Scanner bäst i test

Scanner bäst i test 2022 – hitta den bästa scannern

1. HP 2. Brother 3. Lexmart
HP OfficeJet Pro 9014 Allt-i-ett-skrivare scanner bäst i test Brother - DCP-L2510D Monolaser

Lexmark MC3224dwe

Se priset här! Se priset här! Se priset här!

En scanner är en bra produkt för dig som har fysiska kopior men gärna vill omvandla dessa till digitala kopior. Det finns en rad med olika modeller från flera varumärken som erbjuder högkvalitativa produkter. N

är det gäller scanners finns det både enkla dokumentscanners och diabildscanners. Ett scanner bäst i test är ett bra ställe att hitta information om en rad med produkter och vad de har att erbjuda.

Om du har hittat hit till vårt scanner bäst i test har du antagligen redan en idé om vad det är du letar efter, en scanner. Skulle du däremot känna dig osäker på om du behöver en scanner eller vill veta vad det egentligen är för någonting kommer vi förklara det här.

Vi har även valt ut tio plus två produkter som vi anser vara bland de bästa på marknaden. Men innan vi börjar med vårt scanner bäst i test vill vi ge dig lite kort information om vad en scanner är för något.

En scanner är kort förklarat en maskin som hjälper dig att kopiera fysiska dokument och omvandla dessa till en digital kopia. Det finns en rad med olika modeller som kan hjälpa dig med alla dina behov.

Det finns enkla scanners som fungerar genom att du lägger dokumentet på maskinen, trycker på en knapp och den läser sedan in dokumentet till datorn. Det finns dock även andra alternativ, som diabildscanner, vilket är ett mer unikt alternativ.

Dessa hjälper dig bland annat att scanna in diabilder, som namnet antyder, samt negativ. Mer om detta berättar vi i vår köpguide. I vårt scanner bäst i test har vi valt ut ett antal produkter som vi anser vara bland de bästa, men trots detta är det svårt att utse vilka produkter som verkligen är bäst eftersom alla personer har olika behov och åsikter.

De produkter vi valt till vårt scanner bäst i test är en blandning mellan olika alternativ. Letar du efter ett diabildscanner bäst i test kan du hitta olika alternativ av dessa produkter här. Vi har även valt ut enkla och högkvalitativa scanners. De flesta produkter vi anser är bäst är dock multifunktionsskrivare.

Detta är de alternativ som erbjuder en scanner, skrivare, fax och kopiator i ett. Anledningen till varför dessa är bland de bästa beror på att de erbjuder flera maskiner i ett till bra pris. Det är också ett av de populäraste alternativen oavsett vilken produkt du letar efter.

Förhoppningsvis kommer du hitta den bästa scannern för dig här. Vi har även sammanställt en köpguide med information som kan vara bra att veta när du letar efter den bästa scannern.

Skulle du oroa dig för priset, vilket kan vara högt beroende på modell, har vi även gett dig en del tips på hur du kan spara pengar. Det finns flera tips på vad du kan tänka på när det gäller din budget och hur du kan få råd med en scanner som du till en början anser är för dyr.

Än en gång vill vi välkomna dig till vårt scanner bäst i test. Här har vi listat tio produkter som vi anser vara bland de bästa på marknaden. En viss del av dessa är dock multifunktionsskrivare.

Det är en produkt där du får en scanner plus andra maskiner, allt i ett helt enkelt. En sådan är ett mycket bra val ifall du har ett hemkontor, då du slipper köpa flera separata maskiner.

Med endast en multifunktionsskrivare kan du göra allt som behövs. Det du bör tänka på är dock att en multifunktionsskrivare som erbjuder scanner inte alltid klarar av att scanna film och foton. Om det är en diabildscanner du letar efter bör du söka speciellt efter en sådan.

Nedanför vårt scanner bäst i test har vi dessutom valt ut två ytterligare produkter. En av dessa är en diabildscanner som vi anser vara utmärkt ifall det är en sådan du letar efter. Vi har även valt ut en liten, enkel dokumentscanner ifall du inte letar efter några speciella egenskaper eller funktioner.

Topp 12 scanner bäst i test 2022

1. HP OfficeJet Pro 9014 Allt-i-ett-skrivare

HP OfficeJet Pro 9014 Allt-i-ett-skrivare scanner bäst i test

På första plats i vårt scanner bäst i test har vi valt en allt-i-ett-skrivare från HP. Detta är en trådlös bläckstråleskrivare som gör det möjligt för dig att kopiera, skanna och faxa.

Självklart kan du även använda den till att skriva ut dokument. Den kommer med ett antal funktioner som gör det möjligt för dig att använda den till både dina hobbys och till din verksamhet.

HP OfficeJet Pro 9014 är lätt att använda, går att använda från både dator, surfplatta och mobil genom den trådlösa anslutningen och har en touchdisplay.

Via displayen kan du snabbt och lätt hantera alla inställningar och utskrifter. Med hjälp av displayen kan du dessutom se ifall det har blivit något fel samt hur du kan åtgärda det.

Det finns en inbyggd dokumentmatare som gör det möjligt för dig att kopiera, faxa och scanna utan någon manuell hantering. Skulle bläcket ha tagit slut kan du med hjälp av HP:s service beställa mer direkt och få det levererat direkt till brevlådan.

Skrivaren är dock anpassad för att använda lite större patroner, vilket innebär ett litet lägre pris per sida jämfört med många andra laser- och bläckskrivare.

Med appen HP Eprint kan du skriva ut direkt från din surfplatta och mobiltelefon. Det finns även Airprint, vilket fungerar utmärkt ifall du äger en iPhone eller iPad. Det finns ett inbyggt Google Cloud Print-stöd som du kan använda ifall du vill skriva ut från iOS- eller Android-appar.

HP OfficeJet Pro 9014 har ett antal anslutningsmöjligheter. Det finns självklart USB-anslutning men även wifi, nätverksanslutning samt telefonanslutning.

Se priset här!

2. Brother – DCP-L2510D Monolaser

Brother - DCP-L2510D Monolaser

På andra plats i vårt scanner bäst i test har vi valt en kompakt monolaserskrivare från Brother. Denna multifunktionsskrivare låter dig skriva ut, kopiera och självklart skanna. Den här skrivaren/scannern är speciellt designad för att placeras på skrivbordet.

Den tar inte upp särskilt stor plats, vilket innebär att den är ett perfekt val för dig som letar efter en multiskrivare till ett mindre kontor. DCP-L2510D erbjuder både stor flexibilitet och är väldigt funktionsrik, den är dessutom rätt tyst jämfört med liknande modeller.

