar som ska transporteras bör du överväga att använda en Medium eller Large. Det finns även en modell i form av en dragväska, för väldigt stora saker.

Tack vare plasthöljet är den här modellen också helt vattentät, så det är inte heller ett bekymmer. Stötsäker blir den tack vare skumgummit och tack vare den täta förslutningen så är den även dammsäker. Man får alltså väldigt mycket för pengarna och den minsta modellen är bra mycket billigare än många andra väskor. Den har en väldigt professionell design och bärs i handen, med undantag för dragväskan.

Se priset här!

3. YuHan Oxford

YuHan Oxford

YuHans Oxford-väska är en perfekt modell för dig som vandrar eller ska gå långa sträckor med din kamera. Designen är som vilken traditionell ryggsäck som helst, men med luckan på framsidan av den istället för på toppen. Den är kompakt men rymmer väldigt många kameradelar, så den bör räcka för nästan alla fotografer där ute. Den har även ett smidigt litet band du kan fästa runt magen, vilket avlastar din rygg under långa promenader.

Inuti denna kameraryggsäck bäst i test har du åtta kuddväggar som du kan fästa med kardborrband. Dessa gör ryggsäcken stöttålig och separerar alla dina kameradelar så att dem håller sig åtskilda och säkra. Det här gör det också enklare att organisera dina delar, vilket blir aktuellt om du har många olika delar att hålla reda på.

Kameran är ämnad för framförallt professionell kamerautrustning, men den är ganska multifunktionell. Du kan ta ut kuddarna ur den och då har du istället ett enda stort fack. Då kan du använda ryggsäcken till vardagen, och ser då ut som en helt vanlig ryggsäck. Du kan även använda väggarna för att organisera ryggsäcken så att ena halvan används för kameradelar, och andra halvan kan användas för dina andra saker.

Utöver huvudfacket har du också två fack på framsidan. Dessa rymmer ganska mycket och du kan till exempel förvara en mindre laptop eller andra saker du behöver ta med dig. Om du ska fota ute i naturen kan du då rymma en del nödvändiga saker som behövs, utöver kameran för att ta alla bilder. Ryggsäcken är också vattentät, så även i regn eller fuktiga miljöer kommer din kamera att fortsatt vara säker.

Ryggsäcken är samtidigt väldigt snygg med sin svarta och röda färg. Designen liknar som sagt en vanlig ryggsäck så du kan enkelt ta med dig den här på bussen eller tåget, utan att den sticker ut onödigt mycket. Priset är ganska rimligt för storleken och den kvalitet du får med den här modellen.

Se priset här!

4. Mantona New York

Mantona New York

Mantona har mer än bara plastiga skyddsväskor. De har också den här snygga axelväskan, speciellt designad för kameror och teknisk utrustning. Det här är en lite större modell i vår lista, men är perfekt för den som har många delar, behöver två kameror eller som också ska få plats med mycket annat. Eftersom den bärs på axeln så är det också bra för tyngre saker, eftersom axelremmen avlastar ganska bra.

Väskan har 5 skiljeväggar som du kan placera som du vill i huvudfacket. Det här gör att du kan organisera väskan som du vill ha den och du kan också placera skiljeväggarna tätt nog så att ingenting hoppar runt i väskan när du reser med den.

En annan klar fördel med den här väskan är alla fickor du får med den. Du får flera fickor där du kan placera laddare, mobil, surfplatta och andra saker som du behöver ha med dig utöver själva kameran.

Kameran och linserna kan du placera i huvudfacket och resten av facken kan du sedan använda för annat. Om du inte har tillräckligt för huvudfacket kan du placera skiljeväggarna så att du kan få plats även med andra saker i den.

Själva väskan har en hög kvalitet och tål såklart också regn. Du kan ta av axelremmen om du vill bära den i handen, och det finns även olika fack för att fästa kablar och annat viktigt. Det här är med andra ord en komplett kameraväska som har allting en fotograf någonsin kan behöva från en väska. Det enda du bör tänka på är att den kan bli ganska tung om du fyller den helt med kameradelar och andra tunga saker.

Priset på denna kameraryggsäck bäst i test är definitivt lite högre än många andra modeller i vår lista. Anledningen är att den håller en hög kvalitet, har väldigt mycket utrymme och att den verkligen har allt en fotograf kan behöva. Du kommer troligtvis inte att behöva köpa en ny väska, oavsett hur många kameror eller delar som du köper i framtiden.

Se priset här!

5. VANGUARD Supreme 53F

VANGUARD Supreme 53F

VANGUARD Supreme är en kameraryggsäck bäst i test i hårdplast som skyddar dina känsliga kameradelar. Det är en högkvalitativ modell som verkligen tål allt. Det är därför också en av listans absolut dyraste modeller, men för pengarna får du en väska som tål allt. Det här är modellen för den som vill ha det absolut säkraste och som är väldigt mån om sin kamera. Samtidigt kan det vara lite överdriven för många fotografer.