En stor fördel med denna multifunktionsskrivare är dess stora pappersmagasin. Det innebär att du inte behöver fylla på med papper hela tiden. Det räcker längre jämfört med andra modeller.

Produkten har dessutom en högkapacitetstoner du kan använda dig av. Dessa två saker kan ge dig mer tid att fokusera på annat istället för att hålla koll på skrivaren/scannern/kopiatorn.

Brother DCP-L2510D har designats med tanken på att det ska gå snabbt att komma igång och enligt kundomdömen stämmer detta. Det bör endast ta några minuter för att installera maskinen och komma igång, så länge du inte stöter på några speciella problem. Skulle det ske medföljer det guider som kan hjälpa dig.

För att sammanfatta det hela är detta en skrivare, kopiator och scanner i en och samma maskin. Den är kompakt och passar utmärkt på skrivbordet, med sin högkapacitetstoner och stora pappersmagasin behöver du inte fylla på med papper/färg hela tiden.

Dessutom är den relativt tyst, vilket innebär att den inte kommer störa dig ifall du jobbar med annat samtidigt. Skrivaren är tillverkad i slitstarkt material och har designats för just dig och ditt företag. Det innebär att du kan känna dig lugnare över att den kommer fungera under en längre tid.

Sist men inte minst vill vi även nämna att denna multifunktionsskrivare uppfyller de krav som gäller för ett antal olika miljöstandarder, bland annat Blå ängeln och Svanen. Det innebär att skrivaren inte bara är effektiv utan även energieffektiv.

DCP-L2510D Funktioner

 • Pappersmagasinet rymmer upp till 250 ark.
 • Utskriftshastigheten ligger på upp till 30 sidor på en minut, i alla fall vid mindre än 50 dB.
 • Produkten har en automatisk dubbelsidig utskrift.
 • Starttonern räcker till upp till 700 sidor och följer med vid köp av skrivaren.

Vad som medföljer

När du köper denna skrivare medföljer, förutom starttoner, en strömsladd, en snabbguide, en produktsäkerhetsguide, en CD-skiva med programvaran du behöver samt ett garantikort.

Se priset här!

3. Lexmark MC3224dwe

Lexmark MC3224dwe

På tredje plats i vårt scanner bäst i test har vi valt en multifunktionsskrivare. Den passar perfekt för mindre arbetsgrupper och kan hjälpa dig med kopiering, färgutskrift, utskrift i svartvitt samt automatisk scanning. Skrivaren har dessutom en pekskärm som ger dig tillgång till alla inställningar och funktioner.

Lexmark MC3224dwe erbjuder bland annat utskrifter på upp till 22 sidor under en minut, vilket innebär att den jobbar väldigt snabbt. Dessutom har den inbyggt stöd för wifi, vilket betyder att du kan använda den med din smartphone och surfplatta. Lexmark erbjuder dessutom ett helt utbud med olika säkerhetsfunktioner.

Standarden för denna skrivare/scanner är dubbelsidiga utskrifter. Den har även ett fantastiskt energisparläge, skrivaren kan automatiskt gå från viloläge till utskrift/scanning och till viloläge igen. Allt detta utan att du behöver göra några speciella inställningar. Denna enhet är ENERGY STAR® och EPEAT® Silver-certifierad.

Skrivaren har en lätt vikt och kompakt storlek. Det gör den väldigt lätt att installera, flytta och om du skulle behöva frakta den. Måtten är 306,9 millimeter hög samt 411,2 millimeter bred och 394,1 millimeter djup.

Dess konstruktion är robust med stålram och den har även bildhanteringskomponenter som har en längre livslängd jämfört med liknande modeller.

En av anledningarna till varför vi valt denna produkt till tredje plats i vårt scanner bäst i test beror på dess säkerhet. Lexmark har nämligen en heltäckande syn på just produktsäkerhet. De medföljande säkerhetsfunktionerna skyddar all din säkerhet, både på själva enheten, via nätet och dokumenten.

Anslutning

Den huvudsakliga anslutningen för denna enhet är USB-anslutning samt Ethernet-anslutning. Det underlättar för dig som använder mobila enheter till att få utskrift via Mobile Print-appen. Det gör det även lättare om du vill använda dig av Airprint- och Mopria®-tekniken.

Den nyare wifi-installationsguiden gör det även lättare att gå igenom den trådlösa konfigurationen. Produkten bjuder på en rad med funktioner som gör det möjligt för dig att scanna direkt till nätverk, till e-post samt molnet ifall du vill lagra filerna direkt.

Färgerna

Trots att detta är ett scanner bäst i test, och vi valt många multifunktionsskrivare, tycker vi det är värt att berätta mer om produkternas alla funktioner. Scanningen fungerar utmärkt och hjälper dig skapa digitala kopior av alla dina foton samt dokument.

För själva utskrifterna kommer du dock få livfulla och avancerade färgresultat på endast ett antal sekunder. Lexmark använder sig nämligen av en unik Unison™-toner.

Tonerkapaciteten ligger på upp till 1500 sidor och det är lätt att byta ut kassetterna. Skulle färgpatronen ta slut när du skriver ut dokument kan dock skrivaren göra klart utskriften i svart.

Se priset här!

4. EPSON – Perfection V39

EPSON - Perfection V39

På fjärde plats i vårt scanner bäst i test har vi valt Perfection V39 från Epson. Det är en USB-driven, lättanvänd scanner med en snygg, utrymmesbesparande och smidig design. Den har en integrerad hållare som ger scannern ytterligare flexibilitet.

Det beror på att den går att använda både liggande samt stående. Du kan placera scannern på ditt skrivbord på ett sätt som gör att den tar upp så lite utrymme som möjligt.

V39 kommer ge dig snabba och högkvalitativa resultat med sina höga scanningshastigheter och 4800 dpi. Med denna produkt kan du även dela och lagra dina dokument och foton genom att scanna dem direkt till sociala medier eller till molnet.

Anslutningsmöjligheterna och kraften hos Epson – Perfection V39 hanteras via en micro-USB-anslutning, det minskar både eventuellt kabeltrassel samt håller arbetsytan prydlig och snygg. Enheten har dessutom den integrerade hållaren som gör scanningen mer flexibel och anpassningsbar.

Scanningen går att starta utan någon speciell uppvärmning tack vare ReadyScan LED-tekniken från Epson. Med hjälp av programvaran Epson Easy Photo Fix kan du dessutom se till att dina äldre foton ser utmärkta ut. Programvaran förbättrar nämligen kvaliteten på scanningarna genom att återställa färger, korrigera motljus samt avlägsna damm.

V39 levereras med några förbättringsfunktioner som gör det möjligt för dig att förbättra textskärpa samt ta bort oönskad genomblödning som ibland kan uppstå på dubbelsidiga dokument. Det innebär att, förutom dina foton, kommer även dina scannade dokument se utmärkta ut.

V39 har fyra snabbvalsknappar som hjälper till att göra både scanningen och kopieringen snabba, de hjälper även att omvandla dina dokument och foton till flersidiga, PDF-filer, samt dela dina dokument/foton. Locket på maskinen är dessutom avtagbart, vilket gör det lättare för dig att skanna tjockare böcker, fotoalbum och liknande.

En sista sak som vi anser är en stor fördel med V39 är programvaran som du kan använda. Den gör det möjligt att hantera stora dokument och foton, den scannar det objektet du valt i A4-delar och sätter sedan ihop delarna.

Det återskapar helt enkelt den hela bilden av objektet. Du kan också scanna direkt till molnet samt dela alla dina foton med både vänner och familj genom att scanna till Picasa och Facebook.

Se priset här!

5. Plexgear – Pixaver Express Negativ- och diabildscanner

Plexgear - Pixaver Express Negativ- och diabildscanner

På femte plats i vårt scanner bäst i test har vi valt en produkt från Plexgear. Detta är en kompakt fotofilmskanner, eller diabildscanner, som kan hjälpa dig att digitalisera dina negativ och diabilder.

Den har en 3,5-tumsskärm och du kan spara bilderna på ett SD-kort med ett knapptryck. Du kan snabbt och lätt mata scannern manuellt med film när hållaren är på plats, du behöver inte plocka ut den hållare som finns, vilket kan krävas för liknande scanners.

Pixaver har ett inbyggt stöd för bland annat färgkorrigering, vilket minskar efterbearbetningen av dina bilder. Scannern kopplas via USB till din dator och du kan även koppla den direkt till din TV ifall du vill se dina sparade bilder.

Scannern har en upplösning på 14 megapixel och en skannad yta på 36 x 24 millimeter. Den har stöd för Windows Vista, XP, 7, 8 samt 10. Den stöder även Mac OS 10.5 samt senare versioner.

Se priset här!

6. Lexmark – MC2535DWE – multifunktionsskrivare

Lexmark - MC2535DWE - multifunktionsskrivare

På sjätte plats i vårt scanner bäst i test har vi valt en multifunktionsskrivare från Lexmark. Det här är en utmärkt laserskrivare som har en fantastisk prestanda och kvalitet. Lexmark är ett populärt och prisbelönt företag, de har bland annat fått utmärkelsen BLI Pacesetter i Document Imaging Security.

Det betyder att denna skrivare är utrustad med en stor mängd av olika säkerhetsfunktioner som skyddar all din information, både på enheten, via nätverket och i dokumentet.

Denna laserskrivare är som sagt en multifunktionsskrivare, vilket innebär att den kan hjälpa dig med att scanna dina dokument/bilder. Den erbjuder dock även kopiering, fax samt utskrifter i både svartvitt och färg. Kort sagt erbjuder den allt du kan tänkas behöva för ditt kontor.

Vi som står bakom detta scanner bäst i test är bland annat väldigt imponerande av denna laserskrivares kvalitet. Det är en modell som har utrustats med en stålram som är slitstark samt har en lång livslängd på sin bildhantering. Den fungerar på så sätt utmärkt i olika miljöer, så du kan använda den lika bra i hemmakontoret som i lagerlokalen.

Skrivaren har dessutom en PANTONE®-kalibrering som hjälper till att skapa proffsiga och exakta färgutskrifter på endast några sekunder.

Du kan även spara en del på tonern med hjälp av vissa verktyg som gör det möjligt för dig att välja hur mycket färg du vill använda, samt när du ska använda färg, vid utskrifterna.

En sista sak som vi verkligen gillar med denna multifunktionsskrivare är dess e-Task-färgpekskärm. Den är 4,3″ och erbjuder ett gränssnitt som påminner om det du kan stöta på hos en surfplatta.

Det finns även flera funktioner att välja mellan på skärmen, du hittar även inställningarna genom att klicka dig runt i ”menyn”. Trots att denna skrivare bjuder på en hel del är den relativt enkel att förstå och menyn är också lättnavigerad.

När du köper denna skrivare kommer även stöd för USB samt Gigabit Ethernet, vilket hjälper skrivaren att ansluta trådlöst via wifi. En sista sak som vi anser vara värt att nämna med denna produkt är att skrivaren är väldigt energisnål, den har både energisparfunktioner samt låga fixeringstemperaturer.

Se priset här!

7. Plustek – OpticFilm 8100 Dia- och negativscanner

Plustek - OpticFilm 8100 Dia- och negativscanner

På sjunde plats i vårt scanner bäst i test har vi valt en riktig diabild- och negativscanner. Det är perfekt för dig som vill scanna dina foton och/eller återställa de gamla minnena.

Letar du efter en bra scanner som kan hjälpa dig att digitalisera dina gamla minnen som du i nuläget endast har som negativ och diabilder är denna produkt ett bra alternativ. Plustek OpticFilm 8100 är nämligen en scanner som uppfyller behoven du behöver i en diabildscanner. Den har både en bra färgåtergivning samt en hög upplösning.

Den här scannern är dessutom väldigt lätt att använda. Allt du behöver göra är att sätta antingen de ramade bilderna i den hållare som finns för diabilder eller din remsa med negativ i hållaren för negativ. Sedan skjuter du in hållaren i scannern och öppnar upp programvaran.

Där är det bara att klicka på ”Scan” och sedan är det klart. Snabbt och lätt. Dock finns det flera funktioner du kan använda dig av om så önskas. Det går att justera kontrast, upplösning, om du endast vill läsa in en viss del av en bild, enskild färgjustering, färgmättnad och mer.

Allt du behöver medföljer

En stor fördel med Plustek OpticFilm 8100 är att den levereras tillsammans med alla tillbehör du behöver för att verkligen komma igång. Förutom själva scannern kommer du få två hållare, en för dina ramade diabilder och en för dina negativremsor. Det medföljer kablar, en väska du kan förvara scannern i och självklart programvaran du behöver.