Den här väskan tål extrema temperaturer och kan därför klara av upp till 95 grader och ned till -40 grader. Inuti den har du ett stansad skum som du kan anpassa efter delarna du har. Locket har också ett skum som är hexagonformat och håller fast dina delar.

Med lådan får du spärrar som är otroligt svåra att ha sönder. Vidare kan den här väskan tåla nästan hur mycket stryk som helst, även hårda fall och smällar. Det krävs alltså väldigt mycket för att bryta upp den här.

Den har även en automatisk tryckutjämningsventil på framsidan. Väskan har också handtag och bärs i handen, så inte över axel eller på ryggen. Det finns även hål där du kan fästa hänglås på vardera sida, det här kan vara användbart om du ska resa med din dyra kamera och vill försäkra dig om att ingen kan stjäla den.

Det må vara en lite dyrare kameraryggsäck bäst i test, men den har också allt man kan behöva. Det här är definitivt en bra väska för den som reser mycket eller som är rädd för att skada kameran. Med det vadderade innandömet och den tåliga plasten behöver man varken oroa sig för kameran eller för att väskan ska gå sönder.

Se priset här!

6. Selighting

Selighting

Selighting är också ett varumärke som har insett hur bra det är med canvastyg. Det är inte bara snyggt, utan vattentätt och stöttåligt. Det är helt enkelt ett otroligt bra material för att skydda dyra saker som en kamera eller en dator. Det enda som eventuellt kan vara säkrare är plast.

Selighting erbjuder en stötsäker kameraväska i canvastyg som är lämplig för kameror och delar till dem. Den kommer i en mörkgrå färg och är således väldigt snygg. På toppen har den ett smidigt handtag som du kan bära den i. Det finns också fästen för ett axelband om man vill bära den över axeln istället.

Materialet är inte bara vattentät, det är också skrynkelfritt och väldigt hållbart. Det här skyddar din kamera i alla möjliga väder, oavsett om det är snö eller regn. Med dragkedjan är väskan också väldigt tätt försluten, så det finns ingen risk att vatten går igenom och skadar din kamera.

Inuti denna kameraryggsäck bäst i test har du vadderade väggar med skumgummi. Dessa skyddar din kamera och kan placeras som du vill ha dem. Det här innebär också att du kan ta bort dem helt och då får en helt vanlig väska där du kan förvara saker, exempelvis en laptop eller dylikt.

Inuti själva locket på ryggsäcken har du också två stora fack som du kan använda för att förvara kablar, laddare eller annat som du måste ta med dig. Det här ger dig lite extra utrymme och gör det samtidigt lättare att organisera allting.

Väskan har ett väldigt överkomligt pris och är samtidigt väldigt praktisk. Att man kan ta bort väggarna inuti för att få en vanlig väska är också ett plus, eftersom man då kan använda väskan i vardagen till andra ändamål än just kameran.

Se priset här!

7. Estarer

Estarer

Det är många företag som har en kameraryggsäck bäst i test i canvas. Även Estarer har en vacker axelväska som är i ett mörkgrått canvastyg. Den kommer i två storlekar beroende på hur många delar du har, och har en snygg axelrem. Väskan ser alltså väldigt moderiktig ut, samtidigt som den är väldigt praktisk.

Tack vare tyget är den här väskan både vattentät och hållbar, så den kan användas ute i naturen, i snö och även i regnrusk. Den är samtidigt stilig nog att du inte sticker ut om du använder den ute på stan. Tyget gör också att den inte skrynklar sig.

Väskan försluts med en dragkedja vilket gör att kameran håller sig säker och torr. Den rymmer också väldigt mycket, du får utan några problem plats med kameran, flera objektiv och laddare. Du kommer också ha plats över för en mindre laptop eller surfplatta. På undersidan av väskan finns det en rem som du kan använda för att fästa ett stativ.

Det finns också mindre fickor i väskan som du kan använda för kablar, laddare, batterier och andra saker du tar med dig som inte behöver en egen plats. Du kan också organisera innehållet genom de avtagbara väggarna i väskan, en standardfunktion som du har hos alla riktiga kameraväskor.

Det här är definitivt en kameraryggsäck bäst i test och kommer med ett väldigt rimligt pris. Väskan rymmer allt en fotograf behöver ha med sig och har en tillräckligt hög kvalitet för att den ska hålla länge och försäkrar att din kamera och delarna till den är säker.

Se priset här!

8. Neewer kameraväska

Neewer kameraväska

Neewer har en kameraryggsäck bäst i test som är i stil med en helt vanlig ryggsäck. Skillnaden med den är att luckan är på framsidan av ryggsäcken istället för på toppen som hos en vanlig ryggsäck. Inuti hittar du två fack, ett stort fack på undersidan och ett lite mindre på översidan. Den övre delen kan användas för en kamera och det större facket kan användas för objektiv, en till kamera och mycket annat.