SilverFast är programmet som medföljer, vilket anses vara ett av de bästa till scannrar och det erbjuder en rad med fantastiska funktioner. Skulle det kännas svårt för dig att komma igång med OpticFilm 8100 kan du aktivera ScanPilot, som är en funktion i SilverFast som guidar dig genom ett arbetsflöde.

Avsedd för 33 mm film

Denna scanner är i första hand avsedd för 33 mm-film. Det kallas även för småbildformatet och kan ibland skrivas som ”24×36 mm”. Om du är lite händig kan du dock skanna in andra format, exempelvis halvformatet 18×24 samt 110-format. Det går att ladda om du använder en skalpell och skär till en liten mask.

Ett lämpligt material för att skapa detta är matt, svart papper som bör vara lite tjockare jämfört med det vanliga brevpapperet. Masken är ett krav eftersom den stoppar det kraftigaste ljuset runt den exponerande ytan. Skulle du inte ha en mask och ljuset släpps in kommer det att göra inläsningen sämre.

Se priset här!

8. Canon Canoscan Lide 300 Foto- och dokumentskanner

Canon Canoscan Lide 300 Foto- och dokumentskanner

På åttonde plats i vårt scanner bäst i test har vi valt en liten, smidig och billig scanner från Canon. Denna produkt driver du från USB-porten på din dator. Den klarar av att scanna ett A4 på cirka 10 sekunder, vilket innebär att du inte behöver sitta och vänta särskilt länge på att digitalisera dina dokument och/eller foton.

Denna scanner erbjuder en rad med funktioner, förutom själva scanningen kan du även återställa dina äldre bilder, förstora samt arkivera. Kort förklarat kan du använda Canon Canoscan Lide 300 till att skanna allt från dina böcker och fotoalbum till enskilda dokument.

Att scanna en bild/dokument med färg i A4-format tar endast 10 sekunder. Det finns fyra snabbknappar som gör scannern väldigt enkel att hantera.

Mjukvaran som används i samband med denna scanner är kompatibel med Windows 7, 8.1, 10 och Windows Vista. Den är även kompatibel med MAC OSX 10.11.6 och de senare versionerna. Scannern levereras tillsammans med en USB-kabel som du kan använda för både anslutning till dator och för ström.

Se priset här!

9. Canon – Pixma G6050

Canon - Pixma G6050

På nionde plats i vårt scanner bäst i test har vi valt en produkt från det välkända och populära märket Canon. Det är ett märke som ofta dyker upp när det handlar om elektroniska enheter som scanners, kameror och liknande.

Pixma G6050 är en multimediaskrivare från Canon som kan hjälpa dig med det mesta. Denna produkt kan vara det du letar efter om du är på jakt efter en maskin som kan hjälpa dig med allt. Denna skrivare kan nämligen skriva ut, kopiera och självklart scanna dina dokument.

Anledningen till varför vi tog med denna produkt beror på att vissa som letar efter en scanner gärna väljer en produkt som kan göra mer, till exempel skriva ut och kopiera. Det gör en multifunktionsskrivare till ett bra val.

Men anledningen till varför vi placerade den på nionde plats i vårt bäst i test beror på dess storlek och pris. Priset är lite högre, vilket beror på allt skrivaren klarar av, och det är en rejäl skrivare som passar utmärkt för kontoret.

G6050 är relativt simpel. Enligt vissa är kvaliteten inte den allra bästa och displayen är liten, svartvit och lyser inte upp, vilket kan göra det svårt att se den i vissa fall. Knapparna som finns är dock funktionella och enkla, de känns inte böjbara vilket andra skrivares knappar har en liten tendens att göra.

Pixma G6050 gör det möjligt för dig att både skriva ut i svartvitt och i färg. Om du endast skriver ut svartvitt kan du, med de tre svarta behållarna som finns, skriva ut upp till 18 000 sidor, vilket är rätt imponerande. Väljer du färgbehållaren istället kommer det dock endast räcka till cirka 7700 sidor.

Skrivaren är alltså ganska bläcksnål, vilket gör att den passar bra både för dig som är student eller har ett kontor och måste skriva ut mycket text eller skanna in läxor och skolprojekt.

Skrivaren är ganska högljudd, men om det inte gör någonting kommer du få en bra produkt som scannar mycket väl och skriver ut text snabbt. G6050 klarar att skriva ut cirka nio sidor på en minut, vilket är relativt imponerande.

Om du däremot letar efter en scanner som även erbjuder en fotoskrivare bör du leta vidare. Denna är bäst när det kommer till svartvita textutskrifter samt scanning.

Se priset här!

10. HP Envy Photo 6230 All-In-One Printer

HP Envy Photo 6230 All-In-One Printer

På tionde plats i vårt scanner bäst i test kommer HP Envy. Det är en multifunktionsskrivare som du kan kopiera från, skriva ut och självklart scanna dokument med. Den tar inte upp särskilt stor plats och har en väldigt kompakt design.

Denna skrivare är perfekt om du letar efter en mindre som kan hjälpa dig med lite enklare uppgifter. Den är dessutom väldigt lättinstallerad, vilket gör det möjligt för dig att koppla in den och komma igång snabbt och smidigt.

HP Envy Photo 6230 All-In-One Printer bjuder på utskrifter på upp till A4-storlek. Du kan dessutom koppla in din smartphone till den så du kan scanna när du är ute och reser.

Det är ett stort plus för många som gärna vill ha sina digitala kopior när de befinner sig ute på resa. Det kopplas ihop med wifi och det finns även en app som gör det möjligt att skriva ut bilder/dokument. Den fungerar både via din surfplatta och din smartphone.

Bläckpatronerna

Denna multifunktionsskrivare är ett mycket bra alternativ för dig som letar efter något mer än endast en scanner. Det som däremot kan vara lite jobbigt är att alltid behöva köpa mer bläck. Men HP har en mycket smart lösning som gör det möjligt att du kan beställa bläcket direkt via din mobiltelefon. Du kan lägga till en beställning när du ser att bläcket börjar ta slut och det skickas sedan hem till din brevlåda.

Se priset här!

11. Diabildscanner bäst i test – Epson Perfection V850

Epson Perfection V850

Trots att vi har tagit med diabildscanner i vårt scanner bäst i test ville vi lägga till ytterligare en produkt som vi anser är för bra för att missa. Detta är en riktig diabildscanner från Epson. Produkten hjälper dig skanna allt möjligt i en professionell kvalitet. Den har två filmhållare och uppvärmningstiden för den här scannern är endast en sekund, vilket vi anser ger den ett stort plus.

Du kan skanna allt från dina filmer och foton till andra dokument. Produkten växlar mellan olika upplösningar beroende på vad du ska skanna. Den ser till att alla resultat blir av bästa kvalitet. Måtten på denna scanner är 50,3×30,8×15,2 centimeter och den väger 6,6 kilo.

Scannern har dessutom en väldigt snygg design, vilket gör att de flesta inte har någonting emot att den placeras på en synlig plats. Det finns flera produkter som fungerar utmärkt men inte har det snyggaste utseendet.

Många väljer därför att ställa dem på en plats som gör att de inte syns. Detta är som tur är någonting du inte behöver oroa dig för med Epson Perfection V850.

Se priset här!

12. Epson – WorkForce ES-50 dokumentscanner – scanna på språng

Epson - WorkForce ES-50 dokumentscanner

Letar du efter en liten, enkel och lättanvänd scanner som inte bjuder på några speciella funktioner? Då kan detta vara den bästa scannern för dig. Det här är nämligen en väldigt liten scanner som du kan använda var du än befinner dig, även om du är ute på språng.

Scannern går att använda via USB och det tar endast 5-6 sekunder att scanna en hel sida. Storleken på denna scanner från Epson är 27,2×4,7×3,4 centimeter och den väger endast 270 gram.

Med den lilla storleken kan du lätt ta med dig denna produkt och förvara den i stort sett var du vill. Du behöver inte oroa dig för att den ska ta upp hela ditt skrivbord.

Se priset här!

Köpguide för scanners

De flesta av oss kan nog vara överens om att en skrivare är viktigt att ha hemma, men ibland är det inte exakt vad vi behöver. Alla som studerar eller har ett jobb som kräver att de skickar in digitala dokument kan behöva en scanner. Det är ett smidigt sätt att till exempel göra sitt skolprojekt och sedan scanna in det för att skicka till läraren.

Det kan också vara smidigt att scanna in en fysisk bok som du kanske måste jobba på online. Idag finns det en rad med scanners att välja mellan. Dock är det inte alltid lätt att veta vilka funktioner och egenskaper som du behöver.

På grund av detta har vi satt ihop en köpguide. Här finner du den informationen du bör känna till för att sedan kunna göra det bästa valet av scanners för dig.

 • Börja med att skriva en lista. Vilket behov har du? Vill du ha en enkel dokumentscanner eller en diabildscanner? Behöver du några speciella funktioner? Driver du en verksamhet och behöver även en skrivare? Kan en multifunktionsskrivare vara det du behöver?
 • Hur mycket är du beredd att spendera på en scanner? Ta en titt på din budget och se hur mycket du har råd att betala. Kanske bör du spara pengar ett par månader innan köp? Eller är du okej med att köpa en begagnad scanner?
 • När du börjar leta efter den bästa scannern för dig finns det mycket att tänka på. Vilken modell vill du ha? Litar du på ett visst varumärke och väljer helst en modell från dem? Läs alltid igenom produktbeskrivningen noga. Läs även igenom recensioner från andra kunder och se ifall det är någonting med scannern som inte fungerar som det ska.
 • Ta gärna en titt på fler scanner bäst i test och se vilka produkter som gjort bra ifrån sig tidigare.

Hitta scanner på nätet

Du kanske har bestämt dig för att köpa en scanner men är osäker på var du ska köpa den. Det finns då en rad med alternativ att välja mellan. På nätet finns det ett flertal hemsidor där du kan hitta olika scanners.

Fördelen med att köpa en på nätet är bland annat att du snabbt och lätt kan jämföra olika modeller med varandra. Det går dessutom snabbare att hitta all information om de olika modellerna. Det viktigaste att tänka på är att du väljer en ärlig och säker hemsida att köpa ifrån. Läs alltid igenom eventuella köpvillkor och dubbelkolla att allting följer lagen.

Skulle du känna dig osäker att handla online kan du alltid använda nätet till att leta efter den scannern du vill ha. Ta en titt på scanner bäst i test eller diabildscanner bäst i test, beroende på vad du letar efter, och se sedan ifall det finns fysiska butiker som säljer produkterna.

Köpa scanner i fysisk butik

Vissa personer väljer helst att köpa sina produkter i fysiska butiker. Det känns oftast säkrare att betala på en fysisk plats jämfört med att lämna sina uppgifter på nätet. Skulle du vara en av dessa personer har du flera butiker att välja mellan när du letar efter en scanner.

Det positiva med att besöka en fysisk butik är att du kan få hjälp att välja rätt från personalen som jobbar där. Det rekommenderas dock att du väljer en butik som har sin specialitet i elektroniska enheter som datorer, skrivare, mobiltelefoner och självklart scanners.

Men samtidigt som det finns flera fördelar med att välja en fysisk butik finns det även nackdelar. En av de största nackdelarna är att utbudet sällan är lika stort som på nätet. På nätet kan du jämföra flera modeller från olika butiker, vilket är omöjligt i en fysisk butik. Så vilket alternativ som är bäst är något varje person måste bestämma själv.

Ditt behov av en scanner

Innan du kan bestämma dig för vilken scanner du ska köpa måste du veta vilket behov du har. Behöver du en scanner som endast kan scanna papperskopior eller vill du ha en som även klarar av foton?

Det alternativet som du behöver kan minska utbudet en aning. Det beror på att en scanner som klarar av att scanna foton har speciella funktioner.

De som endast klarar av papperskopior kan du då ta bort från listan över alternativ. Det allra bästa valet om du är osäker är att välja en scanner som klarar av båda alternativen. På så sätt behöver du inte oroa dig för att inte ha tillgång till de funktioner du behöver.

Är du intresserad av en multifunktionsskrivare med scanner måste du dock vara extra noga. Det är inte alltid dessa klarar av att scanna foton. Så om du vill ha en allt-i-ett-skrivare men samtidigt vill att den klarar av att scanna foton måste du vara beredd på att lägga ner tid på att hitta rätt.

Funktioner och modeller

När det kommer till klassiska skrivare brukar en av de första frågorna man ställer sig vara om man ska satsa på en laser- eller bläckstråleskrivare. För scanners är det lite annorlunda eftersom de tar en kopia på ett fysiskt dokument och omvandlar det till en digital kopia.

Men med tanke på att många som letar efter en skanner ofta väljer en multifunktionsskrivare har vi valt att ta med lite information om dessa här.

Funktionerna som erbjuds är också viktigt att du tänker på. Vilket behov av en skrivare har du? Behöver du en skrivare som kan skriva ut enstaka dokument sällan eller en som kan skriva ut stora mängder?