Utöver själva kamera och objektiven så kan du också få plats med en vattenflaska, batterier, kablar, laddare och mycket annat. Ryggsäcken är i kanvas och är därför vattentät, men du får till ett regnskydd för ytterligare skydd, så att det inte finns någon risk att din kamera skadas i spöregn.

Ryggsäcken har en rem som du fäster över axeln. Den är väldigt bred och avlastar din kropp väldigt väl, vilket är väldigt viktigt om du har många tunga delar i väskan. Remmen kommer med en spärr så att den kan anpassas till alla människor.

Självklart är väggarna på insidan avtagbara och du kan organisera kameran så att dina delar sitter tajt. Det här är viktigt eftersom delarna annars kan hoppa runt, vilket ökar risken att dem skadas. Ryggsäcken har också ett sidospänne där du kan fästa ett stativ. Undersidan har också ”fötter” som gör att den kan stå upp och utan att du riskerar att slita ut själva tyget.

Den här väskan kommer med en rimligt pris och är samtidigt väldigt praktisk, inte minst då du kan använda den för att förvara andra saker. Utan innerväggarna liknar det en väldigt stilig ryggsäck, så du kan använda den i dina studier, till jobbet eller på utflykter.

Se priset här!

9. K&F Concept Ryggsäck 8

K&F Concept Ryggsäck 8

Om du föredrar något mer kompakt och litet så är en K&F Concept ett bra val. Deras kameraryggsäck bäst i test har en enkel design och liknar en minder ryggsäck som du antingen bär i handen eller slänger över axeln. Samtidigt finns den i tre olika storlekar ifall du känner att du behöver en större. Den mindre varianten duger gott och väl för en enkel kamera med ett fåtal tillbehör. Om du däremot ofta tar med dig två kameror, eller har med många delar, kan en av de större varianterna vara att föredra.

På insidan har du väggar med kardborrefäste som du kan flytta på för att anpassa uppdelningen efter dina saker. Den ryms ganska mycket och du bör absolut få plats med en kamera och ett par objektiv, samt laddare och kablar. Vidare finns det plats för en mindre surfplatta om du ska ha det.

Genom att ta ut innerväggarna får du utrymme för en mängd andra saker, så du kan enkelt använda den här väskan till annat än kameran. Det här gör det till en multifunktionell ryggsäck, likt många andra modeller i vår lista.

Priset är ganska genomsnittligt jämfört med andra modeller i listan. De lite större varianterna kostar däremot lite mer och kommer upp i en lite högre nivå än andra i liknande storlek.

I botten har du läder som är vattentätt, och även själva ryggsäcken är i vattenavstötande nylon. Du kan alltså använda den här väskan i regn, rusk och snö. Samtidigt gör nylonet att den här ryggsäcken andas ordentligt, så det blir inte svettigt att ha den på sig under längre perioder.

Se priset här!

10. Neewer 2-i-1

Neewer 2-i-1

Om du gillar multifunktionella saker så är Neewers 2-i-1 ett bra val. Det här är en resväska, vandringsryggsäck och även en kameraryggsäck bäst i test samtidigt. Den är väldigt stor och rymmer därför många kameradelar och andra saker. Du får utan några problem plats med minst en kamera, en mängd olika linser och trots allt det, har du fortfarande plats för alla kablar, laddare, batterier och andra saker du vill ta med dig.

Med de avtagbara väggarna kan du också använda den här som en helt vanlig resväska. Den har till och med hjul och ett handtag som kan dras ut, vilket omvandlar den till en helt vanlig dragväska. Om du däremot har handtaget nedtryckt så kan du bära den i handen eller ha den på ryggen som en helt vanlig ryggsäck.

Det är samtidigt en av de större modellerna i vår lista, vilket är viktigt att tänka på om du inte har så många saker som du ska ta med dig. Då kan det istället vara bättre att titta på en av de mindre modellerna i vår lista.

Utöver själva kameran har du också många smarta små förvaringar. Den rymmer en ganska stor laptop eller surfplatta, den har sidoremmar för ett stativ och det finns även små fickor på sidan som du kan använda för minneskort.

Det finns också ett regnskydd så att du kan hålla den säker från regn, snö och damm. Materialet är i nylon vilket låter ryggsäcken att andas, vilket är bra om du använder den under varmare väder.

Priset är lite högre än en del av modellerna i vår lista, men den är definitivt värd pengarna. Den är i samma höga kvalitet som många av de dyrare märkena, samtidigt som den har många smarta funktioner. Teleskophandtaget och hjulen gör den till ett bra val för den som reser mycket med sin kamera, eftersom det avlastar en hel del.