Vill du att den erbjuder trådlös anslutning eller inte? Eller letar du efter en scanner, men köper gärna en multifunktionsskrivare så du får flera maskiner i en?

En bläckstråleskrivare passar främst alla personer som vill kunna skriva ut i färg. Dessa skrivare är många gånger billigare samt ger en högre utskriftskvalitet jämfört med andra skrivare. Bläckstråleskrivare är de alternativ som passar bäst om du vill kunna skriva ut foton.

De är dessutom lite mindre i storlek, vilket innebär att de passar att ha hemma. En nackdel med dessa skrivare är dock att färgpatronerna kan bli dyra i längden. Om du har planer på att skriva ut stora mängder regelbundet kan du spara pengar på att välja en laserskrivare.

En laserskrivare är det alternativ som passar bäst om du ska skriva ut svartvita dokument. Det är också en bra skrivare om du behöver en som klarar av att skriva ut ett stort antal under en kortare tid. De som har ett hemmakontor och använder sin skrivare dagligen rekommenderas att välja en laserskrivare.

Dessa är i de flesta fallen lite dyrare i inköp, framförallt om du väljer en som kan skriva ut i både svartvitt och färg. Men samtidigt kommer du få mycket för dina pengar.

En multifunktionsskrivare är det alternativ som är bäst för dig som letar efter en scanner, skrivare, kopiator, och i vissa fall fax. Scannern är främst avsedd för att omvandla dina fysiska dokument och foton till digitala kopior. Det finns dock även vissa modeller som kan scanna in högupplösta färgbilder med nästan ingen kvalitetsförlust.

Det finns multifunktionsskrivare i flera prisklasser och du kan själv bestämma om du vill ha en med bläckpatroner eller en laservariant. Nackdelen med dessa skrivare är att de många gånger är relativt stora i storleken, dock har de fördelen med att vara flera maskiner i en.

En scanner är en sorts bildläsare som helt enkelt läser av ett fysiskt föremål, oftast ett dokument eller bild, och sedan skapar en digital kopia av det. Det finns flera olika varianter av dessa att välja mellan, både större och mindre modeller i olika prisklasser.

Till skillnad från multifunktionsskrivare som har en scanner inbyggd, erbjuder en vanlig scanner inte några fler funktioner. Du kan till exempel inte skriva ut bilder eller kopiera dokument.

Att tänka på vid köp av scanner

När du har bestämt dig för att köpa en scanner finns det flera saker du bör tänka på. Eftersom det finns flera olika modeller som erbjuder olika funktioner är det bra ifall du är säker på vad du behöver.

De flesta modeller fungerar genom att du placerar ett dokument på scannern och sedan trycker på en knapp. Scannern skapar då en digital kopia som placeras direkt på enheten som du kopplat in, vanligtvis datorn. Det finns dock även modeller som erbjuder en trådlös anslutning och du behöver då ingen kabel mellan scannern och datorn.

Storleken på skannern

En annan sak som är viktig att tänka på är hur stor scanner du behöver. En vanlig storlek är de som klarar av att skanna i A4-storlek och mindre. Det bästa alternativet är att välja en modell som gör det möjligt för dig att scanna alla möjliga dokument/foton.

En vanlig scanner behöver inte ta upp stor plats. Väljer du däremot en multifunktionsskrivare måste du tänka på var du ska placera den. De är många gånger större i storleken så det är viktigt att du har plats för att förvara den. Enkla scanners däremot tar inte upp lika stor plats, vilket gör dem lättare att placera på skrivbordet utan att ta upp all ledig plats.

Pris för en scanner

Priset varierar en hel del beroende på vilken modell du ska köpa, var du köper den samt vilket varumärke som ligger bakom den. För en högkvalitativ scanner kan du dock räkna med att betala minst 1000 kronor. Så länge du inte letar efter en scanner med några speciella funktioner eller egenskaper.

Om du däremot har valt att satsa på en multifunktionsskrivare som kan göra mer än att scanna får du höja priset en aning. Dessa kan nämligen gå för flera tusen kronor, och sedan måste du köpa bläck för att det ska vara möjligt att skriva ut och kopiera.

Ett sätt du kan gå till väga på ifall du vill köpa en scanner som är lite dyrare är att välja delbetalning. På så sätt behöver du inte oroa dig för att spendera flera tusen kronor på en och samma gång. Du får istället betala en mindre summa varje månad tills produkten är betald.

Det du bör komma ihåg är att det kan tillkomma en ränta, vilket innebär att när du delbetalar kommer den slutgiltiga summan bli lite större jämfört med om du betalar hela beloppet på direkten.

Produkterna som finns i ett scanner bäst i test har i de flesta fallen varierande priser för att de ska passa till olika personer. Men trots detta är det inte alltid lätt att hitta scanners som passar helt perfekt till alla. Därför måste varje person göra sina egna beslut över vilket alternativ som känns rätt.

Låna pengar till en scanner

Om en scanner skulle vara ett måste för dig och du inte har pengar till att köpa en kan du låna pengar. Det finns flera smålån och snabblån du kan söka. Du får då svar på din ansökan inom endast ett par dagar. Vissa långivare kan till och med betala ut pengarna till dig samma dag. Det viktigaste att tänka på om du ansöker om lån är återbetalningen.

Vid mindre och snabba lån kan räntan många gånger vara högre. Det kan också finnas villkor och krav som innebär att du måste betala tillbaka summan inom 60 dagar. Det är inte alla som har möjlighet för detta, så ta först en noga titt på din budget innan du bestämmer dig för att ansöka om ett lån.

Spara pengar till en scanner

Eftersom vissa känner sig osäkra på att investera i en dyrare scanner bestämde vi oss på att ge dig några tips på hur du kan spara pengar. I vårt scanner bäst i test har vi försökt att välja produkter med varierande priser.

Men trots detta är det inte säkert att alla hittar en scanner till ett pris som passar dem. Här kommer därför några förslag på hur du kan spara ihop pengar till en scanner:

 • Ta en titt på din budget. Skriv ner alla dina inkomster och kostnader.
 • Se ifall det finns några kostnader du kan ta bort. Prenumererar du på något som drar pengar varje månad? Behöver du verkligen den tjänsten? Ibland gömmer det sig prenumerationer som du egentligen inte har någon användning för. Även om det endast gäller några kronor i månaden kan du spara pengar genom detta.
 • Skulle du ha flera lån kan du spara pengar genom att slå ihop dessa till ett enda stort lån istället. Det finns flera tjänster på nätet som kan hjälpa dig med detta och ge dig ett billigare belopp att betala varje månad.
 • Sälja sådant du inte längre använder. Ett annat sätt att få lite extra pengar är att sälja kläder och prylar du inte längre behöver. Så länge de fungerar som de ska, eller fortfarande har bra kvalitet, kan du tjäna en liten summa. Många personer har gamla kläder och saker som de har glömt bort. Gör därför en storrensning och se vad som gömmer sig bak i garderoben och skåpen.

Spara pengar genom att köpa begagnat

På tal om pengar och kostnaden för scanners finns det ett sista tips vi vill ge dig. Skulle ingen av produkterna vi valt ut i vårt scanner bäst i test vara för dig och du har svårt att hitta en till ett rimligt pris kan du köpa begagnat. Att välja en begagnad scanner istället för en ny kommer med flera fördelar. Några av dessa kommer här:

En av de vanligaste anledningarna till att folk väljer begagnat istället för nytt beror på att de i många fall är billigare. Speciellt när det gäller saker som kan vara dyra. En högkvalitativ scanner kan kosta några tusen kronor, men om du väljer begagnat kan du, om du har tur, hitta en till halva priset.

Trots att den har några år bakom sig behöver det inte betyda att den inte fungerar som den ska. Det viktigaste att tänka på när du köper begagnat är att dubbelkolla att allting fungerar som det ska.

Vissa säljare har dock en tendens att inte lämna ut all information du behöver så tänk efter noga ifall du vågar riskera att scannern inte fungerar som den ska.

En begagnad scanner av hög kvalitet kan kort förklarat kosta lika mycket som en sprillans ny scanner av sämre kvalitet. Samma sak gäller ifall du är intresserad av att köpa andra begagnade prylar.

Du kan dock även välja att vänta med att köpa den scannern du vill ha tills priset har sänkts. Det sker oftare än vad du kan tro med tanke på att det hela tiden kommer ut nya modeller.

Men var kan du då hitta begagnade scanners? Det finns flera hemsidor på nätet som riktar sig till begagnat. Exempel på svenska sidor är Blocket och Tradera.

Genom att besöka dessa sidor och leta kan du ha turen att stöta på den scanner du är intresserad av. Det är också ett bra ställe att hitta billigare färgpatroner och papper ifall du behöver tillbehör till din scanner eller multifunktionsskrivare.

När du ska köpa saker på hemsidor som riktar sig till begagnade prylar måste du vara extra noga jämfört med när du handlar på ”riktiga” onlinebutiker. Eftersom det är privatpersoner som säljer det mesta gäller det att du tar lite extra tid på att dubbelkolla att allting stämmer som det ska.

En annan stor fördel med att köpa begagnat, förutom att det sparar pengar, är att det sparar på miljön. Vårt klimat står inför ett relativt stort hot idag, vilket gör att det är viktigt att vi försöker vidta rätt åtgärder.

Istället för att kasta bort saker och bidra till ett sämre klimat rekommenderas det att saker som det inte är något fel på skickas vidare till någon som behöver dem. På så sätt kommer inte lika mycket att slängas bort och i längden kan det hjälpa klimatet en hel del.

En sista fördel gäller främst för dig som vill sälja din gamla scanner, och det är att det faktiskt kan leda till en vinst för dig. Genom att köpa en begagnad produkt och återställa den så att den ser ut och fungerar som ny kan du därefter sälja den vidare. Det innebär att du som redan äger en scanner men letar efter en ny kan tjäna en hel del på att sälja din gamla scanner.

Du kommer då ha pengar från den till att köpa din nya. Ibland behövs det dessutom inte någon stor återställning för att scannern ska fungera som den ska. Det kan räcka med en ordentlig rengöring för att du ska få en hyfsad summa för din gamla produkt.

Varumärke

När det kommer till scanners, eller skrivare, finns det ett antal varumärken som är mer kända för att skapa högkvalitativa produkter. De behöver dessutom inte kosta skjortan. Vissa kända varumärken tillverkar produkter som du sedan måste betala flera tusen kronor för. När det gäller scanners behöver du dock inte oroa dig för att spendera alla dina pengar för att få en fantastisk produkt.

Canon och HP är två alternativ om du vill välja en scanner från ett mer känt varumärke. Men trots att varumärket är välkänt rekommenderas det att du alltid gör din research för att dubbelkolla att allting fungerar som det ska. Det kan du göra genom att läsa igenom recensioner, scanner bäst i test samt genom att jämföra produkten med en liknande från ett annat märke.

Så vilken scanner/skrivare är bäst för dig?

Om du fortfarande känner dig lite osäker på vilken scanner som är bäst för dig, eller om du ska köpa en multifunktionsskrivare så du får flera maskiner i en, kan dessa frågor och svar kanske hjälpa dig.

Ska jag välja en scanner eller multifunktionsskrivare?

Det beror helt enkelt på vilket behov du har. Om du endast behöver en scanner, och känner dig helt säker på att du inte behöver fler maskiner, är det en enkel scanner som gäller. Om du däremot har ett hemmakontor eller äger ett företag kan en multifunktionsskrivare vara svaret.

Med den får du nämligen en scanner plus mer. Den kan komma väl till hands om du har mycket pappersarbete och behöver tillgång till en kopiator/skrivare/fax/scanner. Du slipper dessutom köpa flera separata produkter, vilket kan bli både dyrare samt ta upp mer plats i kontoret.

Hur tar jag reda på vilken scanner som är bäst?

Det finns flera tips på hur du kan gå till väga. Vårt scanner bäst i test är förhoppningsvis ett bra ställe där du kan ta reda på mer information och lära dig vilka funktioner samt egenskaper som är viktiga för just dig.

Det finns dock andra tips på var du kan hitta svar på ifall sig en scanner är bra eller inte. Ett sätt är att besöka butiker på nätet och se ifall det finns kundrecensioner. Där får du en tydlig bild över vad andra personer tycker och tänker om produkterna. De skriver ofta ner eventuella problem som har dykt upp eller om scannern fungerar alldeles utmärkt.

Vilka typer av scannrar finns det?

Det går att sortera in de scannertyperna som finns i två kategorier – Planscanner, även kallad för flatbäddsscanner, och filmscanner.

Flatbäddsscannrar går att dela upp i två varianter: de som kan scanna film och papperskopior och de som endast kan scanna papperskopior. Den billigaste och vanligaste varianten är den som endast scannar kopior, och inte film.