Se priset här!

Köpguide för kameraryggsäck bäst i test

Innan du köper en kameraryggsäck bäst i test är det bra att fundera på vad du faktiskt är ute efter. Även om det finns billigare modeller så kommer en väldigt bra ryggsäck att kosta dig en del, så det vore synd om du köpte en modell som inte räcker till eller som är onödigt stor.

Till att börja med ska du fundera över storleken. Sätt dig ned med din kamera och alla de tillbehör som du använder med den. Det här kommer att göra det enklare för dig att se hur stor din ryggsäck måste vara. De allra flesta ryggsäckar kommer med speciella fack för laddare, batterier och andra nödvändiga kablar, så du kan ofta hoppa över dessa. Det du istället ska kolla på är dina linser, filter och själva kameran.

Det är inte heller alla ryggsäckar som får plats med alla kameror. Det här är däremot relativt ovanligt eftersom de modeller vi valt ut har avtagbara väggar. Du kan därför forma dina egna fack där du lägger in din kamera och tillbehör. Det här är också bra på grund av hur multifunktionellt det är.

Genom att ta ut alla väggarna får du istället en helt vanlig väska. Det här är framförallt bra om du har köp en riktigt snygg ryggsäck, eftersom du då kan använda den på jobbet eller i vardagen.

Om du däremot behöver en väldigt stor ryggsäck kommer du att ha lite färre alternativ. Ett av de bästa alternativen i vår lista är då Neewers 2-i-1. Den här rymmer otroligt mycket och är också väldigt ergonomisk.

Med teleskophandtaget så kan du använda den som en helt vanlig resväska. Om du däremot stoppar in handtaget kan du bära den i handen eller ta bort den ena sidan för att få fram två remmar så att du kan bära den på ryggen.

Något du också måste titta på är andra viktiga faktorer. Om du ofta reser måste du troligtvis ha en mer ergonomisk väska som också rymmer andra saker. Det här är framförallt bra om du flyger med din kamera eller åker långa sträckor med den. Då kan du få plats med en laptop och lite andra prylar i den. Då slipper du ha med dig flera resväskor.

Du måste också fundera på om du har behov av en vattentät väska. De allra flesta i vår lista är det, och det här kommer att skydda din kamera från regn och rusk. Det här är extra viktigt om du ofta är ute i skogen med din kamera, där det är lite svårare att skydda dig och din kamera från oväntat regn.

Det kan i vissa fall bli aktuellt med något som är lite säkrare än en vanlig väska. Många alternativ i vår lista är visserligen stötsäkra, men de är fortfarande tillverkade i tyg. Om du behöver mer säkerhet än så kan du istället titta på en av de i plast som vi har nämnt. Dessa är mer som lådor, fast med smidiga handtag. Plasten skyddar din kamera från smällar och tack vare skumgummit så kan den också ta lite hårdare smällar.

Dessa plastväskor är också väldigt hållbara och kan ta väldigt mycket stryk. Det här gör dem också väldigt användbara för mer än bara en kamera. Du kan använda dessa för att transportera andra viktiga prylar som absolut inte får skadas. Dessa modeller går också att låsa om du har ett hänglås, vilket gör det mycket svårare att stjäla det du har i den.

Självklart vill man ha den för ett bra pris, men en väska får faktiskt kosta lite mer i vissa fall. Större modeller och de som är säkrare kommer ofta att gå på lite mer. Men en kameraryggsäck bäst i test som kostar lite mer är också mer hållbar och har ofta mer utrymme för dina olika kameratillbehör. Man ska alltså inte stirra sig blind på priset, eftersom risken finns att du annars får en ryggsäck som inte räcker till för dina behov.

Sammanfattningsvis

Det finns inte direkt någon brist på modeller och vi har listat många olika alternativ. Det finns därför definitivt en kameraryggsäck bäst i test även för dig och din kamera. Om du är ute efter något riktigt snyggt går det sällan fel med en väska i kanvastyg. Dessa kan du också använda i vardagen, och det blir då en snygg accessoar.

Är det säkerhet som är det absolut viktigaste för dig kan du istället titta på en plastväska. Dessa är otroligt säkra och ser väldigt professionella ut. Många av dessa kan ta en otrolig mängd stryk också, vilket är bra om du ofta använder kameran på platser där olyckor kan ske eller om du är rädd för att tappa den.

Multifunktionella ryggsäckar är också ett väldigt prisvärt alternativ, eftersom du då får en ryggsäck som kan användas för mer än bara din kamera. Dessa kan användas som en resväska, eller till och med när du är ute på vandring i skogen.

Vi har valt ut de bästa alternativen som vi har kunnat hitta för att försäkra oss om att det finns en kameraryggsäck bäst i test för alla, oavsett vilken typ av kamera du använder eller hur du använder den.