För att det ska vara möjligt att scanna film måste den scanner du väljer vara utrustad med en viss lampa som kan lysa igenom filmen, den lampan sitter i locket på scannern, vilket ofta kallas för dialock.

Det låter kanske väldigt enkelt, men det räcker inte med att utrusta en scanner med en lampa för att sedan kunna scanna film. Det ställs nämligen stora krav på scannern när du scannar film, både när det gäller dynamiskt omfång samt upplösning, jämnheten i de mekaniska delarna och i linsens skärpa.

Krav att ställa på en scanner:

Det finns ett antal krav som kan vara bra att tänka på när du ska välja en scanner. Här kommer det några tips på saker som är värda att ha i åtanke.

Om du endast har behov av att scanna papperskopior kan du välja i stort sett vilken scannermodell som helst. Det rekommenderas dock att du inte väljer den allra billigaste du hittar.

De flesta kommer självklart ge dig ett bra resultat, men du kommer garanterat se en skillnad om du jämför en billig modell med en dyrare modell. Ett tips är att välja en scanner med en upplösning på minst 1200 ppi, det bör du stöta på hos de flesta. Men ta även en titt på alla andra specifikationer.

En annan kvalitetsfaktor är scannerprogrammet. Ett bättre program kan ta fram mer av kvaliteten scannern klarar av jämfört med ett enklare program. Samtidigt är de enklare programmen som har mer automatik lite snabbare att använda. Skulle du välja en lite bättre scanner kan du i många fall räkna med att Silverfast följer med, programmet du bör använda, annars måste du köpa det separat.

Letar du efter en scanner som klarar av att scanna film är det en diascanner du bör leta efter. Det är viktigt att du väljer en med ett bra dynamiskt omgång, Detta kallas ibland för densitetsomfång. Ett dia har vanligtvis ett omfång på max 3,4 och för att den scanner du väljer ska kunna läsa in eventuella detaljer i skuggor bör omfånget vara minst 3,4, gärna högre.

Det är inte alltid scannertillverkaren anger vilket dynamiskt omfång som produkten har. Då kan du alltid räkna med att det inte är tillräckligt bra för att göra diascanningar. För att scanna film bör du leta efter en scanner som har minst 3000 ppi.

En annan sak som är bra att ha i åtanke är upplösningen. Ju högre upplösning desto bättre förstoringar kan du göra med dina bilder om så önskas. Ett exempel är att om du gör en scanning av ett småbildsdia med 3000 ppi kan du förstora den till ungefär en A3-storlek med en 240 ppi-upplösning.

Det sista kravet som är viktigt att tänka på är linserna samt andra mekaniska delar. Det är inte alltid lätt att hitta den här informationen. Det bästa du kan göra ifall informationen saknas i produktbeskrivningen är att läsa olika tester, gärna scanner bäst i test, eller titta på bildexempel och se hur allting ser ut. Du bör dock ha en idé om hur alla olika delar ser ut för att förstå dig på vad det är du ser på bilderna.

Så här valde vi ut produkterna till vårt scanner bäst i test

När vi valde ut produkterna till vårt scanner bäst i test började vi med att göra en hel del efterforskning. Vi besökte en rad med hemsidor på nätet för att se vilka produkter som erbjöds.

Därefter läste vi igenom produktbeskrivningen och alla recensioner från kunder som redan köpt och testat ett antal av dessa scanners. När vi läst igenom detta tog vi även en titt på tidigare scanner bäst i test för att se hur bra produkterna har presterat tidigare.

Vi letade även information efter diabildscanner bäst i test, ifall det är en sådan scanner du är ute efter. Efter det valde vi ut tio scanners som vi anser vara bland de bästa. Dock är ett stort antal av de produkter vi valt ut multifunktionsskrivare.

Det beror till stor del på att de flesta personer som letat efter scanners ofta valde en sådan produkt istället. Enkla scanners, som inte erbjuder några andra speciella funktioner, är inte alltid jättelätt att hitta.

Det finns självklart ett antal att välja mellan och vi har tagit med några av dessa i vårt scanner bäst i test. Multifunktionsskrivarna där du får en scanner plus mer är väldigt populära alternativ.

Speciellt för alla som har ett litet kontor eller behöver flera produkter men kanske inte har råd att köpa flera, eller tillgänglig plats att förvara dem.

Som tur är finns det idag relativt billiga multifunktionsskrivare som inte har jättestor storlek. Det kan därför vara värt att ta en extra titt på dessa innan du gör ditt val.

Summering

För att sammanfatta allting vi har skrivit hittills vill vi säga att utbudet av scanners är stort. Det kommer hela tiden nya produkter, vilket gör det ännu svårare att utse de bästa. Vårt scanner bäst i test är dock ett bra sätt att lära dig mer om vad som anses vara en bra scanner samt vilka typer det finns.

Trots att vi har gett dig en hel del med information om scanners och sådant som är viktigt att tänka på för att göra ditt val, kan det fortfarande kännas svårt.

I slutet är du dock den enda som kan avgöra ifall en viss scanner är det du letar efter. Vi kan ge dig vår åsikt och andra personer kan berätta vad de tycker, men eftersom det är du som ska använda produkten i slutet är det endast din åsikt som gäller. Informationen är ett sätt för dig att få lite hjälp på vägen, men vi kan inte göra valet åt dig.

En scanner är ett bra alternativ ifall du har fysiska kopior som du vill digitalisera. Det finns ett stort utbud med produkter att välja på, både online och i fysiska butiker. Det viktigaste du bör tänka på när du väljer scanner är vilket behov du har av den.

Ett populärt val för många personer är att välja en multifunktionsskrivare, de erbjuder nämligen en scanner plus skrivare, fax och kopiator. Med en sådan kan du få ut mycket mer användning. Letar du däremot endast efter en enkel scanner finns det många fantastiska att välja mellan.

När du nu läst igenom vårt test och köpguide hoppas vi att du har hittat den produkt eller information du behöver för att köpa den bästa scannern för dig. De produkter vi valt ut är de vi anser vara bland de bästa, men det är långt ifrån alla som finns tillgängliga.

Skulle du fortfarande känna dig osäker kan du börja med att skriva ner allt du behöver, vilka funktioner, egenskaper, hur stor produkten får vara samt hur mycket du är beredd att betala. På så sätt får du en bra startpunkt och förhoppningsvis blir det lite lättare att sortera och jämföra vilka produkter, och/eller scanners, som passar dig bäst.